"Λίστα γάμου" του κινήματος Γκιουλέν με γυναίκες πράκτορες

Τι μεταδίδει από την Κωνσταντινούπολη η ανταποκρίτρια του STAR Άννα Ανδρέου

"Λίστα γάμου" του κινήματος Γκιουλέν με γυναίκες πράκτορες

Γυναίκες πράκτορες είχε το κίνημα Γκιουλέν τις οποίες πάντρευε με αξιωματικούς, εισαγγελείς, δικαστές, μέλη της ΜΙΤ, υψηλόβαθμους αστυνομικούς, νέους γραφειοκράτες και πλούσιους επιχειρηματίες, σύμφωνα με ‘μυστικούς μάρτυρες’ οι καταθέσεις των οποίων καταγράφονται σε κατηγορητήριο της υπόθεσης Γκιουλέν. 

Σύμφωνα με την Μιλλιέτ η ίδια οργάνωση Γκιουλέν διατηρούσε’ καταλόγους γάμου’ στους οποίους κατηγοριοποιούνταν οι γυναίκες ανάλογα με την ομορφιά και την εξυπνάδα τους. 

Τις όμορφες και έξυπνες κοπέλες κοπέλες του κινήματος να παντρεύονται με αξιωματικούς, εισαγγελείς, δικαστές, μέλη της ΜΙΤ, υψηλόβαθμους αστυνομικούς, νέους γραφειοκράτες και πλούσιους επιχειρηματίες. Οι υπόλοιπες παντρεύονταν με δασκάλους, απλούς αστυνομικούς, υπαξιωματικούς και χαμηλόβαθμους γραφειοκράτες. 

Με βάση το κατηγορητήριο για την υπόθεση “στρατιωτικοί πράκτορες’ της Σμύρνης, σύμφωνα με ‘μυστικό μάρτυρα’ οι γυναίκες αυτές ήταν πράκτορες του κινήματος Γκιουλέν και έδιναν όλα τα στοιχεία σχετικά με τους συζύγους τους στον ιμάμη της οργάνωσης στον οποίο υπάγονταν. 

 

Της Άννας Ανδρέου, ανταποκρίτριας του STAR στην Κωνσταντινούπολη

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top