ΠΥΡΡΕΙΟΣ ΝΙΚΗ Ερντογάν: 51,34% ΝΑΙ - 48,66% ΟΧΙ

Για ξεκάθαρο αποτέλεσμα μιλάει ο...Σουλτάνος-πρώτη ανάρτηση:16-04-2017 20:57

Τουρκία: Τελικό αποτέλεσμα 51,08% ΝΑΙ - 48,92% ΟΧΙ

Το τελικό αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος είναι 48,66% ΟΧΙ και 51,34% ΝΑΙ.

Οι κόποι του Ερντογάν πιάνουν τόπο και ο Σουλτάνος παίρνει αυτό που ήθελε!

Δεν παύει, όμως, να είναι ο μεγάλος χαμένος, καθώς το αποτέλεσμα είναι οριακό και αποδεικνύει ότι η Τουρκία είναι πιο διχασμένη από ποτέ.

Στη γενέτειρα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν οι υποστηρικτές του πανηγυρίζουν, στο κυβερνητικό "στρατόπεδο", όμως, τα πράγματα είναι υποτονικά, εξαιτίας του οριακού αποτελέσματος.  

"Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος είναι ξεκάθαρο", είπε ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όπως υποστηρίζουν πηγές από το προεδρικό γραφείο. Σύμφωνα με τις πηγές αυτές, ο Ερντογάν μίλησε τηλεφωνικά με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας, Μπιναλί Γιλντιρίμ, και τον ηγέτη του εθνικιστικού κόμματος, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, προκειμένου να τους συγχαρεί για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος.

Είπε, μάλιστα, στον Τούρκο πρωθυπουργό, ότι είναι ευγνώμων προς το τουρκικό έθνος, που έδειξε τη βούλησή του στην κάλπη.

Το Λαϊκό Ρεπουμπλικανικό Κόμμα CHP, το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης της Τουρκίας, από τη μεριά του, θα ζητήσει την επανακαταμέτρηση του 60% των ψήφων του δημοψηφίσματος για τη συνταγματική αναθεώρηση, όπως γνωστοποίησε η ηγεσία του. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top