«Σφάχτηκαν» τηλεφωνικά ο Τραμπ με τον Αυστραλό Πρωθυπουργό-Του έκλεισε το τηλέφωνο

«Δεν είναι μια καλή μέρα “mate”» φέρεται να του είπε

Τέλος δεν έχει το σίριαλ «Ντόναλντ Τραμπ», με τον νέο Αμερικανό Πρόεδρο να δίνει σαφή δείγματα του κακού και οξύθυμου χαρακτήρα του, τροφοδοτώντας τα ΜΜΕ με τα «κατορθώματά» του.

Αυτή τη φορά, ο Πλανητάρχης έγινε θέμα με αφορμή τον άγριο τσακωμό του με τον Πρωθυπουργό της Αυστραλίας, Μάλκομ Τέρνμπουλ.

Σύμφωνα με την «Washington Post», οι δυο ηγέτες είχαν προ ημερών την πρώτη τους τηλεφωνική επικοινωνία, η οποία ήταν προγραμματισμένο να διαρκέσει μια ώρα.

Ωστόσο πριν καλά καλά κλείσει το μισάωρο (και συγκεκριμένα στα 25 λεπτά), ο Τραμπ τα έχωσε άγρια στον Πρωθυπουργό της Αυστραλίας και του έκλεισε… το τηλέφωνο στα μούτρα.

Η ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ Ο ΤΡΑΜΠ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΕΝ ΛΟΓΩ ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑ

Αφορμή του καυγά τους στάθηκε τι άλλο; Το περίφημο και «εμπνευσμένο» διάταγμα του Τραμπ για τους πρόσφυγες. Οι δυο ηγέτες επικοινώνησαν το περασμένο Σάββατο (29/01/2017) για να δουν πώς αυτό θα επηρεάσει τις συμφωνίες μεταξύ των δυο χωρών, οι οποίες έχουν παραδοσιακά πολύ καλές σχέσεις.

Ωστόσο η μια κουβέντα έφερε την άλλη, με αποτέλεσμα ο Τραμπ να αρχίσει να ωρύεται.

Όπως αναφέρει η «Washington Post», ο Τραμπ «τα έχωσε» στον Τέρνμπουλ για τη συμφωνία που είχε υπογράψει με τον Μπαράκ Ομπάμα όσον αφορά στους πρόσφυγες αλλά τον κορόιδεψε και για την οριακή του πλειοψηφία και έφτασε στο σημείο να τον κατηγορήσει πως με τη συμφωνία που έχει υπογραφεί, η Αυστραλία επί της ουσίας στέλνει στις ΗΠΑ τους επόμενους «βομβιστές της Βοστώνης» (σ.σ. αναφερόταν στους αδερφούς Τσαρνάεφ που έκαναν την επίθεση στο Μαραθώνιο της Βοστώνης τον Απρίλιο του 2015).

«Είναι η χειρότερη συμφωνία όλων των εποχών» φέρεται να είπε ο Τραμπ αναφερόμενος στα όσα έχουν συμφωνήσει Τέρνμπουλ – Ομπάμα, πως δηλαδή οι ΗΠΑ θα δεχτούν 1.250 από τους δεκάδες χιλιάδες μετανάστες που βρίσκονται στα κέντρα κράτησης στην Αυστραλία. «Αυτό θα με σκοτώσει πολιτικά» είπε ο Τραμπ, προσθέτοντας:

«Το πιστεύετε; Η κυβέρνηση Ομπάμα συμφώνησε να πάρει χιλιάδες παράνομους μετανάστες από την Αυστραλία. Γιατί; Θα μελετήσω αυτή την ηλίθια συμφωνία!»

«Δεν τους θέλω αυτούς τους ανθρώπους» φέρεται επίσης να είπε στον Αυστραλό πρωθυπουργό, αλλά μετά δεσμεύτηκε πως είναι πρόθεσή του να τηρήσει τη συμφωνία… Όταν ο Τέρνμπουλ του είπε πως δεν πρέπει οι ΗΠΑ να δεχτούν όλους τους πρόσφυγες που προβλέπεται από τη συμφωνία αλλά να τους επιτρέψει να περάσουν από τη διαδικασία ελέγχου, ο Τραμπ «υποσχέθηκε» ότι θα υποβάλει κάθε πρόσφυγα σε ακραία και λεπτομερή εξέταση.

Και φυσικά, δεν παρέλειψε να του πει ευθαρσώς πως «αυτό ήταν το χειρότερο τηλεφώνημα», χρησιμοποιώντας την έκφραση «δεν είναι καλή μέρα “mate” (φίλε)».

ΤΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕ Ο ΤΕΡΝΜΠΟΥΛ

Όταν ρωτήθηκε αν αυτή η είδηση ισχύει ή όχι, ο Πρωθυπουργός της Αυστραλίας αρνήθηκε να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει τις πληροφορίες, τονίζοντας πως αυτά τα τηλεφωνήματα είναι «ειλικρινή και εμπιστευτικά» και πως ο ίδιος δεν πρόκειται να ενισχύσει το ρεπορτάζ.

Σύμφωνα με ανώτατους αξιωματούχους που επικαλείται η Washington Post, ο Τραμπ συμπεριφέρθηκε κατ΄ανάλογο τρόπο και σε άλλους ηγέτες με τους οποίους συνομίλησε από όταν ανέλαβε την προεδρία, όπως για παράδειγμα με τον πρωθυπουργό του Μεξικού. Αυτή τη φορά όμως, λένε οι πηγές αυτές, ξεπεράστηκε κάθε προηγούμενο. 

«Έχεις ένα σωρό κακούς (σ.σ. bad hobres η φράση του, κακούς ανθρώπους) εκεί κάτω. Δεν κάνεις αρκετά για να τους σταματήσεις. Νομίζω ότι ο στρατός σου φοβάται. Ο δικός μας δεν φοβάται, οπότε ίσως τους στείλω εκεί κάτω να το τακτοποιήσουν» φέρεται να είπε ο Τραμπ στον πρόεδρο του Μεξικού Ενρίκε Πένια Νιέτο!

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top