Τσάι με λεμόνι στο μπαλκόνι... του Λευκού Οίκου! Ομπάμα και Τραμπ μαζί-Η αμηχανία με το δώρο

Πώς ξεκίνησε η μέρα του νέου Προεδρικού ζεύγους και τι πήγε στραβά

Μια νέα μέρα ξημέρωσε για την Αμερική, ένας διαφορετικός ήλιος ανέτειλε για τον Ντόναλντ Τραμπ, το νέο πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ο νέος Πρόεδρος των ΗΠΑ μάλλον έβλεπε το twitter στον…ύπνο του! Πρωί πρωί τουίταρε:

Όλα αρχίζουν σήμερα. Θα σας δω στις 11:00  για την ορκωμοσία. ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ- Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΑΡΧΙΖΕΙ!

Η οικογένεια Τραμπ ξύπνησε στο Μπλερ Χάουζ ,τους προεδρικούς ξενώνες στην Ουάσιγκτον, όπου πέρασε τη νύχτα, όπως ορίζει η παράδοση. Η σύζυγος και τα παιδιά του νέου προέδρου, όλα, εκτός από τον μικρό του γιο, Μπάρον, βρίσκονται κοντά του.

Στις 3. 30 ώρα Ελλάδος, σύσσωμη η οικογένεια αναχώρησε για την επισκοπική εκκλησία του Αγίου Ιωάννη, κοντά στον Λευκό Οίκο, υπό το άγρυπνο βλέμμα των μυστικών υπηρεσιών. Η Μελάνια Τραμπ, με στιλ που θύμιζε Τζάκι Κένεντι, συνόδευσε τον άντρα της. Ήταν ιδιαιτέρως κομψή μέσα στο γαλάζιο κασμιρένιο Ραλφ Λόρεν ταγέρ της, το οποίο συνόδευε με γάντια στην ίδια απόχρωση, ψηλοτάκουνες γόβες και διαμαντένια σκουλαρίκια, ενώ είχε πιασμένα ψηλά τα μακριά μαλλιά της. O νέος πρόεδρος διάλεξε την κλασσική κόκκινη γραβάτα των ρεπουμπλικάνων.

Ο βροχερός καιρός δεν εμπόδισε τους υποστηρικτές τους να στηθούν ώρες ολόκληρες έξω από την εκκλησία, αναμένοντας την άφιξή του. «Είμαστε απλώς οπαδοί του Τραμπ. Είμαστε χαρούμενοι που είναι εδώ», φώναζαν οι πρώτοι που μαζεύτηκαν, περιμένοντας το προεδρικό ζεύγος.

Στον αντίποδα, οι επικριτές του, οι οποίοι δεν σταμάτησαν να διαδηλώνουν την ώρα που η οικογένεια παρακολουθεί τη λειτουργία. «Όταν ο Τραμπ επιτίθεται, εμείς περνάμε στην αντεπίθεση» φώναζαν.

Έως και 900.000 άνθρωποι αναμένεται να βρεθούν στην Ουάσινγκτον για την τελετή της ορκωμοσίας του Τραμπ, συμπεριλαμβανομένων και των χιλιάδων διαδηλωτών. Κατά τη διάρκεια της πομπής από το Καπιτώλιο προς τον Λευκό Οίκο στην Λεωφόρο Πενσιλβάνια, οι Ντόναλντ και Μελάνια Τραμπ μπορεί να βγουν από τη λιμουζίνα τους για να χαιρετίσουν το πλήθος.

 

Η συνάντηση με τους Ομπάμα στον Λευκό Οίκο

 

Στα σκαλιά του Λευκού Οίκου, χαμογελαστό και ευδιάθετο, περίμενε τον νέο Πρόεδρο και τη σύζυγό του το ζεύγος Ομπάμα.

Η πρώην προεδρική οικογένεια ξύπνησε το πρωί για …τελευταία φορά στον Λευκό Οίκο και αποχαιρέτησε συγκινημένη το προσωπικό. Περίπου στις 4.30 το απόγευμα, ώρα Ελλάδας, υποδέχτηκαν τον Ντόναλντ και τη Μελάνια Τραμπ και πήραν μαζί τον καφέ και το τσάι τους, στο Μπλε Δωμάτιο, στο ίδιο δωμάτιο που το 2009 ο Τζορτζ και η Λόρα Μπους είχαν δεχτεί τους διαδόχους τους, το ζεύγος Ομπάμα.

Η δε Μελάνια κρατούσε ένα κουτί, με μπλε συσκευασία δώρου. Από τα αμήχανα, όλο νόημα, βλέμματα που αντάλλαξαν ο Μπάρακ και η Μισέλ Ομπάμα, φάνηκε ότι η εκτός πρωτοκόλλου κίνηση της Μελάνια έφερε σε δύσκολη θέση τους παρεβρισκόμενους, καθώς δεν υπήρχε κανένας να το πάρει από τα χέρια της Μισέλ. Ο Ομπάμα προσπάθησε να σώσει την κατάσταση, παίρνοντάς το και πηγαίνοντάς το μέσα.

Mετά τον πρωϊνό καφέ και το τσάι στο Λευκό Οίκο, τα ζεύγη Ομπάμα και Τραμπ αναχώρησαν για το Καπιτώλιο, με δυο αυτοκινητοπομπές, όπως ορίζει η αμερικανική παράδοση. Οι δυο κυρίες, Μελάνια και Μισέλ, έφτασαν μαζί, με την ίδια λιμουζίνα, χωριστά από τους συζύγους τους, διανύοντας μια απόσταση 2,5 χιλιομέτρων.

 

Γιατί ορκίζεται στις 20 Ιανουαρίου

 

Αυτή είναι η μέρα ορκωμοσίας όλων των προέδρων των ΗΠΑ από το 1937. Όταν ο Τζορτζ Ουάσινγκτον ορκίστηκε πρώτος πρόεδρος των ΗΠΑ το 1789, η τελετή έγινε στις 30 Απριλίου στη Νέα Υόρκη, την τότε πρωτεύουσα της χώρας. Καθώς τότε χρειάστηκαν έως και τέσσερις μήνες για να καταμετρηθούν οι ψήφοι, ορίστηκε ως ημερομηνία για την ορκωμοσία των νέων προέδρων των ΗΠΑ η 4η Μαρτίου, κάτι που άλλαξε το 1937, όταν ορίστηκε η 20η Ιανουαρίου, ημερομηνία που ισχύει μέχρι σήμερα. Επίσης, το 1801 η πρωτεύουσα των ΗΠΑ μεταφέρθηκε στην Ουάσινγκτον και, ως εκ τούτου, η τελετή της ορκωμοσίας γίνεται πάντα εκεί.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top