Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ συνέντευξη του Ομπάμα -Δείτε τι είπε ένας από τους πιο δημοφιλείς Προέδρους των ΗΠΑ

"Αν προσπαθήσουμε όλοι, ο κόσμος θα γίνει καλύτερος"

Σήμερα, Τετάρτη, στις 14:15μ.μ (21:15 ώρα Ελλάδας) παραχώρησε την τελευταία συνέντευξη Τύπου της θητείας του ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα.

Αρχικά, ο απερχόμενος πρόεδρος ευχήθηκε περαστικά στον πρώην πρόεδρο, Τζορτζ Μπους τον γηραιότερο, που εισήχθη αιφνιδιαστικά στο νοσοκομείο και ευχαρίστησε τους διαπιστευμένους δημοσιογράφους για την συνεργασία τους.

Στη συνέχεια απάντησε σε σειρά ερωτημάτων σχετικά με την επικαιρότητα. Τα βασικά σημεία της ομιλίας του ήταν τα εξής:

Υπερασπίστηκε την απόφασή του για την μείωση της ποινής της Τσέλσι Μάνινγκ.

Υποστήριξε ότι η άρση των κυρώσεων απέναντι στην Ρωσία δεν πρέπει να συνδέεται με συμφωνία για τα πυρηνικά αλλά με τον λόγο για τον οποίο επέβαλαν την κατοχή της Κριμαίας στην Ουκρανία.

Καταλόγισε την επιδείνωση των σχέσεων Ρωσίας – ΗΠΑ στην επιθετική προσέγγιση του προέδρου Πούτιν 

Επέμεινε ότι η κατάργηση του νόμου για το ειδικό καθεστώς των Κουβανών μεταναστών ήταν απαραίτητη, στο πλαίσο της προσέγγισης με την Αβάνα.

Όσον αφορά τις αραβο-ισραηλινές σχέσεις, υποστήριξε ότι οι εποικιστική δραστηριότητα του Ισραήλ καθιστά ανέφικτη τη λύση των δυο κρατών.

Ο Ομπάμα δήλωσε, μεταξύ άλλων, προς το τέλος της ομιλίας του, πόσο πιστεύει στον λαό των ΗΠΑ και ότι η προεδρία του και η παρουσία του ήταν για να αποδείξει στον κόσμο ότι οι καλοί είναι περισσότεροι από τους κακούς. «Πιστεύω σε αυτή τη χώρα και σε αυτούς τους ανθρώπους. Αν προσπαθήσουμε όλοι, ο κόσμος θα γίνει καλύτερος».

Στη συνέχεια, αστειεύτηκε λέγοντας «φυσικά και βρίζω και θυμώνω όταν δεν με βλέπετε!», ενώ άφησε κι ένα παράθυρο για μελλοντική διεκδίκηση κάποιου αξιώματος. Τον λόγο του έκλεισε ευχόμενος σε όλους «καλή τύχη!».

Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, ο Μπαράκ Ομπάμα αποχωρεί από τον Λευκό Οίκο με ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά αποδοχής που έχει ποτέ απερχόμενος πρόεδρος.

Η δημοφιλία του φτάνει στο 60%, ενώ το αντίστοιχο του Μπιλ Κλίντον το 2001 ήταν 66%.

Εν τω μεταξύ, στο Λευκό Οίκο έχουν ήδη ξεκινήσει …απολύμανση, προκειμένου να μετακομίσει ο Ντόναλντ Τραμπ, ως νέος πρόεδρος των ΗΠΑ, η τελετή ορκωμοσίας του οποίου θα γίνει στις 20 Ιανουαρίου


 


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top