Mπαράζ ρατσιστικών επιθέσεων στα σπίτια Πακιστανών

ΚΕΕΡΦΑ: Επιστρέφουν τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής

Ο Μωχάμεντ Ιτζάζ από το Πακιστάν μας δείχνει τα σπασμένα τζάμια στο σπίτι του στου Ρέντη. Καθόταν στο κρεβάτι όταν μια ομάδα μαυροντυμένων νεαρών άρχισε να πετάει πέτρες.

Ο ίδιος περιγράφει την επίθεση στο Star: «Ήρθαν περίπου 11 η ώρα. Πετάξανε πέτρες, πορτοκάλια και φωνάζανε μαλ… έτσι, άσχημη γλώσσα».

Ο χώρος μπροστά από την πολυκατοικία όπου σημειώθηκε η επίθεση είναι γεμάτος νεράτζια και πέτρες που πέταξαν οι δράστες, ενώ στους τοίχους της εισόδου έχουν γράψει υβριστικά συνθήματα.

Ο Πέτρος Κωνσταντίνου, Συντονιστής ΚΕΕΡΦΑ, λέει χαρακτηριστικά στο Star: «Υπάρχει επιστροφή των ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής, προσπαθούν να ξανασπείρουν το φόβο στις γειτονιές διότι η δίκη προχωράει θα καταδικαστούνε, αλλά θέλουν να στείλουν το μήνυμα στους οπαδούς και στο σκληρό πυρήνα ότι θα είμαστε εδώ και θα είμαστε με επιθέσεις».

Σχεδόν κάθε βράδυ το κατάστημα του Τζεβέτ Νεσίρ δέχεται επίθεση από μαυροντυμένους νεαρούς οι οποίοι ισχυρίζονται πως ανήκουν στη Χρυσή Αυγή.

«Πόσες επιθέσεις έχουν γίνει συνολικά;  Πάνω από σαράντα, πενήντα;  Εδώ και πόσο καιρό; Από σαράντα μέρες έχουν... Δεν είναι μόνο σε αυτές τις δυο πολυκατοικίες, είναι Νίκαια είναι Ρέντη και Άγιοι Ανάργυροι», λέει ο Τζαβέντ Ασλάμ, Πρόεδρος της Πακιστανικής κοινότητας.

Κάτοικοι της περιοχής έχουν δει τους νεαρούς δράστες να επιβιβάζονται σε ένα μαύρο αυτοκίνητο, μετά τις επιθέσεις. Όπως καταγγέλουν, ο οδηγός είναι ένας μεσήλικας ο οποίος οργανώνει τη δράση τους και λειτουργεί σαν εκπαιδευτής.

 

 Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ.

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top