Ξεχάστε όσα ξέρατε για τις μετακινήσεις σας με τον ΟΑΣΑ! Από σήμερα μόνο ηλεκτρονικές κάρτες

Μέχρι τέλος Οκτωβρίου σε εφαρμογή και το ηλεκτρονικό εισιτήριο

Από σήμερα μόνο ηλεκτρονικές κάρτες από τον ΟΑΣΑ

Νέες συνήθειες θα πρέπει να αποκτήσουν από σήμερα όσοι μετακινούνται με τα λεωφορεία του ΟΑΣΑ καθώς ο οργανισμός ξεκινά να εκδίδει πλέον μόνο ηλεκτρονικές κάρτες, ενώ από το τέλος Οκτωβρίου θα εκδίδονται και θα επικυρώνονται μόνο ηλεκτρονικά εισιτήρια.

Σήμερα Πέμπτης λοιπόν, 5 Οκτωβρίου, με εντολή του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Χ. Σπίρτζη καταργείται η έκδοση των χάρτινων καρτών απεριορίστων διαδρομών και θα εκδίδεται μόνο η ηλεκτρονική κάρτα.

Μάλιστα σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι όποιος υπάλληλος της ΣΤΑΣΥ αρνηθεί την εκτέλεση των καθηκόντων του και την πώληση ηλεκτρονικών εισιτηρίων και καρτών θα παραπέμπεται στο Πειθαρχικό με το ερώτημα της απόλυσης και στη Δικαιοσύνη.

Τι είναι το ηλεκτρονικό εισιτήριο και η ηλεκτρονική κάρτα

Το ηλεκτρονικό εισιτήριο (ATH.ENA Ticket) είναι ένα ανώνυμο επαναφορτιζόμενο εισιτήριο, ενώ η κάρτα ATH.ENA CARD έχει τη δυνατότητα να είναι προσωποποιημένη, ανήκοντας αποκλειστικά στον κάτοχό της, το όνομα και η φωτογραφία του οποίου εμφανίζονται στην κάρτα.

Η ηλεκτρονική κάρτα μπορεί να φορτιστεί επίσης και με περισσότερα προϊόντα κομίστρου σε σχέση με το ηλεκτρονικό εισιτήριο, ενώ σε περίπτωση απώλειας μπορεί να αντικατασταθεί, χωρίς ο κάτοχός της να χάνει το υπόλοιπο που είναι αποθηκευμένο σε αυτήν, κάτι που δεν ισχύει για το ηλεκτρονικό εισιτήριο.

Πώς θα βγάλετε ηλεκτρονική κάρτα

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποκτήσουν την ηλεκτρονική κάρτα από τα εκδοτήρια εισιτηρίων των σταθμών του μετρό Σύνταγμα, Δουκίσσης Πλακεντίας, Αγία Μαρίνα, Ελληνικό, Ανθούπολη και στους σταθμούς του ΗΣΑΠ Πειραία και Κηφισιά.

Επίσης στις στάσεις του Τραμ στο Σύνταγμα και στην Αγία Φωτεινή, ενώ σταδιακά αυτό θα μπορεί να γίνεται σε όλα τα εκδοτήρια.

Σύντομα θα τεθεί σε λειτουργία και η ηλεκτρονική σελίδα του ΟΑΣΑ, που θα δέχεται αιτήσεις για την απόκτηση της κάρτας και η ταυτοποίηση των στοιχείων και η έκδοσή της θα γίνονται στα εκδοτήρια.

Η ATH.ENA CARD μπορεί να εκδοθεί όλες τις μέρες του μήνα και όχι μόνο τις πρώτες, όπως γινόταν έως τώρα.

Στόχος είναι με το ηλεκτρονικό εισιτήριο και την ηλεκτρονική κάρτα να παρέχονται συνδυασμένες προσφορές κομίστρων σε επιβάτες, δικαιότερη τιμολογιακή πολιτική και να αντιμετωπίσει την εισιτηριοδιαφυγή.

Τι ισχύει για το ηλεκτρονικό εισιτήριο

Στο ηλεκτρονικό εισιτήριο, αλλά και στην ηλεκτρονική απρόσωπη κάρτα ο επιβάτης μπορεί να προμηθευτεί τα εξής προϊόντα:

  • Το πακέτο των 10 + 1 εισιτηρίων (το 1 εισιτήριο είναι δωρεάν),
  • το ημερήσιο εισιτήριο των 4,5 ευρώ,
  • το πενθήμερο εισιτήριο των 9 ευρώ,
  • το τουριστικό εισιτήριο των 3 ημερών για όλα τα μέσα (περιλαμβάνει 1 διαδρομή από και προς το αεροδρόμιο)
  • των 22 ευρώ,
  • τα εισιτήρια προς το αεροδρόμιο

Προς το παρόν η διάθεση του έξυπνου εισιτηρίου και της απρόσωπης κάρτας γίνεται με προϊόντα αξίας άνω των 4,5 ευρώ, δηλαδή κάποιος δεν μπορεί να προμηθευτεί την πρώτη φορά με 1,4 ευρώ που είναι η τιμή του υπάρχοντος εισιτηρίου, αλλά μετά θα μπορεί. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top