Στην Πειραϊκή έφτασε η πετρελαιοκηλίδα! Καλυμμένες από μαζούτ οι ακτές της Σαλαμίνας

Τεράστια η οικολογική καταστροφή

Τεράστια είναι η οικολογική καταστροφή από τη βύθιση του δεξαμενόπλοιου «ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ» τα ξημερώματα της Κυριακής στο Σαρωνικό με την πετρελαιοκηλίδα να έχει φτάσει μέχρι την Φρεαττύδα.

Τα τεχνικά συνεργεία βρίσκονται από το πρωί στο πόδι για να εκτιμήσουν την κατάσταση στην Πειραϊκή και να ξεκινήσουν κι εκεί οι ενέργειες για την απορρύπανση των υδάτων.

Οι εικόνες είναι αποκαρδιωτικές, καθώς ολόκληρες ακτές έχουν γίνει κατάμαυρες από το μαζούτ, ενώ η δυσοσμία στην περιοχή είναι έντονη.

Ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης και ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά, Γιώργος Γαβρίλης ενημερώθηκαν για τις δυσάρεστες εξελίξεις και ζήτησαν έκτακτη σύσκεψη όλων των φορέων του υπουργείου Ναυτιλίας ώστε να υπάρξει ενημέρωση.

Ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος, ενημέρωσε τον κ. Μώραλη ότι η κατάσταση θα μπορέσει να εκτιμηθεί σήμερα το πρωί κι έτσι θα μπορέσει να ενημερώσει για τον τρόπο και το χρονοδιάγραμμα του καθαρισμού της περιοχής της Πειραϊκής.

Από την πλευρά της η δήμαρχος Σαλαμίνας Ισιδώρα Νάνου Παπαθανασίου,  κατήγγειλε καθυστέρηση στην ενημέρωση του δήμου για το συμβάν και προανήγγειλε τη διερεύνηση της υπόθεσης από τη νομική υπηρεσία του δήμου, ώστε να αποδοθούν οι ευθύνες εκεί που αναλογούν.

Ζήτησε επίσης αποζημιώσεις για τους ιδιοκτήτες των σκαφών που υπέστησαν ζημιές από την πετρελαιοκηλίδα.

Την ίδια ώρα ολοκληρώθηκαν οι εργασίες στεγανοποίησης του ναυαγίου, ενώ από την ιδιωτική εταιρεία στην οποία έχουν ανατεθεί οι εργασίες απορρύπανσης των υδάτων έχει κατατεθεί στο Λιμενικό σχέδιο απάντλησης καυσίμων.

Πηγή φωτό - βίντεο: AP , Pireas Piraeus

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top