Στο «κυνήγι» στέγης οι πρωτοετείς φοιτητές

Όσα σπίτια βρίσκονται δίπλα σε σχολές είναι 20% πιο ακριβά

Στο κυνήγι της  στέγης έχουν βγει οι πρωτοετείς φοιτητές  που πέρασαν μακριά από τον τόπο κατοικίας τους. Μόνοι τους ή με συγγενείς τους αναζητούν οικονομικά διαμερίσματα για ενοικίαση.

Η Αρετή από την Ημαθία μαζί με τον παππού της αναζητά σπίτι στη Θεσσαλονίκη, όπου θα ξεκινήσει τη φοιτητική της ζωή. «Τα περισσότερα έχουν ενοικιαστεί. Χαμός γίνεται» εξηγεί η Αρετή.

Ο αγώνας για την κατάλληλη φοιτητική στέγη έχει ξεκινήσει για τους περισσότερους νέους και νέες.

Η Μαρία από την Επίδαυρο στάθηκε τυχερή και βρήκε εύκολα σπίτι μέσω φίλων της κοντά στη σχολή της στο μαθηματικό της Αθήνας όπως το ήθελε. Η κα Αμαλία έφτασε σήμερα  με το γιο της  από την Κρήτη και αναζητούν σπίτι κοντά στο ΤΕΙ της Αθήνας. Φαίνεται όπως ότι τα περισσότερα έχουν κλειστεί.

Οι γκαρσονιέρες στην Αθήνα φτάνουν μέχρι και 350 ευρώ, όμως όσα σπίτια βρίσκονται δίπλα σε σχολές είναι 20% πιο ακριβά. Στη Θεσσαλονίκη οι τιμές είναι πιο τσιμπημένες και οι καινούργιες γκαρσονιέρες αγγίζουν και τα 500 ευρώ. Στην Πάτρα το δυάρι φτάνει μέχρι τα 280 ευρώ και στην Κρήτη τα 250 ευρώ.

Για λόγους οικονομίας κάποιοι φοιτητές δεν αποκλείουν και τη συγκατοίκηση, ενώ για να μπορέσουν να βοηθήσουν τις οικογένειες τους αναζητούν ήδη και δουλειά παράλληλα με τις σπουδές τους.

Δείτε το ρεπορτάζ του STAR

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top