Ξεπέρασε και τα 10.000 δολάρια το Bitcoin – Τι εξηγεί στο star.gr καθηγητής, ειδικός στα ψηφιακά νομίσματα

Καθησυχάζει η Τράπεζα της Αγγλίας για την εκρηκτική άνοδο στο κρυπτονόμισμα

Ξεπέρασε και τα 10.000 δολάρια το Bitcoin

Και το όριο των 10.000 δολαρίων ξεπέρασε σήμερα το bitcoin.

Το ψηφιακό νόμισμα σημείωσε νέο, ιστορικά υψηλό επίπεδο αφού στις 9:50 ώρα Ελλάδας, η τιμή του στις μεγάλες πλατφόρμες συναλλαγών του κρυπτονομίσματος διαμορφώθηκε γύρω στα 10.500 δολάρια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αξία του Bitcoin, το οποίο δημιουργήθηκε το 2009, έχει υπερδεκαπλασιαστεί τους τελευταίους μήνες καθώς οι θεσμικοί επενδυτές αναζητούν ολοένα και περισσότερο κρυπτονομίσματα.

Κάποιοι υποστηρίζουν ότι η ανοδική τάση της αξίας του Bitcoin θα συνεχιστεί, ενώ οι σκεπτικιστές κάνουν λόγο για κλασική κερδοσκοπική φούσκα.

«Το Bitcoin δεν έχει μέγεθος τέτοιο που να δημιουργεί κινδύνους για την παγκόσμια οικονομία» δήλωσε στο BBC ο υποδιοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας, Τζον Κάνλιφ.

Τι εξηγεί στο star.gr καθηγητής, ειδικός στα ψηφιακά νομίσματα

«Παρά τους φόβους περί φούσκας που θα σκάσει, η συνεχώς αυξανόμενη ζήτηση από τους επενδυτές θα αυξήσει ακόμη περισσότερο την αξία του Bitcoin στο επόμενο διάστημα» τονίζει στο star.gr ο βοηθός καθηγητής στο Warwick Business School, ειδικός στα κρυπτονομίσματα, Daniele Bianchi.

«Καθώς η κυκλοφορία των Bitcoin παραμένει ελεγχόμενη και σταθερή από το ισχύον πρωτόκολλο, η αύξηση της αξίας του είναι αναγκαία λόγω της αυξανόμενης ζήτησης» αναφέρει ο ίδιος.

Όπως εκτιμά, το Bitcoin γίνεται ολοένα και περισσότερο επένδυση παρά μέθοδος πληρωμής: «Αυτό είναι κάτι που οι πολίτες αλλά και οι νομοθέτες πρέπει να συνειδητοποιήσουν για να αντιληφθούν τη δυναμική του Bitcoin».

Σύμφωνα με τον ίδιο, η αυξανόμενη ζήτηση προκύπτει από δύο παραμέτρους: α) το γεγονός ότι πολίτες και επενδυτές αντιλαμβάνονται ολοένα και περισσότερο ότι τα ψηφιακά νομίσματα ήρθαν για να μείνουν και β) ο αυξανόμενος επαγγελματισμός στις συναλλαγές με κρυπτονομίσματα.

«Ένα καθαρό σημάδι γι’ αυτό είναι η ανακοίνωση του Chicago Mercantile Exchange (CME) group, το παγκοσμίως κορυφαίο χρηματιστήριο εμπορευμάτων, πως θα συνάψει τα μελλοντικά του συμβόλαια (από το τέλος του 2017) σε Bitcoin» καταλήγει ο Daniele Bianchi.

 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top