Αν είστε γλυκατζήδες και θέλετε να δοκιμάσετε μία συνταγή που να ξεφεύγει από τις κλασικές, πάρτε χαρτί και στυλό για να σημειώσετε αυτή που έδωσε στους τηλεθεατές της εκπομπής Breakfast@Star o Γιώργος Ρήγας.

Ο σεφ έφτιαξε πορτοκαλόπιτα όχι όμως σκέτη αλλά με σοκολάτα υγείας σπασμένη σε μικρά κομμάτια.
Ο Γιώργος Ρήγας έδειξε βήμα- βήμα ολόκληρη τη διαδικασία.

Πορτοκαλόπιτα με δάκρυα σοκολάτας
Υλικά της Συνταγής
Για το μείγμα
• 1 πακέτο φύλλο κρούστας (450 γρ.)
• 4 αυγά
• 200 γρ. ζάχαρη
• 250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
• 200 ml ηλιέλαιο (ή ελαφρύ ελαιόλαδο)
• 200 ml φρέσκος χυμός πορτοκάλι
• Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
• 1 φακελάκι baking powder (12 γρ.)
• 150 γρ. κουβερτούρα ή σοκολάτα υγείας, σπασμένη σε μικρά κομμάτια (όχι τρίμμα)

Για το σιρόπι
• 250 ml νερό
• 250 γρ. ζάχαρη
• 1 φλούδα πορτοκαλιού
• 1 κ.σ. χυμό πορτοκάλι

Εκτέλεση της Συνταγής
1. Ετοιμάζεις τα φύλλα
2. Ανοίγεις τα φύλλα και τα αφήνεις να στεγνώσουν καλά για 1 ώρα (ή τα βάζεις στον φούρνο στους 100°C για 10-15 λεπτά να ξεραθούν). • Τα τρίβεις με τα χέρια σε μικρά κομμάτια (σαν ψίχουλα). 2. Ετοιμάζεις το μείγμα: • Σε μπολ χτυπάς τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατέψουν. • Προσθέτεις το γιαούρτι, το λάδι, τον χυμό, το ξύσμα και το baking powder. • Ανακατεύεις καλά και στο τέλος ρίχνεις τα τριμμένα φύλλα λίγα λίγα, ανακατεύοντας απαλά. 3. Προσθέτεις τη σοκολάτα: • Ρίξε μέσα τα κομμάτια σοκολάτας (μπορείς να τα περάσεις πρώτα από λίγο αλεύρι για να μη βουλιάξουν). • Ανακάτεψε να πάνε παντού. 4. Ψήνεις: • Άδειασε το μείγμα σε λαδωμένο ταψί (περίπου 35x25 εκ.). • Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C αέρα για 45–50 λεπτά, μέχρι να ροδίσει και να φουσκώσει. 5. Σιρόπι: • Βράσε το νερό, τη ζάχαρη και τη φλούδα πορτοκαλιού για 5 λεπτά. • Πρόσθεσε τον χυμό, βγάλε τη φλούδα και άφησε να κρυώσει ελαφρά. 6. Σιρόπιασμα: • Αν η πίτα είναι ζεστή, ρίχνεις κρύο σιρόπι. • Αν η πίτα είναι κρύα, ρίχνεις ζεστό σιρόπι. • Άφησέ τη να τραβήξει για 1–2 ώρες πριν τη σερβίρεις.
Δείτε το Breakfast@Star