Δέκα συνήθειες που θα σε κάνουν να αγαπήσεις τον εαυτό σου

Αν αγαπήσεις τον εαυτό σου, θα σε δουν αλλιώς και οι άλλοι

Οι συνήθειες εξάσκησης του self-love, της αγάπης δηλαδή προς τον εαυτό μας, είναι απαραίτητες προσθήκες στην καθημερινότητα για τη συνολική ευημερία και την ευτυχία μας. Ακολουθούν 10 από αυτές που μπορείτε να ενσωματώσετε στη ζωή σας για να καλλιεργήσετε την αγάπη για τον εαυτό σας, φροντίζοντάς τον ουσιαστικά και όπως του αξίζει.

Έχασε το ενδιαφέρον του για σένα; Δέκα πιθανοί λόγοι

Θετικός εσωτερικός διάλογος

Αντικαταστήστε την αυτοκριτική και την αρνητικότητα με λόγια ενθάρρυνσης και αυτοσυμπόνιας, σε έναν χρήσιμο εσωτερικό διάλογο με τον εαυτό σας.

Tι να μην κάνεις αν δε θες να χωρίσεις

Ρουτίνα αυτοφροντίδας

Αφιερώστε χρόνο σε δραστηριότητες που τροφοδοτούν το σώμα και το μυαλό σας. Μερικές από αυτές είναι η άσκηση, ο διαλογισμός, ένα ζεστό μπάνιο με άλατα ή ανάγνωση ενός βιβλίου.

Υγιή όρια

Θέστε και διατηρήστε υγιή όρια στις σχέσεις σας. Μάθετε να λέτε «όχι» όταν είναι απαραίτητο και δώστε προτεραιότητα στις δικές σας ανάγκες και τα συναισθήματα.

Συγχώρεση

Αφήστε τη μνησικακία, τόσο προς τους άλλους όσο και προς τον εαυτό σας. Η συγχώρεση σάς επιτρέπει να απελευθερώσετε το βάρος της αγανάκτησης και να προχωρήσετε με μια πιο χαλαρή διάθεση.

Ενσυνειδητότητα

Εξασκηθείτε στο να είστε παρούσες στη στιγμή και να αποδέχεστε τον εαυτό σας όπως είστε. Το mindfulness σας βοηθά να αποφεύγετε το να παραμένετε προσκολλημένη στο παρελθόν ή να ανησυχείτε για το μέλλον.

Αυτοσυμπόνια
Αντιμετωπίστε τον εαυτό σας με την ίδια καλοσύνη και κατανόηση που θα προσφέρατε σε έναν στενό φίλο που αντιμετωπίζει μια παρόμοια κατάσταση.

Καλλιεργήστε το πάθη και τα χόμπι σας

Ασχοληθείτε με δραστηριότητες με τις οποίες είστε παθιασμένες και που σας φέρνουν χαρά. Η επιδίωξη των ενδιαφερόντων σας ενισχύει την αίσθηση της εκπλήρωσης.

Υγιεινός τρόπος ζωής

Δώστε προτεραιότητα στη σωματική σας υγεία τρώγοντας καλά, με το να ασκείστε  τακτικά και με το να κοιμάστε αρκετά. Ένα υγιές σώμα υποστηρίζει ένα υγιές μυαλό.

Περιβάλλετε τον εαυτό σας με θετικότητα

Περάστε χρόνο με άτομα που σας ανεβάζουν τη διάθεση και σας υποστηρίζουν. Αποφύγετε τοξικές σχέσεις που εξαντλούν την ενέργεια και την αυτοεκτίμησή σας.

Κρατήστε σημειώσεις

Κρατήστε ένα ημερολόγιο για να καταγράψετε τις σκέψεις, τα συναισθήματα και τα επιτεύγματά σας. Ο προβληματισμός για τις εμπειρίες σας μπορεί να σας βοηθήσει να κατανοήσετε καλύτερα τον εαυτό σας και το ταξίδι σας προς την αγάπη για τον εαυτό σας.

Συντάκτης: Ναταλία Πετρίτη

Πηγή: www.allyou.gr

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top