Δεν τον θέλεις; Πώς να του το δείξεις με ευγενικό τρόπο

Tips για να αποφύγεις κάποιον με ευγενικό τρόπο

Δεν Τον Θες; Πώς Να Το Δείξεις Ευγενικά

Έχει τύχει σε όλες μας ένα άτομο από το κοινωνικό μας περιβάλλον να εκδηλώσει ερωτικό ενδιαφέρον για εμάς, χωρίς ωστόσο από την πλευρά μας να νιώθουμε τα ίδια συναισθήματα. Σε αυτές τις περιπτώσεις είναι απαραίτητο να δίνουμε προτεραιότητα στη δική μας άνεση και τα όριά μας, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν παραμένουμε προσεκτικές ως προς τα συναισθήματα του άλλου ατόμου. Να λοιπόν πώς να δείξεις σε κάποιον ότι δεν ενδιαφέρεσαι, χωρίς να τον φέρεις σε δύσκολη θέση.

Οι λόγοι για να μην ικετέψεις κάποιον να παραμείνει σε μια σχέση

Δείξε σεβασμό και ευγένεια

Αντιμετώπισε το άτομο με καλοσύνη και σεβασμό. Απόφυγε το να είσαι αγενής ή απορριπτική, καθώς μπορεί να βλάψει τα συναισθήματά του.

Θέσε ξεκάθαρα όρια

Ξεκαθάρισε ποια είναι τα όριά σου απορρίπτοντας ευγενικά τις κινήσεις ή τις προσκλήσεις του ατόμου. Να είσαι σταθερή και διεκδικητική, αλλά όχι επιθετική.

Διατήρησε μια άνετη απόσταση

Απόφυγε την αποστολή μικτών σημάτων διατηρώντας μια κατάλληλη σωματική και συναισθηματική απόσταση. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στο να αποτρέψει το άλλο άτομο από το να πάρει το λάθος μήνυμα.

Πρόσεχε τη γλώσσα του σώματος

Χρησιμοποίησε μη λεκτικές ενδείξεις για να εκφράσεις αδιαφορία. Διατήρησε ανοιχτή τη γλώσσα του σώματος, απόφυγε την παρατεταμένη οπτική επαφή και διατήρησε τον τόνο σου ουδέτερο ή φιλικό.

Διατήρησε τις συζητήσεις περιστασιακές

Αντί για βαθιές ή προσωπικές συζητήσεις, διατήρησε τις συζητήσεις σας περιστασιακές και στην πραγματικότητα αδιάφορες και επιφανειακές. Αυτό βοηθά στη δημιουργία μιας φιλικής, αλλά μη οικείας ατμόσφαιρας.

Δώσε έμφαση στα δικά σου σχέδια και προτεραιότητες

Ανάφερε το πολυάσχολο πρόγραμμα ή τις δεσμεύσεις σου για να υποδείξεις ότι έχεις άλλες προτεραιότητες στη ζωή σου, αφήνοντας λιγότερο χώρο για ρομαντικά ενδιαφέροντα.

Ανακατεύθυνε την εστίασή του

Εάν το άτομο συνεχίζει να εκφράζει ενδιαφέρον, κατεύθυνε απαλά τη συζήτηση προς κοινά ενδιαφέροντα ή κοινά χόμπι, έτσι ώστε η έμφαση να απομακρυνθεί από τις ρομαντικές πιθανότητες.

Συντάκτης: Ναταλία Πετρίτη

Πηγή: www.allyou.gr 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top