Τι να κάνεις αν το παιδί σου είναι δύσκολο στο φαγητό

Tips για να μάθει το παιδί σου να δοκιμάζει νέες γεύσεις

Γύρω από το θέμα του φαγητού υπάρχουν δύο κατηγορίες παιδιών. Αυτά που τρώνε τα πάντα και δοκιμάζουν νέες γεύσεις και αυτά που «βασανίζουν» τους γονείς τους για να δοκιμάσουν κάτι ή έστω να φάνε περισσότερο από δύο μπουκιές.

Έχεις κακή διάθεση; Τι να κάνεις για να νιώσεις καλύτερα

Η δεύτερη κατηγορία παιδιών είναι αρκετά συνηθισμένη, αλλά και δύσκολη για τους γονείς, αφού συνήθως το ένα φαγητό τους μυρίζει, το άλλο τους βρωμάει, δεν τους αρέσει το ένα φαγητό, θέλουν το άλλο μαγειρεμένο με συγκεκριμένο τρόπο.

Πιο κάτω σου παρουσιάζουμε 5 μικρά μυστικά που ίσως φανούν χρήσιμα στην καθημερινότητα σας: 

Τέλος οι διαπραγματεύεσαι

Άσε στην άκρη τις διαπραγματεύσεις τύπου «αν φας το φαγητό, μετά θα έχει και γλυκό» και απλά ανακοίνωσε ότι αυτό είναι το φαγητό. Δεν έχει άλλο.

Βάλε το στην κουζίνα μαζί σου 

Θα έχεις παρατηρήσει ότι τα νήπια λατρεύουν οτιδήποτε είναι δικό τους. Βάλε το, λοιπόν, στη διαδικασία να μαγειρέψει μαζί σου και θα δεις πόσο πιο εύκολο θα είναι να φάει το φαγητό του.

Ποικιλία

Μην κόψεις, ένα φρούτο, αλλά βάλε σε ένα μπολ διάφορα χρωματιστά φρούτα, που εντυπωσιάζουν από την πρώτη ματιά κιόλας.

 

Παιχνίδι

Βάλε το παιδί να δοκιμάσει και να σου πει πώς είναι η γεύση του φαγητού, να μυρίσει το φαγητό και να σου πει πώς είναι η μυρωδιά και η αίσθηση του φαγητού, αλλά και πώς νιώθει όταν το τρώει. Μέσα από τις αισθήσεις μπορείς να καταφέρεις πολλά.

Χαλάρωσε 

Όλα θέλουν τον χρόνο τους, χωρίς ιδιαίτερη πίεση. Φρόντισε να του έχεις ένα πρόγραμμα και μια ποικιλία στα γεύματα και όλα θα φτιάξουν.

Επιμέλεια: MyLife Team

Πηγή:mylife.com.cy

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top