Δεν μπορείς να συγκεντρωθείς; Εύκολα tips για να τα καταφέρεις

Πώς να δημιουργήσεις ένα πιο ευνοϊκό περιβάλλον

Νιώθεις ότι το attention span σου είναι μικρότερο από ποτέ και δυσκολεύεσαι ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της μελέτης σου για την εξεταστική; Για κάθε μισή ώρα που διαβάζεις χαζεύεις άλλη τόση στο Instagram; Ε τότε συνέχισε να διαβάζεις γιατί το Platform σου έχει τη λύση για αποτελεσματικό διάβασμα χωρίς τρελό struggle, που θα σου αφήσει και χρόνο για μπύρες με την παρέα!

Aυτές είναι οι «αθώες» φράσεις που λένε οι τοξικοί άνθρωποι

Τι να κάνεις για να ενισχύσεις τη συγκέντρωσή σου κατά τη διάρκεια της μελέτης

Προγραμμάτισε τις συνεδρίες μελέτης

Θέσε συγκεκριμένους στόχους μελέτης και κάντε ένα κατάλληλο πρόγραμμα. Εάν γνωρίζεις πότε και τι πρόκειται να μελετήσεις, θα είναι πιο εύκολο να παραμείνεις συγκεντρωμένος.

Δημιούργησε ένα ευνοϊκό περιβάλλον διαβάσματος

Επίλεξε ένα ήσυχο και άνετο μέρος για μελέτη. Προφυλάξου από τυχόν περισπασμούς, όπως η τηλεόραση και το κινητό σου, ενώ φρόντισε και η θερμοκρασία του χώρου όπως και το φως του να είναι κατάλληλα. Αν δεν σου κάνει το σπίτι σου, η βιβλιοθήκη της σχολής σου είναι σίγουρα κατάλληλη.

H συνήθεια που θα σώσει τη σχέση σου

Κάνε διαλείμματα

Τα διαλείμματα είναι απαραίτητα για να διατηρείται το μυαλό σου καθαρό ​​και να μειώνεται η πνευματική κόπωση. Κάνε μικρά διαλείμματα μετά από κάθε ώρα μελέτης, χωρίς όμως να το παρακάνεις.

Πιες άφθονο νερό και τρώγε υγιεινά σνακ

Το να πίνεις αρκετό νερό και να τρως υγιεινά σνακ μπορεί να σε βοηθήσει να διατηρήσεις τον εγκέφαλό σου συγκεντρωμένο και σε απόλυτη εγγρήγορση.

Χρησιμοποίησε εργαλεία μελέτης

Χρησιμοποίησε εργαλεία μελέτης όπως flash cards με την ύλη, περιλήψεις και mind maps για να διατηρήσεις αποτελεσματικά τις πληροφορίες που θα διαβάζεις στην πορεία της μελέτης σου. Αυτές μπορούν να προετοιμάζονται σταδιακά κατά τη διάρκεια του εξαμήνου όσο προχωρούν τα μαθήματα, αλλά ακόμη κι αν το κάνεις την τελευταία στιγμή, θα βοηθήσουν αρκετά.

Μείνε θετικός

Υιοθέτησε μια θετική στάση απέναντι στις σπουδές σου. Σκέψου την πρόοδό σου και σχεδίασε τι θα κάνεις στην πορεία εάν αισθάνεσαι ότι δεν έχεις επαρκή κίνητρα στην παρούσα περίοδο.

Εξέτασε τον εαυτό σου τακτικά

Δοκίμασε τον εαυτό σου σχετικά με το υλικό που έχεις μελετήσει για να καταγράψεις καλύτερα την πρόοδό σου και να καταλάβεις που υστερείς ώστε να το διορθώσεις.

Κοιμήσου καλά

Ο επαρκής ύπνος είναι ζωτικής σημασίας για τη συγκέντρωσή μας. Επιδίωξε να κοιμάσαι τουλάχιστον 7-8 ώρες κάθε νύχτα, χωρίς περισπάσεις.

Συντάκτης: Ναταλία Πετρίτη

Πηγή: www.allyou.gr

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top