Πέντε ενδείξεις που δείχνουν πως η σχέση σας δε θα προχωρήσει

Μήπως χάνεις άδικα τον χρόνο σου;

Σχεδόν όλοι οι άνθρωποι βρίσκονται μια φορά στη ζωή τoυς σε μια κατάσταση στην οποία πιέζουν ώστε να δημιουργηθεί και να εξελιχθεί μια ερωτική σχέση, ακόμη κι όταν όλες οι ενδείξεις δείχνουν ότι τα πράγματα είναι μάταια και χάσιμο χρόνου. Κι αυτό μιας που δεν είναι μόνο ο έρωτας και η χημεία, αφού μερικές φορές υπάρχουν κι άλλοι παράγοντες που καθορίζουν αν το μεταξύ μας με ένα άτομο έχει μέλλον. Αν λοιπόν βρίσκεσαι κι εσύ σε μια θέση όπου προσπαθείς πολύ για μια σχέση, να μερικές ενδείξεις ότι αυτή δεν «περπατήσει» και πολύ, ώστε να βάλεις πλώρη για άλλα!

Θέλεις να στεριώσει η σχέση σου; 5 οδηγίες από τη Συμβουλευτική Ψυχολογία

Σε ενδιαφέρει περισσότερο η σχέση, παρά το άτομο

Δεν είναι λίγες οι φορές που μας νοιάζει πιο πολύ η ίδια η σκέψη του να είμαστε σε μια σχέση, παρά το άτομο με την οποία θα βρεθούμε σε αυτή. Όταν όμως είναι δύσκολο να δεις ποιον άνθρωπο έχεις πραγματικά δίπλα σου, ποιες ανάγκες έχει και πώς συνδυάζονται οι ποιότητες στον χαρακτήρα σας, τότε τα πράγματα είναι δύσκολα.

Tι να κάνεις για να μη σκέφτεσαι τον πρώην σου

Θα ήθελες να αλλάξουν πολλά στη σχέση σας

Αν παρατηρείς πως συνεχώς εύχεσαι ή ελπίζεις κάποιες καταστάσεις ή χαρακτηριστικά του συντρόφου και της σχέσης σας να ήταν διαφορετικά, τότε είναι πολύ πιθανό να μην σε ικανοποιεί καν αυτή η σχέση και να επιθυμείς στην πραγματικότητα αυτή να τερματιστεί.

Ούτε εκείνος δείχνει σίγουρος για τη σχέση

Όταν ο ένας από τους δυο συντρόφους δεν νιώθει σίγουρος για μια σχέση, πράγμα που εκδηλώνεται σε λόγια και συμπεριφορές, τότε το ίδιο το μέλλον αυτής της σχέσης μοιάζει δυσοίωνο.

Δεν αισθάνεσαι ασφάλεια έκφρασης

Δυσκολεύεσαι διαρκώς να πεις όσα νιώθεις και σκέφτεσαι, ακόμη και στις περιπτώσεις που έχουν να κάνουν με πολύ σοβαρούς παράγοντες για ό,τι έχετε. Ίσως δεν θα έπρεπε να συνεχίσετε και πολύ έτσι…

Δεν βρίσκεστε στην ίδια σελίδα

Εσύ θέλεις οικογένεια, ενώ εκείνος όχι. Εκείνος θέλει να ζει πλέον πιο χαλαρά, χωρίς περιπετειώδεις εξόδους, κι εσύ δεν τις χορταίνεις. Δεν είστε στην ίδια σελίδα ζωής – και αυτό είναι ΟΚ – δεν είναι όμως ΟΚ το να επιμένεις να δοθεί συνέχεια σε μια σχέση που αργά ή γρήγορα θα καταρρεύσει.

Συντάκτης: Ναταλία Πετρίτη

Πηγή: www.allyou.gr

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top