Tι να κάνεις για να μη σκέφτεσαι τον πρώην σου

Θύμισε στον εαυτό σου τον λόγο που τελειώσατε

κλάμα

Το τέλος μιας σχέσης είναι χωρίς αμφιβολία μια πολύ ψυχοφθόρα διαδικασία, πόσο μάλλον αν αυτό δεν ήταν κάτι που εσύ επιθυμούσες. Έτσι, δεν είναι λίγες οι φορές που όταν χωρίζεις με κάποιον, δυσκολεύεσαι πραγματικά να σταματήσεις να τον σκέφτεσαι, γεγονός που φυσικά σε κάνει να αδυνατείς να ξεπεράσεις ό,τι είχατε και να πας παρακάτω. Υπάρχουν όμως μια σειρά από συμβουλές για να καταφέρεις να βγάλεις από το μυαλό σου έναν άνθρωπο, βάζοντας τα θεμέλια για να συνεχίσεις τη ζωή σου ευτυχισμένη δίχως εκείνον στο πλευρό σου. Να λοιπόν τι μπορείς να κάνεις.

Είστε σε σχέση πολύ καιρό; 5 αλλαγές για να ανανεωθείτε

Θύμισε στον εαυτό σου γιατί τέλειωσε

Πολλές φορές εξιδανικεύουμε μια κατάσταση στο μυαλό μας, αδυνατώντας τελικά να την ξεπεράσουμε. Προσπάθησε λοιπόν να θυμηθείς τι ήταν αυτό που έκανε τη σχέση σας να τελειώσει και σταδιακά θα δεις οι σκέψεις σου για τον πρώην σύντροφό σου να υποχωρούν.

Πέντε αθώα λάθη που επηρεάζουν την κοινωνική σου ζωή

Δώσε βάση στο self-care

Πέρνα καλά. Κάνε πράγματα για τον εαυτό σου και φρόντισέ τον όσο χρειάζεται. Το self-care είναι σε αυτή τη φάση απαραίτητο για να αποβάλεις σκέψεις που δεν σου κάνουν καλό.

Συνειδητοποίησε ότι όντως έχει τελειώσει

Απόβαλε όσο μπορείς τη σκέψη ότι μπορεί και να τα ξαναβρείτε όταν αυτή είναι μια σαφής συνθήκη στη σχέση σας. Ακόμη κι αν μιλάτε μια φορά στο τόσο, εφόσον είναι ξεκάθαρες οι προθέσεις για τη λήξη μιας σχέσης, δεν υπάρχει καμία δικαιολογία να το φέρνεις ξανά και ξανά στο μυαλό σου.

Μην τσεκάρεις τα social media του πρώην σου

Παραδέξου ότι το κάνεις συστηματικά και προσπάθησε να το αποβάλεις ως πρακτική, μιας που το μόνο που καταφέρνεις είναι να το σκέφτεσαι ξανά και ξανά. Μπορείς να δοκιμάσεις να τον μπλοκάρεις για ένα διάστημα ή να κρύψεις τις αναρτήσεις του, κάνοντάς σε να ξεχαστείς μέχρι να περάσει.

Δώσε χρόνο στον εαυτό σου για να προχωρήσει

Μην βιαστείς να επιχειρήσεις να προχωρήσεις για να μην σκέφτεσαι τον πρώην σου αν δεν είσαι πραγματικά έτοιμη. Το μόνο που θα καταφέρεις έτσι είναι να πιέσεις τον εαυτό σου για κάτι που δεν θες πραγματικά, γυρνώντας ξανά σε ένα κύκλο σκέψεων που εν τέλει είναι και αυτό που θέλεις να αποφύγεις. Αντίθετα επένδυσε στο να περάσεις ποιοτικό χρόνο με άλλους τρόπους και σταδιακά θα ξεχαστεί, αφήνοντας μόνο τις όμορφες αναμνήσεις να έρχονται που και πού στο μυαλό σου.

Συντάκτης: Ναταλία Πετρίτη

Πηγή:www.allyou.gr

 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top