Πέντε αθώα λάθη που επηρεάζουν την κοινωνική σου ζωή

Η κοινωνική ζωή είναι πολύ σημαντική

Η κοινωνική ζωή είναι πολύ σημαντική. Η επιτυχής επικοινωνία μας φέρνει πιο κοντά στους συνομιλητές μας, επηρεάζει την επαγγελματική και την προσωπική μας ζωή και σίγουρα δεν εξαρτάται μόνο από την επιλογή λέξεων.

Πολλές φορές οι κινήσεις είναι πιο σημαντικές από τα όσα λες και είναι κρίμα να σαμποτάρεις την επικοινωνία σου με τους άλλους, κάνοντας τις «λάθος» κινήσεις. 

Είσαι πολύ απασχολημένη μέσα στη μέρα; Πέντε tips για να χαλαρώσεις

Πιο κάτω θα βρεις τα λάθη στη γλώσσα του σώματος που πρέπει να εξαλείψεις:

1.Παίζεις με τα μαλλιά σου

Αυτή η αμήχανη χειρονομία μπορεί συχνά να εκλαμβάνεται ως πλήξη και οι άνθρωποι μπορεί να έχουν την εντύπωση ότι δεν ενδιαφέρεσαι για τη συζήτηση. Μπορεί επίσης να φαίνεσαι νευρική ή ανήσυχη. Επιπλέον, οι επαναλαμβανόμενες κινήσεις αποσπούν την προσοχή από την ουσία των όσων λες και δυσκολεύουν τους άλλους να επικεντρωθούν στα λεγόμενά σου.

2. Δεν κοιτάζεις κατάματα 

Εάν δεν θέλεις να φαίνεσαι υπερβολικά συνεσταλμένη ή αναξιόπιστη, βεβαιώσου ότι διατηρείς το σωστό επίπεδο οπτικής επαφής. Το να κοιτάς κάτω δίνει την εντύπωση αδυναμίας και αναποφασιστικότητας. Κοίταξε στα μάτια τον άλλον κατά τη διάρκεια μιας συνομιλίας. Εάν μιλάς με πολλά άτομα ή εκφωνείς μια ομιλία μπροστά σε πλήθος, προσπάθησε να κοιτάς κάθε άτομο με τη σειρά, έτσι ώστε κανείς να μην αισθάνεται ότι περισσεύει.

3. Σταυρώνοντας τα χέρια σου

Τα σταυρωμένα χέρια μπορεί να δείχνουν μια ασυνείδητη επιθυμία να απομακρυνθείς από τον συνομιλητή. Αυτή η θέση των χεριών δίνει την εντύπωση ότι δεν θέλεις να επικοινωνήσεις μαζί του, ότι είσαι αγενής ακόμα και εχθρική. Τα σταυρωμένα πόδια μπορεί να ερμηνευτούν με τον ίδιο τρόπο.

Θες να χωρίσεις πολιτισμένα; Tips για να το καταφέρεις

4. Κοιτάζεις συνεχώς το κινητό σου 

Δεν χρειάζεται να κοιτάς συνεχώς το ρολόι σου ή να ελέγχεις το τηλέφωνό σου κατά τη διάρκεια μιας συνομιλίας. Οι άνθρωποι που σε περιβάλλουν θα αισθανθούν ότι τους παραμελείς και πως ανυπομονείς να συνεχίσεις με πιο σημαντικά πράγματα.

5. Κάνεις μορφασμούς 

Εάν στρέφεις τα μάτια σου προς τα πάνω κατά τη διάρκεια μιας συνομιλίας, μπορεί να θεωρηθεί ως σημάδι δυσπιστίας, εκνευρισμού και αηδίας. Αυτή η κίνηση των ματιών μπορεί να απωθήσει ακόμα και τον πιο υπομονετικό άνθρωπο. Αυτή η συνήθεια μπορεί να φέρει σοβαρά προβλήματα στην κοινωνική σου ζωή καθώς οι άνθρωποι μπορεί να πιστεύουν ότι δεν τους εκτιμάς καθόλου.

Επιμέλεια: MyLife Team

Πηγή:Mylife.com.cy

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top