2+1 συμβουλές σχέσεων που «χαλάνε» τη σχέση αντί να την «φτιάχνουν»

Σίγουρα θα ήταν καλύτερα να μην τις ακολουθήσεις

ζευγαρι

Οι παλαιότερες γενιές, αλλά και νεότεροι άνθρωποι του περιβάλλοντός μας είναι πάντα πρόθυμοι να μας δώσουν συμβουλές για τις σχέσεις μας, με στόχο την αποφυγή και την επίλυση προβλημάτων, αλλά και την αρμονική συνύπαρξή μας και τη μακροημέρευση. 

Είσαι έτοιμη για να ξεκινήσεις μια καινούρια σχέση;

Κι όμως, δεν είναι λίγες οι φορές που οι συμβουλές αυτές δημιουργούν στην πραγματικότητα μεγαλύτερα προβλήματα, μιας που είναι βασισμένες σε ετεροχρονιστικές αντιλήψεις ή σε γενικεύσεις που καταρρίπτονται στην αληθινή μας ζωή. 
Ακολουθούν τρεις κλασικές συμβουλές σχέσεων που σίγουρα έχεις ακούσει, θα ήταν όμως καλύτερα να μην τις ακολουθήσεις ποτέ.

«Ζήτα συγγνώμη, κι ας μην το νιώθεις»

Τη συγγνώμη καλό είναι να τη λέμε όταν την εννοούμε και όχι σε στιγμές που νιώθουμε πως απλά θα δώσει τέλος σε κάποιο πρόβλημα που έχει προκύψει. Μην το κάνεις λοιπόν αν νιώθεις πως δεν φέρεις ευθύνη για ό,τι έχει συμβεί, μιας που θα σπρώξεις απλά ένα πρόβλημα κάτω από το χαλί και θα νιώσεις παράλληλα άσχημα με τον εαυτό σου.

«Πρέπει να αποδέχεσαι όλα τα ελαττώματά του συντρόφου σου»

Κι όμως, δεν πρέπει να γίνονται όλα τα ελαττώματα των ανθρώπων που έχουμε δίπλα μας αποδεκτά, μιας που υπάρχει μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στα μικρά και αθώα προβληματάκια που αυτά μπορεί να φέρουν και στα πολύ χειρότερα που ενδεχομένως εγκυμονούν. 

Αποδεκτό ελάττωμα μπορεί να θεωρηθεί το να είσαι με έναν άνθρωπο που μιλάει για παράδειγμα πολύ. Όχι όμως και το να είναι ο σύντροφός σου παθολογικός ψεύτης ή να ζηλεύει σε βαθμό που να ελέγχει τις κινήσεις σου.

Τελικά, τι συμβαίνει στο μυαλό του όταν είναι ερωτευμένος;

«Πρέπει να λες πάντα όσα σκέφτεσαι»

Είναι απαραίτητο να μιλάς για τα συναισθήματά σου και για το πώς νιώθεις για κάτι, όταν όμως οι σκέψεις σου μπορεί να πληγώσουν τον άλλο άνθρωπο, και μάλιστα για κάτι όχι ιδιαίτερα σημαντικό, τότε καλύτερα να το κρατήσεις για τον εαυτό σου. 

Αν για παράδειγμα δεν πολυσυμπαθείς εκείνη την αγαπημένη ξαδέρφη του συντρόφου σου, δεν χρειάζεται να το εκφράσεις και τόσο εμφατικά, όταν μάλιστα τη βλέπετε δυο φορές τον χρόνο.

Πηγή: allyou.gr

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top