Θέλεις να κοιμάσαι καλύτερα; Ακολούθησε αυτά τα tips

Δοκίμασέ τα και δες αν θα έχεις αποτέλεσμα

ύπνος

H σύμβουλος ύπνου, Maryanne Taylor, υποστηρίζει πως υπάρχουν οι κατάλληλες τεχνικές για να σε βοηθήσουν να κοιμάσαι πιο εύκολα. Οπότε, μια δοκιμή θα σε πείσει!

Ύπνος και διατροφή στην εποχή της οθόνης

Γράψε σε ένα χαρτί τα θετικά και τα αρνητικά της ημέρας

Άφησε στην άκρη το κινητό και επικεντρώσου στον εαυτό σου. Τι συνέβη μέσα στην ημέρα σου; Για ποιο πράγμα νιώθεις ευγνωμοσύνη; Η ειδικός αναφέρει πως πρέπει να πάρουμε χαρτί και μολύβι και να καταγράφουμε τα θετικά και τα αρνητικά, αλλά και να κάνουμε μια λίστα με τους στόχους μας.

Εστίασε στην αναπνοή

«Επιβράδυνε και εστίασε στην αναπνοή, για να ηρεμήσεις το μυαλό, το νευρικό σύστημα και να χαλαρώσεις τους μύες», συμβουλεύει η Taylor. Όσοι ασχολούνται με το διαλογισμό και το life coaching ξέρουν ακριβώς πως η σωστή αναπνοή παίζει σημαντικό ρόλο και σε βοηθάει να χαλαρώσεις γρήγορα.

Απομάκρυνε κάθε συσκευή από την κρεβατοκάμαρα

Ξέρω ότι το έχεις ακούσει και το έχεις διαβάσει άπειρες φορές πως δεν ξεκουράζεσαι ουσιαστικά όταν ασχολείσαι με το κινητό σου πριν κοιμηθείς. Ούτε χρειάζεται να κοιτάς συνέχεια το ρολόι σου για να δεις τι ώρα είναι -αγχώνεσαι παραπάνω όταν ο χρόνος κυλάει και δεν έχεις ακόμα κοιμηθεί. Άφησε μακριά όλες τις συσκευές για να χαλαρώσει ο εγκέφαλος και να ξεκουραστεί.

Θέλεις να κοιμάσαι καλύτερα; Δοκίμασε αυτήν την άσκηση!

Βάλε χαλαρωτική μουσική

Η σύμβουλος ύπνου υποστηρίζει πως αν δεν έχεις κοιμηθεί μέσα σε 15 λεπτά, τότε σήκω από το κρεβάτι και κάνε κάτι χαλαρωτικό. Για παράδειγμα, κάθισε στην αγαπημένη σου γωνιά και βάλε μουσική για να χαλαρώσεις.

Πρόσεξε τι τρως πριν πέσεις για ύπνο

Το τι τρώμε το βράδυ είναι γνωστό πως επηρεάζει τον ύπνο μας. Σύμφωνα με την ειδικό, καλύτερα να μην τρώμε βαριά, πικάντικα φαγητά, καθώς επηρεάζουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και δεν μπορούμε να κοιμηθούμε εύκολα. Αντίθετα, λέει «ναι» σε τροφές ή σνακ πλούσια σε μαγνήσιο και ξηρούς καρπούς.

Επιμέλεια: Mylife Team

Πηγή: Mylife.com.cy 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top