Mουσική: Σε βοηθά όταν δουλεύεις ή όχι;

Δες τι ισχύει και τι όχι

μουσική στη δουλειά

Η μουσική μπορεί να σε κάνει να ξεκινήσεις τη μέρα σου ευχάριστα, να γυμναστείς πιο έντονα, να διασκεδάσεις και να περάσει η ώρα στο αυτοκίνητο πιο εύκολα.

Ήξερες όμως ότι μπορεί να σε κάνει και στη δουλειά πιο παραγωγική; 

Μια νέα έρευνα έρχεται να επιβεβαιώσει τους ειδικούς που πιστεύουν πως η μουσική όχι μόνο θεραπεύει αλλά παράλληλα λειτουργεί ενθαρρυντικά και στο εργασιακό μας περιβάλλον.

Δεν μπορείς να συγκρατήσεις τα νεύρα σου; Tips για να το καταφέρεις

1.Σε ξεσηκώνει!

Παραδέξου το. Η ρουτίνα της καθημερινότητας, το ίδιο εργασιακό περιβάλλον, οι ίδιοι άνθρωποι που βλέπεις συνεχώς ξανά και ξανά , γίνονται βαρετά αργά ή γρήγορα. Και όταν βαρεθούμε, έχουμε την τάση να ψάχνουμε για κάτι άλλο, πιο ενδιαφέρον. Το αποτέλεσμα; Ξεχνάμε πράγματα που θέλαμε να κάνουμε και χανόμαστε! Η καλύτερη λύση γι’ αυτό είναι να επιλέξεις ένα τραγούδι από την αγαπημένη σου λίστα που είναι σίγουρο πως θα απελευθερώσει την ντοπαμίνη σου. Άφησε κάθε νότα της μουσική να σε ανεβάσει μέχρι να ολοκληρώσεις την εργασίες σου. Θα διαπιστώσεις πως δεν θα ξεχάσεις τίποτα ξανά.

2.Σε κάνει πιο συγκεντρωμένη!

Όταν δίπλα μας κάποιος συνάδελφός μιλάει στο τηλέφωνο, δεν μπορούμε -τις περισσότερες φορές- να συγκεντρωθούμε σε αυτό που κάνουμε. Το αποτέλεσμα; Περιμένουμε να τελειώσει την συνομιλία του για να συγκεντρωθούμε και πάλι στη δουλειά μας. Η καλύτερη λύση γι’ αυτό είναι να επιλέξεις ν' ακούσεις ένα τραγούδι χωρίς στίχους. Οι λέξεις που χρησιμοποιεί ο συνάδελφός σου σε αποσπούν ήδη . Εάν ακούς λοιπόν και μουσική πάλι με λόγια, ο εγκέφαλός σου απλώς θα αλλάξει την εστίασή του στις λέξεις στο τραγουδιού, γεγονός που ίσως δεν είναι αυτό που χρειάζεσαι τη δεδομένη στιγμή.

Φάκελος συγκατοίκηση: Τι πρέπει να γνωρίζετε για να κυλήσουν όλα ρολόι

3.Σε κάνει πιο δημιουργική.

Η δουλειά σου απαιτεί δημιουργικότητα, ειδικά όσες γυναίκες ασχολούνται με χειρωνακτικά επαγγέλματα,που κατασκευάζουν πράγματα από το μηδέν. Σε αυτά τα επαγγέλματα κάθε ημέρα είναι διαφορετική: σπας το κεφάλι σου για να κατεβάσει ιδέες που θα σε κάνουν ξεχωριστή! Το αποτέλεσμα; Ο εγκέφαλός σου προσπαθεί να βρει έναν τρόπο να ηρεμήσει! Η λύση; Επίλεξε ένα ήρεμο ήχο. Οι έρευνες δείχνουν ότι οι ήρεμοι, μελωδικοί ήχοι έχουν ως αποτέλεσμα να προάγουν τη δημιουργική σκέψη.

4. Σε χαλαρώνει.

Ας υποθέσουμε πως προετοιμάζεις μια παρουσίαση και σε λίγες ώρες την παρουσιάζεις στο αφεντικό σου. Δεν την έχεις όμως ολοκληρώσει και ο υπολογιστής σου δεν συνεργάζεται όπως θα ήθελες. Τι κάνεις; Καταρχήν μην πανικοβάλεσαι! Άκου οποιοδήποτε τραγούδι σε βοηθά να χαλαρώσεις. Αυτά τα τραγούδια είναι γνωστό ότι μειώνουν την πνευματική δραστηριότητα, την αρτηριακή πίεση και ελαττώνουν το άγχος. Μετά από κάποιο χρονικό διάστημα ακρόασης, θα είσαι έτοιμη να συνεχίσεις χωρίς στρες την παρουσίαση σου και ως δια μαγείας ακόμη και ο υπολογιστής σου θα σε ακολουθήσει!

Επιμέλεια: MyLife Team
Πηγή:Mylife.com.cy 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top