Tέσσερα tips για να ηρεμήσεις το παιδί σου όταν είναι εκνευρισμένο

Έχει και εκείνο δικαίωμα να θυμώσει

παιδί

Και εκεί που όλα είναι καλά, το νήπιο σου θυμώνει, το πρόσωπο του αρχίζει να αποκτά εκφράσεις θυμού, χωρίς κανείς να αποκλείει ότι σε λίγα δευτερόλεπτα δεν θα βάλει τα κλάματα. Έχει δικαίωμα να θυμώσει και αυτό, αλλά κι εσύ έχεις τρόπο για να το ηρεμήσεις. Και δεν είναι ένας, είναι τέσσερεις:

Αυτές είναι οι συνήθειες που έχουν οι καλοί μαθητές

Να το αγνοήσεις για λίγο;

Η αλήθεια είναι πως ο θυμός έχει τα επίπεδα του και άρα τους διαφορετικούς τρόπους εκδήλωσης του. Αν το μικρό σου απλά μουτρώσει, δοκίμασε να φύγεις για λίγα λεπτά από το δωμάτιο και να το αφήσεις να πάρει μία ανάσα. Αν ξεκινήσει να φωνάζει ή να χτυπάει τα παιχνίδια του, τότε πάρ’το στην αγκαλιά σου και μετάφερε το σε έναν άλλο χώρο του σπιτιού. Δεν χρειάζεται να το βάλεις από την αρχή σε τιμωρία, καθώς μία τέτοια κίνηση είναι πολύ πιθανόν να το εκνευρίσει ακόμα πιο πολύ. Και δεν το θες αυτό…

Πιο δυνατά αυτό, πιο χαμηλά εσύ

Μπορεί να μην εύκολο να τον εφαρμόσεις τη στιγμή της έντασης, όμως, ο συγκεκριμένος κανόνας αποδεικνύεται χρυσός. Όσο πιο δυνατά φωνάζει το μικρό σου, τόσο πιο χαμηλά πρέπει να του απαντάς εσύ. Γιατί, μαζί με την ένταση, ανεβαίνει και το συναίσθημα και οι… αντιδράσεις. Με αυτό τον τρόπο, το νήπιο σου θα χαμηλώσει την ένταση του σύντομα, αφού θα παρατηρήσει ότι εσύ δεν τσιμπάς και το σημαντικότερο: δεν αντιδράς.

Λέξεις – Κλειδιά 

Για ένα πολύ μικρό παιδί είναι δύσκολο έως αδύνατο να σχηματίσει φράσεις, προκειμένου να εκφράσει τον εκνευρισμό του. Ακόμα και αν το νήπιο σου είναι μεγαλύτερο από 3 ετών. Σκέψου, λοιπόν, ότι αν το βοηθήσεις να σου πει πως νιώθει, θα έχει το ξέσπασμα του (το οποίο θα διαρκέσει πολύ λίγο) και μετά θα ηρεμήσει ξανά.

Για να μετακινηθείτε λίγο 

Τα παιδιά έχουν την τάση να συγκεντρώνονται σε ένα πράγμα κάθε φορά. Τι σημαίνει, λοιπόν, αυτό; Ότι τη στιγμή της έντασης, πρέπει να κάνεις κάτι που θα επαναφέρει το χαμόγελο στο πρόσωπο του. Μπορείτε, για παράδειγμα, να ζωγραφίσετε μαζί ή απλά να το μεταφέρεις στον καναπέ και να λύσετε ήρεμα κάθε του παραπονάκι.

Επιμέλεια: MyLife Team

Πηγή:Mylife.com.cy 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top