Tι συμβαίνει αν τα παιδιά προσχολικής κάνουν χρήση ηλεκτρονικών συσκευών

Τα αποτελέσματα νέας φινλανδικής έρευνας

παιδιά προσχολικής ηλικίας και τεχνολογία

Τα κινητά, τα τάμπλετ και οι ηλεκτρονικές συσκευές γενικότερα έχουν μπει για τα καλά στη ζωή μας. Μάλιστα σε αντίθεση με παλαιότερα, παρατηρείται πως τα παιδιά προσχολικής ηλικίας ήδη είναι εξοικειωμένα με την τεχνολογία. 

Πώς να προστατεύσεις το παιδί σου από την ενδοσχολική βία

Σύμφωνα με μια νέα φινλανδική επιστημονική έρευνα, αυτό δημιουργεί στα παιδιά πολλά ψυχολογικά προβλήματα. 

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τη δρ Γιούλια Πααβόνεν του Φινλανδικού Ινστιτούτου Υγείας και Ευημερίας στο Ελσίνκι, ανέλυσαν στοιχεία για 700 παιδιά.

Σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων: Ποιο είναι το προφίλ των δραστών;

Στην έρευνα εστίασαν στις ηλικίες των 18 μηνών και των πέντε ετών.

Στην ηλικία των 18 μηνών η χρήση συσκευών ήταν κατά μέσο όρο 32 λεπτά τη μέρα, έφθανε τα 114 λεπτά (σχεδόν δύο ώρες) στην ηλικία των πέντε ετών. Σχεδόν ένα στα τέσσερα παιδιά (23%) περνούσε πάνω από μία ώρα καθημερινά μπροστά από μία οθόνη στην ηλικία των 18 μηνών, ενώ στην ηλικία των πέντε ετών αυτό το ποσοστό είχε φθάσει το 95%, δηλαδή ελάχιστα πεντάχρονα παιδιά περνούσαν λιγότερο από μια ώρα μπροστά σε κάποια οθόνη (φορητού υπολογιστή, κινητού, παιγνιδομηχανής κ.α.). Ένα στα δέκα πεντάχρονα παιδιά (11%) περνούσε πάνω από μία ώρα με βιντεοπαιγνίδια.

Στην έρευνα που δημοσιεύτηκε στο βρετανικό ιατρικό περιοδικό «BMJ Open», διαπιστώθηκε πως  τα πεντάχρονα τώρα παιδιά που είχαν σχέση με την τεχνολογία και έπαιζαν videogames από την ηλικία των 18 μηνών είχαν σχεδόν 60% μεγαλύτερο κίνδυνο προβληματικών σχέσεων με τους συνομηλίκους τους.

Η νέα Φιλανδική έρευνα έδειξε πως τα σημερινά πεντάχρονα παιδιά περνάνε περισσότερες ώρες παίζοντας videogames απ’ όσες θα έπρεπε. 

Πηγή:www.amna.gr 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top