Τέσσερις μυρωδιές που σιχαίνονται οι σκύλοι και οι γάτες

Δε σου πάει καθόλου το μυαλό

σκυλιά

Υπάρχουν κάποιες μυρωδιές που δεν είναι ότι πιο ευχάριστο για τα κατοικίδια και επειδή μπορεί να μην τις γνωρίζεις σου τις παρουσιάζουμε, για να κάνεις το περιβάλλον που ζουν πιο ευχάριστο και για εκείνα.

Εσπεριδοειδή

Τα περισσότερα σκυλιά και γάτες απεχθάνονται τη μυρωδιά από τα λάιμ, τα λεμόνια και τα πορτοκάλια. Μπορείς να χρησιμοποιείς φλούδες εσπεριδοειδών έξω στον κήπο για να αποτρέψεις το σκάψιμο ή επίσης μπορείτε να ψεκάσεις εσωτερικούς χώρους με αραιωμένο χυμό λεμονιού για να κρατήσεις τα κατοικίδια ζώα σου μακριά από τα έπιπλα.

Ποιες συνήθειες έχουν τα ερωτευμένα ζευγάρια

Ξύδι

Το ξύδι είναι ένα ισχυρό απωθητικό τόσο για τις γάτες όσο και για τους σκύλους. Η μυρωδιά του ξιδιού είναι τόσο έντονη για το ευαίσθητο οσφρητικό σύστημα των ζώων, που ακόμα και μετά την χρήση του, αφού ξεραθεί, μπορεί να χρησιμεύσει για να αποκρούσει μακριά τα ζώα.

Ναφθαλίνη

Η καμφορά σε ναφθαλίνη παράγει μια ισχυρή μυρωδιά που λίγα ζώα βρίσκουν ευχάριστη, και γι’ αυτό το λόγο την καθιστά ένα καλό αποτρεπτικό παράγοντα για τους σκύλους και τις γάτες. Μεγάλη προσοχή όμως διότι η ναφθαλίνη είναι δηλητηριώδες σε περίπτωση κατάποσης. Έτσι ΔΕΝ πρέπει ποτέ να τη χρησιμοποιείς σε περιοχές όπου τα κατοικίδια ζώα ή τα παιδιά έχουν πρόσβαση.

Αμμωνία

Η αμμωνία έχει και αυτή μία πολύ ενοχλητική οσμή και μπορεί να λειτουργήσει απωθητικά τόσο για τις γάτες όσο και για σκύλους.

Επιμέλεια: MyLife Team
Πηγή:Mylife.com.cy 

 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top