5 ερωτήσεις να κάνεις στον εαυτό σου και να τον γνωρίσεις καλύτερα

Διάβασε παρακάτω 5 ερωτήσεις που θα σε φέρουν πιο κοντά με τον εαυτό σου

5 ερωτήσεις να κάνεις στον εαυτό σου και να τον γνωρίσεις καλύτερα

Η ζωή μας έχει αλλάξει δραματικά από τότε που ο κορωνοϊός εμφανίστηκε. Σε αύτό το διάστημα έχουμε αρκετό ελεύθερο χρόνο να τον εκμεταλλευτούμε σωστά και εποικοδομητικά. Έτσι κάτι που μπορείς να κάνεις, είναι να ασχοληθείς με τον εαυτό σου και τη βελτίωσή του, η οποία θα έρθει μόνο αν μάθεις τι πραγματικά θες και ζητάς από τους γύρω σου και τη ζωή σου.

Παρακάτω παραθέτουμε 5 τέτοιες ερωτήσεις, να θέσεις στον εαυτό σου, που θα σε βοηθήσουν να κάνεις κάποια πράγματα πιο ξεκάθαρα στο μυαλό σου, να καταλάβεις ποιος/α είσαι και να βγεις απ’ όλο αυτό πιο δυνατός/ή.

1. «Είμαι ευτυχισμένος/η με τη ζωή μου;»

 Eυτυχισμένος είναι κάποιος που βρίσκεται σε μία κατάσταση ευφορίας και σωματικής και ψυχικής ικανοποίησης, μιας και οι στόχοι που έχει θέσει στη ζωή του έχουν επιτευχθεί. Εσύ νιώθεις έτσι; Έχεις πετύχει τους στόχους σου ή τους έβαλες σε δεύτερη μοίρα; Μην ξεχνάς ότι η ευτυχία είναι υποκειμενική κι ο καθένας μας επιθυμεί διαφορετικά πράγματα για να είναι ευτυχισμένος, και είναι ευκαιρία ν’ ανακαλύψεις ποια είναι αυτά που κάνουν εσένα και να τα κυνηγήσεις.

2. «Για ποια πράγματα είμαι ευγνώμων;»

 Είναι πολλές οι φορές που θεωρούμε δεδομένη την υγεία μας, το σπίτι μας, το σύντροφό μας, τους φίλους μας και την οικογένειά μας, όμως στην πραγματικότητα τίποτα δεν είναι δεδομένο. Κάτσε λοιπόν και σκέψου για ποιους λόγους είσαι ευγνώμων μέχρι σήμερα και επικεντρώσου σε αυτά που έχεις και όχι σε αυτά που δεν έχεις.

3. «Πού βλέπω τον εαυτό μου σε 10 χρόνια από τώρα;»

Αυτή είναι μία κλασική ερώτηση που γίνεται μέχρι και σε συνεντεύξεις για δουλειά, αλλά σχεδόν ποτέ κανείς δεν απαντάει με ειλικρίνεια, αλλά εντελώς μηχανικά για να ξεφύγει και να πάει παρακάτω. Ο κορωνοϊός μας έδειξε ότι είναι καλύτερα να μην κάνεις μεγάλα σχέδια, αλλά ποτέ δε βλάπτει να φανταστείς τη ζωή σου σε 10 χρόνια από τώρα. Τι προτεραιότητες έχεις; Πρέπει να σπαταλήσεις πολλή σκέψη για να απαντήσεις ειλικρινά σ’ αυτήν την ερώτηση, τον οποίο στην καραντίνα διαθέτεις άπλετο.

4. «Ποιους ανθρώπους θέλω πραγματικά να δω μόλις τελειώσει η καραντίνα;»

Στη διάρκεια της καραντίνας, βλέπουμε ποια άτομα έχουν πραγματικά τη διάθεση και τη θέληση να κρατούν επικοινωνία μαζί μας και ποια μας νοιάζονται άνευ όρων. Η οικογένεια έχει παίξει τον πρωταρχικό ρόλο σε όλη αυτή την κατάσταση που βιώνουμε κι από εκεί και πέρα όλοι οι υπόλοιποι, πάνε και έρχονται. Με αφορμή αυτό λοιπόν είναι μια καλή ευκαιρία, να σκεφτείς ποιους θα κρατήσεις δίπλα σου και ποιους όχι;

5. «Ποιο είναι το μεγαλύτερο επίτευγμά μου έως σήμερα;»

Όλοι μας έχουμε από ένα επίτευγμα για το οποίο είμαστε περήφανοι. Οποιοδήποτε κι αν είναι αυτό, σίγουρα έχεις κι εσύ ένα και αξίζει να σπαταλήσεις λίγο χρόνο για να σκεφτείς ποιο είναι αυτό και τι σημασία έχει για σένα. Τα επιτεύγματά μας αλλά και τα λάθη μας, είναι αυτά που μας κάνουν να προοδεύουμε στο πέρασμα του χρόνου.

Τι μαθαίνω από την pre Christmas καραντίνα

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top