Θέλεις το παιδί σου να αγαπήσει το διάβασμα; Ακολούθησε αυτά τα tips

Eίναι δύσκολο αλλά όχι ακατόρθωτο

παιδί διάβασμα

Θέλεις να κάνεις το παιδί σου να αγαπήσει το διάβασμα αλλά δε το καταφέρνεις;

Ψάξαμε και βρήκαμε μερικές συμβουλές για να σε βοηθήσουμε – και με τη σειρά σου να βοηθήσεις κι εσύ αυτό:

Τις πρώτες ημέρες, κάνε λίγη παρέα στο παιδί σου. 

Τις πρώτες ημέρες, αφιέρωσε λίγο από το χρόνο σου και κάνε συντροφιά στο μικρό σου, όσο εκείνο διαβάζει. Έτσι, θα κάνει τις ασκήσεις του χαρούμενο και θα συνηθίσει πιο ομαλά, γιατί θα είσαι δίπλα του.

Βαριέται το παιδί σου σπίτι; Απασχόλησέ το με υπέροχες δραστηριότητες

Τι θα έλεγες να διαβάσει λίγο πιο δυνατά; 

Σύμφωνα με έρευνες, αρκετά παιδιά, όταν ανεβάζουν για λίγο την ένταση της φωνής του, όχι μόνο αφομοιώνουν γρηγορότερα αυτά που καλούνται να μάθουν, αλλά ταυτόχρονα αισθάνονται σαν να περιγράφουν τις νέες τους γνώσεις σε κάποιον φίλο τους.

Άφησε το ελεύθερο να βρει το χώρο του… 

Υπό κανονικές συνθήκες, το γραφείο είναι το ιδανικότερο μέρος για ανάγνωση, ώστε να είναι και πιο συγκεντρωμένο. Ωστόσο, αν βλέπεις ότι το δικό σου παιδί λειτουργεί καλύτερα στην τραπεζαρία ή το σαλόνι, βοήθησε το να εγκατασταθεί εκεί για να είναι το διάβασμά του πιο αποτελεσματικό και πιο ευχάριστο.

Θέλεις το παιδί σου να πειθαρχεί χωρίς γκρίνιες- Δες μερικά κόλπα

Μην υποτιμάς τα μικρά διαλείμματα…

 Το μικρό σου χρειάζεται να αισθανθεί ελεύθερο και να ξεκουράσει τη μνήμη του, η οποία καλείται να αποθηκεύσει πολλές νέες πληροφορίες.

Βλέπει συχνά ταινίες; 

Αν ναι, τότε ένα έξυπνο τρικ που μπορείς να εφαρμόσεις, για να “ανεβάσεις” το βιβλίο στα μάτια του παιδιού σου είναι να του δείξεις ότι αρκετοί αγαπημένοι του ήρωες έχουν ξεπηδήσει από τις σελίδες βιβλίων. Έτσι, θα αναπτύξει οικειότητα με τον κόσμο του χαρτιού και της δημιουργικής γραφής.

Επιμέλεια: MyLife Team

Πηγή:mylife.com.cy 

 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top