Τα 3 + 1 βασικά σημάδια της απιστίας

Τι λέει στο star.gr o ψυχολόγος - σύμβουλος γάμου, Γιάννης Ξηντάρας

Απιστία Σημάδια Ζευγάρια

Νόμιζες τόσο καιρό ότι ο σύντροφός σου είναι ο καλύτερος του κόσμου, αλλά ξαφνικά νιώθεις ότι κάτι δεν πάει καλά; Υποψιάζεσαι ότι ο άνθρωπος που του είχες τυφλή εμπιστοσύνη σε έχει κάνει… «τάρανδο»; 

Πριν βιαστείς να βγάλεις… συμπεράσματα, γίνε πιο παρατηρητική και δες τα… σημάδια της απιστίας! 

Σύμφωνα με τον ψυχολόγο – σύμβουλο γάμου, Γιάννη Ξηντάρα, υπάρχουν 4 βασικά σημάδια στη συμπεριφορά του συντρόφου σας που δεν πρέπει να αγνοήσετε αν θέλετε να… περνάτε κάτω από την πόρτα! 

Ποια είναι αυτά; 
•    Αρχίζει να κρύβει το κινητό του
•    Αρχίζει να αργεί και να απουσιάζει αδικαιολόγητα
•    Αρχίζει να αδιαφορεί για το τι συμβαίνει γύρω του
•    Αρχίζουμε να έχει κοινωνική ζωή αποκλείοντας εσάς από αυτήν

 «Η λέξη απιστία είναι η μη πίστη. Πίστη με α στερητικό! Σε μία σχέση αυτό σημαίνει το τέλος της ψυχικής επένδυσης, της ηθικής δέσμευσης, της πίστης και της εμπιστοσύνης του ενός στον άλλον...» αναφέρει στο star.gr o ψυχολόγος Γ. Ξηντάρας και εξηγεί: 

Τι σημαίνει πρακτικά "Δεν πιστεύω πια σε εσένα";

- Σημαίνει ότι δεν σε σέβομαι. Αυτό πάνω από όλα... Όποια και αν είναι η δικαιολογία αυτού που διαπράττει την απιστία, έχει κατακλύσει την έννοια του σεβασμού στον σύντροφο του.
- Σημαίνει ότι δεν σε νοιάζομαι. Νοιάζομαι περισσότερο για την πάρτη μου κι όχι για τον άλλον. Κοιτάω να ικανοποιήσω τις ανάγκες μου εις βάρος του άλλου.
- Σημαίνει εντέλει ότι δεν σε αγαπάω. Τουλάχιστον όχι όπως θα ήθελες να σε αγαπούν. Δηλαδή χωρίς να σε απατούν. Απλά λόγια και σταράτα. 

Βέβαια, όπως υποστηρίζει, φυσικά και μπορούν να υπάρχουν δικαιολογίες για αυτόν που απατά. Και πολλές φορές μπορεί να έχει όντως σοβαρούς λόγους να πάει τη ρότα της ζωής του σε άλλο μονοπάτι. Όμως, η σχέση είναι ένα συμβόλαιο: Αν δεν μας αρέσει πρέπει πρώτα να το λήξουμε, "να λογαριαστούμε" κι ύστερα να αποχωρήσουμε. Διαφορετικά αθετούμε το λόγο μας. Σαν να λέμε, χάνουμε την αξιοπρέπεια μας. Σαν να λέμε, "μικραίνουμε' στα μάτια του άλλου...

Όταν απατάμε τον σύντροφό μας τότε στην ουσία έχουμε, εμείς οι ίδιοι, αυτοεξοριστεί από την σχέση μας, έχουμε χάσει την αξιοπιστία, την αξιοπρέπεια και ίσως έχουμε χάσει τις βασικές μας αξίες -αν υποθέσουμε ότι αυτές κάποτε περιλάμβαναν έννοιες όπως ειλικρίνεια, διαφάνεια, αλληλοσεβασμό, φροντίδα, αγάπη...

Και τέλοσπαντων, όπως ισχυρίζεται ο κ. Ξηντάρας, αν αυτά τα κάναμε κάποτε, όντας άγουροι νέοι, στα πρώτα βήματα της σχεσιακής μας ζωής,  ας σοβαρευτούμε όσο (και όσοι) μεγαλώνουμε.

Γιατί η απιστία δεν είναι παράσημο... Παράσημο είναι να είσαι σε σχέση!

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top