Τα 5 χειρότερα skincare tips που θα βρεις στο Internet

Τα πιο ''κουφά'' και επικίνδυνα για την περιποίηση της επιδερμίδας

Περιποίηση επιδερμίδας

Ακούς τόσα πολλά και διάβαζεις άλλα τόσα που δεν ξέρεις πραγματικά ποιό τελικά είναι το σωστό... Ναι, οι απόψεις περί ομορφιάς και περιποίησης ''οργιάζουν'' στο διαδίκτυο ενώ οι απανταχού beauty bloggers βάλθηκαν να ''εμπλουτίσουν'' τις γνώσεις μας με περισσότερες ακόμα ''συμβουλές''...

Η ρετινάλη και όχι η ρετινόλη είναι το πιο ισχυρό αντιγηραντικό συστατικό

Κι ενώ κάποιες απ' αυτές μπορούν να αποδειχθούν αποτελεσματικές άλλες ίσως αποβούν καταστροφικές για την επιδερμίδα σου. Ναι, όπου ακούς πολλά κεράσια, θα σε συμβούλευα να κρατάς μικρό καλάθι, ενώ καλύτερα πριν ακολουθήσεις ένα ''μαγικό tip'' που βρήκες online να σιγουρευτείς για την πηγή και να συμβουλευτείς τον δερματολόγο σου. Θυμήσου ότι δεν είναι όλα για όλες...

Εμείς, για να ξεκαθαρίσουμε λίγο το τοπίο και να λύσουμε ίσως κάποιους προβληματισμούς σου κάναμε μια μικρή έρευνα και βρήκαμε τα 5 χειρότερα beauty tips που με τίποτα δεν πρέπει να εντάξεις στην καθημερινή σου ρουτίνα.

1.Το scrub προσώπου εξαφανίζει την ακμή

Η απολέπιση είναι κομμάτι-κλειδί στην ρουτίνα ομορφιάς μας, αλλά υπάρχει ο σωστός τρόπος για να γίνει. To να κακοποιείς την επιδερμίδα σου τρεις φορές την εβδομάδα με επιθετικά scrubs όχι μόνο θα επιδεινώσει την κατάσταση αλλά θα καταστρέψει την επιφάνεια του προσώπου σου δημιουργώντας ''βαθουλώματα''.

Απόκτησε έντονα ζυγωματικά σε 30 δευτερόλεπτα!

2. Φυσικός χυμός λεμόνι για καθαρότερη επιδερμίδα

Η υψηλή περιεκτικότητα του λεμονιού σε οξύτητα προκαλεί ζημιά στην επιδερμίδα σου και επηρεάζει το PH της επιδερμίδας. Όταν το PH του μανδύα επιδερμίδας μας διαταραχθεί τότε αμέσως γίνεται πιο ευαίσθητη. Τα προϊόντα ομορφιάς που περιέχουν εσπεριδοειδή μπορεί να είναι φωτοτοξικά και το λεμόνι δεν αποτελεί εξαίρεση. Κι αυτό μπορεί να προκαλέσει υπεργχρωματισμό ή στην χειρότερη περίπτωση χημικά εγκαύματα ιδιαίτερα αν το χρησιμοποιείς στην ''αγνή'' του μορφή.

3.Το έλαιο καρύδας ως αντικαταστάτης της ενυδατικής κρέμας

Οι ''ειδικοί'' της ομορφιάς εξυμνούν από αρχαιοτάτων χρόνων τις θαυματουργές του ιδιότητες, εξαιτίας της υψηλής περιεκτικότητάς του σε Βιταμίνη Ε και λιπαρά οξέα. Παρόλ' αυτά το έλαιο καρύδας δεν παύει να είναι ακριβώς αυτό. Ένα έλαιο που η χρήση του είναι να ''κλειδώνει'' την ενυδατική κρέμα και να παρέχει μαλακτικές ιδιότητες. Επίσης το έλαιο καρύδας μπορεί να φράξει τους πόρους της επιδερμίδας μας και να προκαλέσει ''σπασίματα'', γι' αυτό και ειδικά όσοι έχουν λιπαρή επιδερμίδα καλύτερα να ψάξουν για εναλλακτικές όπως το έλαιο argan ή το έλαιο κάνναβης, πάντοτε όμως μετά την ενυδάτική κρέμα. Παρόλ' αυτά τις ιδιότητες του έλαιου καρύδας μπορούμε ακόμα να τις απολαμβάνουμε στο σώμα και στα μαλλιά μας.

Αγαπάς τα μεταξωτά ρούχα; - Δες ποιος είναι ο σωστός τρόπος πλυσίματος

4.Οδοντόπαστα ως θεραπεία για τα σημάδια

Η διαδεδομένη άποψη ότι η οδοντόπαστα μπορεί μέσα σε μια νύχτα να εξαφανίσει το σπυράκι που έβγαλες οφείλεται στα συστατικά που περιέχουν τα περισσότερα από τα προϊόντα αυτά όπως η μαγειρική σόδα, το υπεροξείδιο του υδρογόνου και η αλκοόλη. Παρόλο που η οδοντόπαστα μπορεί να αποτελέσει το χρυσό σου εισητήριο για ένα καθαρό δέρμα τα συστατικά της μπορούν να επιδεινώσουν την ξηρότητα του δέρματος και να προκαλέσουν έκζεμα και δερματίτιδα.

5.Το SPF είναι απαραίτητο μόνο όταν έχει ήλιο

Είναι δεύτερη φύση μας να χρησιμοποιούμε αμέσως αντηλιακό για να προστατευθούμε από τις ακτίνες UVA/B όταν είμαστε διακοπές ή τους ζεστούς μήνες του καλοκαιριού στην πόλη. Αυτό που δεν αντιλαμβανόμαστε είναι ότι οι ακτίνες του ήλιου είναι ισχυρές καθόλη τη διάρκεια της χρονιάς, και ιδιαίτερα τον χειμώνα που ο ήλιος είναι πιο χαμηλά μπορούν να έχουν ακόμα και χειρότερες επιπτώσεις στην επιδερμίδα μας, αφού είναι η βασική αιτία για καρκίνο του δέρματος αλλά και για πρόωρη γήρανση. Η χρήση αντηλιακής κρέμας με υψηλό δείκτη προστασίας ολόχρονα, είναι από τα βασικά κομμάτια που δεν πρέπει ποτέ να παραλείπουμε στην καθημερινή μας ρουτίνα.

Επιμέλεια: Κατρίνα Πίτρακκου

Πηγή: mylife.com.cy

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top