Θέλεις να έχεις αλαβάστρινη επιδερμίδα; Φτιάξε αυτή τη μάσκα

Μπορείς να τη φτιάξεις με υλικά που έχεις στο ντουλάπι σου

Το τσάι matcha προέρχεται από ολόκληρα φύλλα πράσινου τσαγιού και αυτή τη στιγμή θεωρείται το πιο δημοφιλές superfood της δεκαετίας.

Είναι η πλουσιότερη πηγή αντιοξειδωτικών βοηθώντας την επιδερμίδα να αναπτύξει μια δυνατή ασπίδα κατά των παραγόντων που προκαλούν γήρανση. Βοηθάει στη φυσική αποτοξίνωση του σώματος, λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε χλωροφύλλη. Και τέλος είναι πλούσιο σε κατεχίνες και επιγαλοκατεχίνες (140 φορές περισσότερο από την ποσότητα που περιέχεται στο απλό τσάι) και ενισχύει το ανοσοποιητικό.

Shopping Star: Με τι παπούτσια να συνδυάσετε το σατέν φόρεμά σας

Η διασημότητά του τσαγιού matcha έχει περάσει από όλα τα στάδια.  Έγινε πρώτα αγαπημένο των celebrities, κατόπιν το hashtag #matcha ξεπέρασε τα 3.000.000 posts στο instagram και τώρα έχει ήδη μπει στο μενού κάθε αμερικανικού coffee shop που θέλει να είναι updated. H Eυρώπη, όπως πάντα, περίμενε να επιβεβαιώσουν οι έρευνες τις ευεργετικές ιδιότητές του για να αγκαλιάσει την τάση και πλέον το εκμεταλλεύεται σε κάθε τομέα. 

Καταπραϋντικό: Το πράσινο τσάι έχει φυσικές καταπραϋντικές ιδιότητες, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να βοηθήσει το λιπαρό αλλά και το ευαίσθητο δέρμα.

Αντιοξειδωτικά: Τα ισχυρά αντιοξειδωτικά στο πράσινο τσάι (ακόμη περισσότερο στο matcha) βοηθούν στην προστασία του δέρματος από τους περιβαλλοντικούς παράγοντες. Το αποτέλεσμα μπορεί να είναι η μείωση εμφάνισης λεπτών γραμμών και ρυτίδων, καθώς και σύσφιξη.
Κατεχίνες: Οι κατεχίνες που περιέχονται στο πράσινο τσάι επίσης βοηθούν την επιδερμίδα.

Λόγω του τρόπου με τον οποίο δρα το πράσινο τσάι στην επιδερμίδα, ορισμένοι ερευνητές το πρότεινουν ακόμα και για αντηλιακή προστασία. Ο λόγος είναι το οξείδιο του ψευδαργύρου, το οποίο θεωρείται η καλύτερη επιλογή.

Σήμερα λοιπόν θα κάνουμε μάσκα από τσάι matcha.

Θα χρειαστούμε μία κουταλιά της σούπας ροδόνερο και μερικές σταγόνες λάδι λεβάντας-για να απαλύνει το ευαίσθητο δέρμα και να ελαχιστοποιήσει την εμφάνιση πόρων. Μια κουταλιά της σούπας μέλι και γιαούρτι, για βαθιά ενυδάτωση και δύο κουταλιές από matcha tea καλής ποιότητας. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και απλώνουμε τη μάσκα στο πρόσωπό μας.

Την αφήνουμε να δράσει για περίπου 10-15 λεπτά, σε καθαρή επιδερμίδα και στη συνέχεια εφαρμόζουμε on top την ενυδατική μας.

Επιμέλεια: MyLife Team
Πηγή:allyou.gr

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top