Έχεις ξηρή επιδερμίδα; Φτιάξε μάσκα προσώπου με 2 υλικά

Χάρισε στο δέρμα σου την ενυδάτωση που χρειάζεται

μάσκα προσώπου με μπανάνα

Πλέον όλες γνωρίζουμε πως με τα πιο συνηθισμένα υλικά που έχουμε στην κουζίνα μας μπορούμε να φτιάξουμε τις πιο ευεργετικές συνταγές ομορφιάς. Σήμερα λοιπόν εκμεταλλευόμαστε δύο αντιοξειδωτικά συστατικά και ''μαγειρεύουμε'' μια ενυδατική μάσκα για εσένα που νιώθεις την επιδερμίδα σου να σε τραβάει...

6 +1 fashionistas που πρέπει να ακολουθήσεις στο Instagram

Τι θα χρειαστείς:

1/2 μέτρια μπανάνα

1/2 κούπα γιαούρτι

Η μπανάνα εκτός από εξαιρετικά αρωματική, είναι επίσης πλούσια σε βιταμίνη C και βιταμίνη B6, ενώ παράλληλα περιέχει σημαντικές ποσότητες καλίου. Λόγω της μεγάλης ποσότητας των αντιοξειδωτικών και του μαγγανίου που περιέχει προστατεύει την επιδερμίδα από τις ελεύθερες ρίζες που οδηγούν σε πρόωρη γήρανση. Τέλος, είναι εξαιρετικά ενυδατική, καθώς περιέχει περίπου 75% νερό.

Tip! Χρησιμοποίησε ώριμες μπανάνες, οι οποίες είναι πολύ πιο εύκολο να πολτοποιηθούν και να γίνουν ένα με τα υπόλοιπα υλικά της μάσκας.

To γιαούρτι από την άλλη έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά με αναπλαστικές και ενυδατικές ιδιότητες που βοηθούν στην αντιμετώπιση της ξηροδερμίας στο πρόσωπο, ενώ περιέχει και γαλακτικό οξύ, το οποίο αποτελεί έναν ενυδατικό και ήπια απολεπιστικό σύμμαχο για την επιδερμίδα.

Διαδικασία:

Πολτοποίησε τη μπανάνα χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι ή το μίξερ. Στη συνέχεια πρόσθεσε το γιαούρτι και ανάμειξε τα δύο συστατικά σε ένα μπολ. Εφάρμοσε τη μάσκα σε καθαρό πρόσωπο χρησιμοποιώντας ένα πινέλο σιλικόνης. Άφησέ τη να δράσει για 15 λεπτά και στη συνέχεια ξέπλυνε με χλιαρό νερό.

Επιμέλεια: MyLife Team
Πηγή: Mylife.com.cy 

 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top