Κρέμα ματιών ή eye Serum: Τι να προτιμήσεις

Ποιά είναι η διαφορά και τι συνιστούν οι δερματολόγοι

σέρουμ ή κρέμα ματιών

Όταν πρόκειται για την ρουτίνα ομορφιάς σου πάμε στοίχημα ότι ενώ έχεις μια ολόκληρη τελετουργία για το υπόλοιπο πρόσωπό σου, την περιοχή του ματιού κατά κάποιο τρόπο την αγνοείς. Αυτό το ευαίσθητο σημείο λοιπόν ίσως θα έπρεπε να είναι και προτεραιότητά σου μιας και είναι το πρώτο που ''προδίδει'' την ηλικία σου.

Αν λοιπόν προβληματίζεσαι ανάμεσα σε μια κρέμα ματιών και έναν ορό να σου πούμε απλώς ότι οι skincare experts συνιστούν και τα δύο, μιας και το καθένα επιτελεί διαφορετικό σκοπό.

Shopping Star: Η πασαρέλα της Μαρίας για το θέμα της εβδομάδας

Όσον αφορά την κρέμα ματιών λοιπόν χρησιμοποιείται συχνότερα για τη διατήρηση της υγρασίας και την ενυδάτωση του δέρματος γύρω από τα μάτια, εστιάζοντας σε πρήξιμο, μαύρους κύκλους και συνολική θαμπή όψη του δέρματος. Οι κρέμες ματιών είναι συνήθως πιο παχύρευστες από τις συνηθισμένες ενυδατικές προσώπου εξαιτίας της υψηλότερης συγκέντρωσης ελαίων.

Από την άλλη, μπορεί να μην είναι τόσο αποτελεσματικές για τους μαύρους κύκλους και την αντιγήρανση, αν και οι πιο προηγμένες κρέμες ματιών ενσωματώνουν τώρα συστατικά που καταπολεμούν το πόδι της χήνας και τους μαύρους κύκλους.

Η πασαρέλα της κούκλας Μαριφένειας για τον γάμο της χρονιάς

Αντίθετα τα eye serums είναι πιο λεπτόρευστα με λιγότερη περιεκτικότητα σε έλαια και χρησιμοποιούνται σαν όχημα για την καλύτερη απορρόφηση ισχυρών αντιγηραντικών συστατικών στην επιδερμίδα σε αντίθεση με μια κρέμα ματιών. Οι οροί ματιών γενικά είναι καλύτεροι για τις ρυτίδες, τους μαύρους κύκλους, τη μείωση του πρηξίματος και συμβάλλουν στη βελτίωση της σφριγηλότητας του δέρματος. Οι φόρμουλες δηλαδή εστιάζουν περισσότερο στα δραστικά συστατικά παρά στις ενυδατικές ιδιότητες. 

Επιμέλεια: Κατρίνα Πίτρακκου

Πηγή:mylife.com.cy 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top