Φτιάξτε την πιο δροσιστική μάσκα προσώπου από αγγούρι

Δύο διαφορετικές συνταγές ανάλογα με τον τύπο της επιδερμίδας σας

Μάσκα προσώπου

Επιστρέφοντας σήμερα από την παραλία, κάντε το μπανάκι σας, βάλτε την ενυδατική σας κρέμα και...  «μαγειρέψτε» αυτή τη μάσκα που θα δροσίσει και θα αναζωογονήσει την επιδερμίδα σας.

Τα κόλπα των makeup experts για να δείχνουν τα μάτια σου πιο μεγάλα

Το αγγούρι προσφέρει πολλά οφέλη στο δέρμα, αφού το ενυδατώνει άμεσα, ενώ οι δροσιστικές ιδιότητές σου θα ''ηρεμήσουν'' το πρόσωπό σου από τις τόσες ώρες κάτω από τον ήλιο.

Ξηρή επιδερμίδα 

1/2 αγγούρι πλυμένο
1 κουταλιά της σούπας μέλι
4 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού

Ανακατεύουμε το αγγούρι με το μέλι και το χυμό λεμονιού. Εφαρμόζουμε το μείγμα σε καθαρό πρόσωπο με τα χέρια μας. Το αφήνουμε να στεγνώσει για περίπου μισή ώρα και ξεπλένουμε με χλιαρό νερό. Απλώνετε την ενυδατική σας κρέμα για επιπλέον ενυδάτωση. Αυτή η συνταγή θα θρέψει και θα ανανεώσει την επιδερμίδα σας, εξισορροπώντας την ενυδάτωση.

Τα must-have καλοκαιρινά ρούχα που δεν πρέπει να λείπουν από καμία ντουλάπα

Λιπαρή επιδερμίδα

1 αγγούρι
5 φύλλα μέντας
1 ασπράδι αυγού 

Κόβουμε το αγγούρι σε μικρά κυβάκια. Ανακατεύουμε με τα φύλλα μέντας, ενώ χτυπάμε το ασπράδι ξεχωριστά. Όταν είναι έτοιμο, προσθέτουμε το ασπράδι στο μείγμα και ανακατεύουμε ξανά. Όταν γίνουν ένα μείγμα εφαρμόζουμε τη μάσκα στο πρόσωπο και το λαιμό σας με τα δάχτυλα. Αφήνουμε για 20 λεπτά και αφαιρούμε με κρύο νερό. Τα φύλλα μέντας θα έχουν πολύ δροσιστική και αναζωογονητική οφέλη, ενώ το ασπράδι θα εξισορροπήσει το επίπεδο των ελαίων στο δέρμα σας.

Πηγή: MyLife

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top