Aπλά tips στο λούσιμο για να αποκτήσεις αξιοζήλευτα μαλλιά

Βήμα-βήμα τα μυστικά που πρέπει να ακολουθήσεις

υπέροχα μαλλιά

Όλες έχουμε μια συγκεκριμένη διαδικασία την οποία ακολουθούμε όταν πρόκειται να λούσουμε τα μαλλιά μας. Η όλη τελετουργία ξεκινά συνήθως με μια μάσκα ή και όχι και ολοκληρώνεται συνήθως με ένα ταμποναριστό στέγνωμα. Οι περισσότερες από εμάς ωστόσο αυτό που δεν προσέχουμε είναι κάποιες λεπτομέρειες που ''μποϊκοτάρουν'' τον κόπο μας.

Έχεις μεγάλο στήθος; Αυτή είναι η νέα τάση στα μαγιό

Πιο κάτω θα βρεις βήμα-βήμα τα μυστικά που θα σε βοηθήσουν να ακολουθήσεις μια σωστή διαδικασία την επόμενη φορά που θα λούσεις τα μαλλιά σου, ώστε να διατηρήσεις την τρίχα σου υγιή.

Βήμα 1. Πριν ξεκινήσεις το λούσιμο χτένισε με μία βούρτσα τα μαλλιά σου με μαλακές ντελικάτες κινήσεις ώστε να τα ξεμπερδέψεις από τυχόν κόμπους. 

Βήμα 2. Στη συνέχεια και πριν εφαρμόσεις το σαμπουάν πλύνε καλά τα μαλλιά σου με νερό, χωρίς απλώς να τα βρέξεις.

Βήμα 3. Επίλεξε ένα σαμπουάν που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των μαλλιών σου. Για παράδειγμα αν έχεις βαμμένα μαλλιά τότε ένα αντίστοιχο σαμπουάν για να διατηρήσεις το χρώμα είναι ιδανικό, αν τα μαλλιά σου από την άλλη είναι αδύναμη τότε χρησιμοποίησε ένα σαμπουάν για αναδόμηση της τρίχας κλπ.  

Βήμα 4. Μην το παρακάνεις με την ποσότητα. Η κατάλληλη ποσότητα είναι όσο και το μέγεθος ενός νομίσματος και όχι περισσότερη. Βάλε στις παλάμες σου το σαμπουάν τρίψτες μεταξύ τους και ξεκίνα με την απλώνοντάς το στην κορυφή του κεφαλιού, στην περιοχή του αυχένα, δεξιά και αριστερά, στα σημεία δηλαδή που υπάρχει περισσότερη εφίδρωση και χρειάζονται περισσότερη περιποίηση.

Μυστικά που θα σε βοηθήσουν να κάνεις το τέλειο μακιγιάζ

Βήμα 5. Στη συνέχεια κάνε μασάζ με απαλές αργές κινήσεις με τα δάχτυλά σου σε όλο το τριχωτό της κεφαλής. 

Βήμα 6. Ξέπλυνε τα μαλλιά σου και επανάλαβε την διαδικασία ακόμα μια φορά. Ωστόσο μην εφαρμόσεις σαμπουάν και τρίτη φορά για να μην τα βαρύνεις. Φρόντισε όσο ξεπλένεις τα μαλλιά σου το νερό να είναι χλιαρό. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να χρησιμοποιείς καυτό νερό καθώς θα βλάψει την επιδερμίδα του κεφαλιού σου.

Βήμα 7.Ολοκλήρωσε την διαδικασία με μια μαλακτική κρέμα που προσφέρει στα μαλλιά σου τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται.

Επιμέλεια: MyLife Team

Πηγή:mylife.com.cy

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top