Τα στιλιστικά λάθη που σε κάνουν να φαίνεσαι κοντύτερη

Η fashion stylist Ναταλία Παπαζαφειροπούλου λέει τι πρέπει να προσέξουμε

στιλιστικά ατοπήματα

Όλες οι γυναίκες θέλουν να φαίνονται ψηλότερες, ωστόσο κάνουν κάποια στιλιστικά ατοπήματα με αποτέλεσμα να πετυχαίνουν το αντίθετο αποτέλεσμα.

Shopping Star: Το Catwalk Της Αλίνας για το θέμα της εβδομάδας

Η fashion stylist, Ναταλία Παπαζαφειροπούλου, δίνει κάποια tips στις αναγνώστριες του star.gr έτσι ώστε να φαίνονται ψηλότερες.

1. Μαλλιά

Όπως τονίζει τα μαλλιά είναι από τα πιο συχνά λάθη που βλέπει! Τα μαλλιά μας ειδικά στις γυναίκες καλύπτουν συνήθως μια αρκετά σημαντική επιφάνεια της σιλουέτας μας. Όσο πιο μακριά τα μαλλιά μιας γυναίκας τόσο περισσότερο, ο όγκος αυτός «τραβάει» την φιγούρα προς τα κάτω με αποτέλεσμα να φαινόμαστε κοντύτερες στο σύνολο! Αντίθετα hairstyles όπως αυτά της Jennifer Garner και της Jessica Biel είναι πολύ πιο κολακευτικά.

Αναδείξτε το σχήμα των ματιών σας με το eyeliner

2. Layering και αναλογίες

Ένα άλλο πολύ συχνό λάθος είναι το layering, δηλαδή πόσες στρώσεις ρούχων και σε τι μήκη είναι αυτά. Μπορεί να είναι τάση αλλά όταν δεν γίνεται σωστά μας «κόβει» τη σιλουέτα με αποτέλεσμα να φαινόμαστε κοντύτερες!

Άρα: αποφεύγουμε τις υπερβολές στο layering και προτιμάμε ψηλόμεσα κομμάτια. Μια ζώνη πάνω από τα κόκαλα της μέσης είναι πάντα μια καλή επιλογή για να «ψηλώσουμε» τα πόδια μας.

Αποφεύγουμε πολλά και διαφορετικά μήκη στα ρούχα και μπλούζες κάτω από το ύψος των γοφών.

3. Τελείωμα ρούχων και παπούτσια

Το μήκος ενός ρούχου αλλά και τα παπούτσια επηρεάζουν τη συνολική μας εικόνα. Αυτό θα έλεγα ότι είναι από τα δυσκολότερα σημεία ενός ντυσίματος!

Τα washed jeans του Timothee Chalamet

4. Φούστα ή φουστάνι

Όταν το μήκος φτάνει κοντά στην μια παλάμη πάνω από τον αστράγαλο αποφεύγουμε ίσια παπούτσια γιατί συνήθως κάνουν το σημείο να δείχνει δυσανάλογο με αποτέλεσμα η συνολική εικόνα να μην κολακεύει. Αντιθέτως ένα ζευγάρι παπούτσια ακόμη και με ελάχιστο τακούνι βοηθάει το σημείο των αστραγάλων να πάρει «αέρα» έτσι μακραίνει το σώμα μας.

5. Παντελόνια

Παίζει πολύ μεγάλο ρόλο το τελείωμα. Δηλαδή παντελόνια που το κάτω μέρος τους στενεύει έστω και ελαφρά πάνω από τον αστράγαλο κολακεύουν ειδικά γυναίκες που ανήκουν στην κατηγορία μετρίου αναστήματος και κάτω. Επίσης αποφεύγω να προτείνω παντελόνια σε φαρδιά γραμμή πάνω από τον αστράγαλο με ίσια παπούτσια σε γυναίκες που ανήκουν στην ίδια κατηγορία.

6. Αποφεύγουμε μπότες που φτάνουν μέχρι τη μέση της γάμπας

Κόβουν τη γάμπα στα δυο και το αποτέλεσμα τείνει να μην είναι κολακευτικό.
 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top