Τips για να κάνεις σωστά τον καθαρισμό προσώπου

Eίναι το Α και το Ω

καθαρισμός προσώπου

Οι ορκισμένες beauties γνωρίζουν ότι ο καθαρισμό είναι το Α και Ω κάθε νεανικής επιδερμίδας και ένα είδος  -θα τολμήσω να πω- τέχνης. Κι αυτό γιατί ο καθαρισμός έχει τελετουργία!

Mυστικά ομορφιάς από Aniston, Alba και Hudson

Η τεχνική του διπλού καθαρισμού (double cleansing) του προσώπου, εάν γίνει σωστά, δίνει τη δυνατότητα, στη συνέχεια, στο σέρουμ και την κρέμα ημέρας, να βρουν ένα λείο και φρέσκο έδαφος ώστε να λειτουργήσουν καλύτερα. Με λίγα λόγια ladies χωρίς τον σωστό καθαρισμό κάνουμε... μισές δουλειές.

Θέλεις να ζήσεις περισσότερο; Aυτό το ρόφημα θα σε βοηθήσει

Κι επειδή πολλοί μύθοι υπάρχουν σχετικά με τον τρόπο καθαρισμού, ο παρακάτω δεκάλογος της καθαριότητας του προσώπου, είναι ό,τι χρειάζεσαι για να μη κάνεις ξανά λάθη στη ρουτίνα της ομορφιάς σου.

#1 Πλένεις πρώτα τα χέρια σου ώστε να τα απαλλάξεις από βακτήρια.

#2 Αφαιρείς πρώτα καλά το μακιγιάζ από το πρόσωπό σου. Ποτέ δεν βάζεις αφρό καθαρισμού χωρίς π.χ να κάνεις σχολαστικό ντεμακιγιάζ.

#3 Χρησιμοποιείς ελαφρά χλιαρό νερό, γιατί το ζεστό αφυδατώνει την επιδερμίδα και καταστρέφει τα φυσικά της έλαια.

#4 Κάνεις, τώρα,  κανονικά τον "διπλό καθαρισμό" σου, δηλαδή:  πρώτα επιλέγεις ένα ήπιο καθαριστικό τζελ ώστε να φύγουν τα υπολείμματα μέικ απ και μετά ένα δεύτερο, όπως έναν προϊόν ενζυμικού καθαρισμού ή ένα ήπιο scrub καθαρισμού ώστε να δράσει πιο βαθιά και αποτελεσματικά.

#5 Τα προϊόντα σου πρέπει να έχουν καθαρή σύνθεση.  Κι αυτό γιατί τα σαμπουάν του εμπορίου, ήδη, περιέχουν αρκετά χημικά συστατικά που έχουν...ποτίσει την  επιδερμίδα σου. Τώρα, θέλεις κάτι πιο clean, για να μην επιβαρύνεις άλλο το δέρμα.

#6 Κάνεις μασάζ στο πρόσωπο με το προϊόν για 1'. Όταν χρησιμοποιείς, για παράδειγμα, το τζελ καθαρισμού το κάνεις σωστά για 60'' με κινήσιες μασάζ και όχι βιαστικά και άτσαλα.

#7 Δεν ξεχνάς την περιοχή του λαιμού!

#8 Στεγνώνεις ταμποναριστά με καθαρή, απαλή πετσέτα και ποτέ δεν τρίβεις την επιδερμίδα σου. προκαλεί ερεθισμό.

#9 Απλώνεις το σέρουμ σου ακριβώς μετά από 1' που η επιδερμίδα είναι ήρεμη και στεγνή.

#10 Κάνεις όλα τα παραπάνω πρωί  και βράδυ χωρίς να παραλείψεις καμιά από τις 10 εντολές!

Συντάκτης: Ζωή Γκόρου
Πηγή: allyou.gr 
 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top