Νέστορας MasterChef: Μας δίνει την αγαπημένη του «μαμαδίστικη» συνταγή!

Ο παίκτης του MasterChef αποκάλυψε τα μαγειρικά του tips στο star.gr

Το star.gr «τρύπωσε» στο σπίτι του ΜasterChef και ο Νέστορας μάς αποκάλυψε την αγαπημένη του συνταγή. Πρόκειται για μία ελληνική συνταγή που του θυμίζει «μαμά», όπως είπε χαρακτηριστικά. Ο λόγος για τα κολοκυθάκια γεμιστά με αυγολέμονο!

κολοκυθακια αυγολεμονο

Υλικά

  • Περίπου 8 μεγάλα στρογγυλά κολοκυθάκια
  • ½ κιλό μοσχαρίσιο κιμά
  • ½ κιλό χοιρινό κιμά
  • 1 μεγάλο λευκό κρεμμύδι
  • 1 μάτσο δυόσμο
  • 1 μάτσο άνηθο
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • ξύσμα και χυμό από 2 λεμόνια
  • 1 κ.σ. κορν φλάουρ
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • παρθένο ελαιόλαδο

Σκεύη

1 πλατιά κατσαρόλα
1 μπολ

Εκτέλεση

Για τα κολοκυθάκια

  1. Βγάζουμε τη σάρκα από τα κολοκυθάκια για να τα γεμίσουμε
  2. Κρατάμε και ψιλοκόβουμε τη σάρκα τους
  3. Ψιλοκόβουμε ή τρίβουμε στον τρίφτη το κρεμμύδι
  4. Αρχίζουμε να πλάθουμε τον κιμά μας
  5. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και τη σάρκα που ψιλοκόψαμε
  6. Προσθέτουμε το σκόρδο, τον δυόσμο και τον άνηθο και το ξύσμα
  7. Γεμίζουμε τα κολοκυθάκια μας
  8. Μπορούμε να τοποθετήσουμε το καπάκι τους με μία οδοντογλυφίδα
  9. Τα τοποθετούμε όμορφα στην κατσαρόλα μας
  10. Προσθέτουμε ζωμό αν έχουμε, αλλιώς νερό

Για το αυγολέμονο

  1. Σε σκεύος - μπολ χωρίζουμε 4 κρόκους και ένα ολόκληρο αυγό
  2. Αφού τα αφρατέψουμε πολύ καλά, προσθέτουμε 1 κουταλιά κορν φλάουρ, αφού πρώτα ην έχουμε πρώτα διαλύσει σε κρύο νερό
  3. Το κορν φλάουρ θα βοηθήσει να μην «κόψει» το αυγολέμονο

Στη συνέχεια...

  1. Αφού έχουμε στρώσει τα κολοκυθάκια στη βάση της κατσαρόλας, καλύπτουμε με νερό ή ζωμό
  2. Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά - Περίπου 85 βαθμούς
  3. Παίρνουμε ½ λίτρου από το νερό της κατσαρόλας
  4. Το βάζουμε σε κανάτα το ρίχνουμε στο μείγμα με τα αυγά - το αυγολέμονο
  5. Προσθέτουμε το κρεμώδες αυγολέμονο στα κολοκυθάκια μας
  6. Σερβίρουμε με ξύσματα από εσπεριδοειδή, πιπέρι, ελαιόλαδο

Kάμερα - Μοντάζ: Amber Doku

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top