Το star.gr «τρύπωσε» στο σπίτι του ΜasterChef και ο Νέστορας μάς αποκάλυψε την αγαπημένη του συνταγή. Πρόκειται για μία ελληνική συνταγή που του θυμίζει «μαμά», όπως είπε χαρακτηριστικά. Ο λόγος για τα κολοκυθάκια γεμιστά με αυγολέμονο!
Υλικά
- Περίπου 8 μεγάλα στρογγυλά κολοκυθάκια
- ½ κιλό μοσχαρίσιο κιμά
- ½ κιλό χοιρινό κιμά
- 1 μεγάλο λευκό κρεμμύδι
- 1 μάτσο δυόσμο
- 1 μάτσο άνηθο
- 3 σκελίδες σκόρδο
- ξύσμα και χυμό από 2 λεμόνια
- 1 κ.σ. κορν φλάουρ
- αλάτι
- πιπέρι
- παρθένο ελαιόλαδο
Σκεύη
1 πλατιά κατσαρόλα
1 μπολ
Εκτέλεση
Για τα κολοκυθάκια
- Βγάζουμε τη σάρκα από τα κολοκυθάκια για να τα γεμίσουμε
- Κρατάμε και ψιλοκόβουμε τη σάρκα τους
- Ψιλοκόβουμε ή τρίβουμε στον τρίφτη το κρεμμύδι
- Αρχίζουμε να πλάθουμε τον κιμά μας
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι και τη σάρκα που ψιλοκόψαμε
- Προσθέτουμε το σκόρδο, τον δυόσμο και τον άνηθο και το ξύσμα
- Γεμίζουμε τα κολοκυθάκια μας
- Μπορούμε να τοποθετήσουμε το καπάκι τους με μία οδοντογλυφίδα
- Τα τοποθετούμε όμορφα στην κατσαρόλα μας
- Προσθέτουμε ζωμό αν έχουμε, αλλιώς νερό
Για το αυγολέμονο
- Σε σκεύος - μπολ χωρίζουμε 4 κρόκους και ένα ολόκληρο αυγό
- Αφού τα αφρατέψουμε πολύ καλά, προσθέτουμε 1 κουταλιά κορν φλάουρ, αφού πρώτα ην έχουμε πρώτα διαλύσει σε κρύο νερό
- Το κορν φλάουρ θα βοηθήσει να μην «κόψει» το αυγολέμονο
Στη συνέχεια...
- Αφού έχουμε στρώσει τα κολοκυθάκια στη βάση της κατσαρόλας, καλύπτουμε με νερό ή ζωμό
- Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά - Περίπου 85 βαθμούς
- Παίρνουμε ½ λίτρου από το νερό της κατσαρόλας
- Το βάζουμε σε κανάτα το ρίχνουμε στο μείγμα με τα αυγά - το αυγολέμονο
- Προσθέτουμε το κρεμώδες αυγολέμονο στα κολοκυθάκια μας
- Σερβίρουμε με ξύσματα από εσπεριδοειδή, πιπέρι, ελαιόλαδο
Kάμερα - Μοντάζ: Amber Doku
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.