Επισκεφτήκαμε το σπίτι του MasterChef και ο Κλεό μάς έδωσε τα «φώτα» του για λαχταριστά σπιτικά ζυμαρικά, ενώ μας αποκάλυψε κι ένα tip για να απογειώσουμε την σάλτσα μπολονέζ.
Υλικά για σπιτικά ζυμαρικά ολικής
- 4-5 αυγά
- 225 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 255 γρ. αλεύρι ολικής
- αλάτι
Εκτέλεση:
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά
- Μόλις γίνει ζυμάρι, το τυλίγουμε και το αφήνουμε στο ψυγείο να «ξεκουραστεί»
- Βγάζουμε από το ψυγείο
- Το απλώνουμε και το κόβουμε στο σχήμα που θέλουμε
Το μυστικό για τέλεια μακαρόνια με κιμά: Σοκολάτα!
Ακολουθούμε την κλασική διαδικασία: Τσιγαρίζουμε σκόρδο, κρεμμύδι, το αφαιρούμε και μετά προσθέτουμε τον κιμά, τον σπάμε με το πιρούνι μας να τσιγαριστεί και αυτός στο ίδιο κατσαρολάκι.
Προσθέτουμε ντομάτες, πελτέ και αντί για ζάχαρη, λίγη σοκολάτα. Σίγουρα όχι λευκή. Δύο μικρές μπαρίτσες σοκολάτας είναι αρκετές για να φτιάξεις τον τέλειο κιμά με κρεμώδη υφή.