«Στα Σύνορα»: Αυτοί είναι οι χαρακτήρες της νέας κωμικής σειράς του Star!

Πρεμιέρα την Κυριακή 29 Οκτωβρίου στις 21:00

Δείτε τη συνέντευξη του Κώστα Αποστολάκη στην εκπομπή breakfast@star

«ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ» είναι ο τίτλος της νέας, κωμικής σειράς, που κάνει πρεμιέρα την Κυριακή 29 Οκτωβρίου στις 21:00 στο Star με διπλό επεισόδιο!

Πρωταγωνιστούν οι «βετεράνοι» του είδους, ένα αγαπημένο τηλεοπτικό ζευγάρι, η Υρώ Μανέ και ο Κώστας Κόκλας!

Μαζί τους οι αγαπημένοι πρωταγωνιστές Νίκος Πουρσανίδης, Λίλα Μπακλέση, Σπύρος Πούλης, Κώστας Αποστολάκης, Βαλέρια Κουρούπη Γιάννης Μποσταντζόγλου, Ρένος Ρώτας, Πάρις Θωμόπουλος, Έλενα Ασημακοπούλου, Βασίλης Τριανταφύλλου.

H υπόθεση

Αχούρια, ένα θεότρελο χωριό με απίθανους κατοίκους!

Μία δαιμόνια γιαγιά του χωριού, που λύνει και δένει!

Μία επιχείρηση λαθρεμπορίου, που αναζητά… διάδοχο!

Ένα κορίτσι, με πολλούς υποψήφιους μνηστήρες!

Και ένας αστυνομικός, αποφασισμένος να διεκδικήσει τον έρωτα... αλλά και να επιβάλλει το Νόμο!

Μπορεί ο έρωτας να γεννηθεί, ακόμα και κάτω από τις πλέον απρόβλεπτες συνθήκες;

Τα Αχούρια θα γίνουν το «χωριό μας» αυτή την τηλεοπτική σεζόν!

Ας γνωρίσουμε καλύτερα τους απίθανους κατοίκους

του πιο ανυπότακτου χωριού !

Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ ΓΙΑΝΝΟΥΛΑΣ

 

Γιαγιά Γιαννούλα Περδικιώτη (Υρώ Μανέ)

Η Γιαννούλα είναι μια παραδοσιακή γιαγιά. Με τις πίτες της, το πλέξιμο της, το μπαστούνι της… Κανείς δεν θα φανταζόταν ποτέ ότι αυτή η γυναίκα ηγείται μιας παράνομης επιχείρησης. Όσο γλυκιά είναι ως γιαγιά, τόσο σκληρή μπορεί να γίνει την ώρα της δουλειάς. Όμως πάντα είναι δίκαιη. Η παράνομη επιχείρηση λαθρεμπορίου την έχει βοηθήσει να συντηρήσει την οικογένειά της σε δύσκολα χρόνια. Φαίνεται να ελέγχει καλά τις δύο τόσο ξεχωριστές της προσωπικότητες. Δεν είναι τσιγκούνα, αλλά υπολογίζει προσεκτικά πότε και πού θα ξοδέψει χρήματα. Πληρώνει πολύ καλά όσους εργάζονται για εκείνη και μάλιστα δίνει και bonus, όταν το αξίζουν. Έχει έντονο αίσθημα κοινωνικής δικαιοσύνης και μισεί τους τεμπέληδες, τους ψεύτες και τους ανθρώπους που κλέβουν και εκμεταλλεύονται τους άλλους. Η Γιαννούλα ήθελε να παραδώσει την επιχείρηση στην κόρη της, την Ολυμπία, το μοναχοπαίδι της, αλλά η Ολυμπία δεν έδειξε ποτέ ενδιαφέρον γι’ αυτά τα θέματα. Συνεπώς, σκοπεύει η παράδοση των ηνίων να γίνει στη μεγάλη της εγγονή, Ιωάννα, η οποία επιστρέφει στα Αχούρια, μετά από πολυετείς σπουδές οικονομικών στη Θεσσαλονίκη. Η γνωριμία, όμως, καθ’ οδόν, της Ιωάννας, με το νέο αστυνομικό Ηρακλή, που έχει μετατεθεί δυσμενώς στο χωριό, θα της αλλάξουν τα σχέδια...

Στέλιος Καραβοκύρης (Κώστας Κόκλας)

Ο γαμπρός της γιαγιάς

Ο Στέλιος είναι μηχανικός αυτοκινήτων. Έχει το δικό του συνεργείο και ο ρόλος του στην επιχείρηση λαθρεμπορίου είναι να βρίσκει τα οχήματα που θα γίνονται οι μεταφορές, καθώς επίσης να τους αλλάζει πινακίδες και να κατασκευάζει μυστικές θήκες σε αυτοκίνητα, τρακτέρ, φορτηγά, σύμφωνα πάντα με τις υποδείξεις της Γιαννούλας. Από την πρώτη κιόλας ημέρα στο σπίτι της Γιαννούλας, προσπαθούσε να την ευχαριστεί, αλλά ακόμα νιώθει πως ο κόπος του δεν έχει αναγνωριστεί. Ο Στέλιος είναι καλός άνθρωπος, που νιώθει όμως ανεπαρκής. Έτσι τον βλέπει και η Γιαννούλα, ως κάποιον μη ικανό για να αναλάβει την επιχείρηση. Με τα χρόνια, η εχθρότητα μεταξύ των δύο έχει οξυνθεί και το τελευταίο χρονικό διάστημα ο Στέλιος δυσκολεύεται να συγκρατήσει τα νεύρα του. Έχει έντονες διαμάχες με τη Γιαννούλα, γιατί απλά δεν μπορεί να δεχτεί ότι τον παρέκαμψε και σκοπεύει να επιλέξει την κόρη του να τη διαδεχτεί στην επιχείρηση.

Ολυμπία Καραβοκύρη (Βαλέρια Κουρούπη)

Η κόρη της γιαγιάς

Η Ολυμπία είναι το ακριβώς αντίθετο από τη μητέρα της. Χαμηλών τόνων, αδέξια με τις επιχειρήσεις και χωρίς κανένα ενδιαφέρον να ανέβει στην ιεραρχία. Είναι πολύ κοινωνική, της αρέσει να φροντίζει τους άλλους, νιώθει καλά με τον εαυτό και τη ζωή της κι αυτό την κάνει να φαίνεται όμορφη και ελκυστική. Έχει συνηθίσει να μένει ψύχραιμη σε κάθε καυγά στο σπίτι, αλλά όταν μια διαμάχη ξεφεύγει, η Ολυμπία δεν διστάζει να υψώσει τη φωνή της και να τους βάλει όλους στη θέση τους. Η Ολυμπία είναι το κέντρο της οικογένειας. Εργάζεται σκληρά για να διασφαλίζει τα συμφέροντα των άλλων μελών, που έχουν την τάση να τσακώνονται για ασήμαντα πράγματα και να χωρίζονται σε στρατόπεδα. Είναι ευγενική και γλυκομίλητη, αλλά όχι αφελής και θα μαλώσει με οποιονδήποτε, εάν χρειαστεί. Θα υπερασπίζεται πάντα τις κόρες της και τα θέλω τους, ακόμα κι αν εκείνη δεν τα καταλαβαίνει.

Ιωάννα Καραβοκύρη (Λίλα Μπακλέση)

Η μεγάλη εγγονή και επίδοξη διάδοχος της γιαγιάς Γιαννούλας

Η Ιωάννα είναι μια κοπέλα με αυτοπεποίθηση, γοητεία και πείσμα. Εκ πρώτης όψεως, η Ιωάννα δεν μοιάζει, όπως και η Γιαννούλα, με άτομο που θα εμπλεκόταν σε λαθρεμπόριο. Σε αντίθεση με τη Γιαννούλα, που ξεκίνησε αυτή την επιχείρηση μην έχοντας άλλες επιλογές, η Ιωάννα θα μπει στη δουλειά για να βοηθήσει την οικογένειά της. Διαθέτει επιχειρηματικό ταλέντο, όπως και η γιαγιά της, αλλά και καλή αίσθηση του χιούμορ. Αν και όμορφη, με τους άντρες δεν είχε πολλή τύχη μέχρι τώρα. Έχει πτυχίο και μεταπτυχιακό στη διοίκηση επιχειρήσεων, αλλά δεν είναι σίγουρη τι θέλει να κάνει στη ζωή της. Μην έχοντας δουλειά στη Θεσσαλονίκη, όπου σπούδαζε, αποφασίζει να επιστρέψει στο χωριό για να πάρει λίγο το χρόνο της. Η Ιωάννα ξαφνικά βρίσκεται αντιμέτωπη με δύο μεγάλες εκπλήξεις. Η πρώτη είναι η γνωριμία της με τον Ηρακλή. Γοητευτικός, θρασύς, με αυτοπεποίθηση και χιούμορ. Όλες θα τον είχαν ερωτευτεί ακαριαία, αλλά εκείνη δεν είχε το χρόνο γιατί πάνω που τον γνώρισε, ήρθε η δεύτερη έκπληξη να πέσει σαν βόμβα στη ζωή της: η επιχείρηση της οικογένειάς της… δεν είναι τόσο νόμιμη, όσο πίστευε! Και αρχηγός της επιχείρησης είναι η γιαγιά της! Η Ιωάννα βρίσκεται σε σοκ και παράλληλα έχει κι έναν αστυνομικό, τον Ηρακλή, να την πολιορκεί ερωτικά. Πολύ σύντομα θα μάθει ότι η γιαγιά της θέλει να της δώσει τα ηνία της επιχείρησης και θα βρεθεί σ’ ένα μεγάλο δίλημμα. Να στηρίξει την οικογένειά της ή να ακολουθήσει την καρδιά της;

Φανή Καραβοκύρη (Δανάη Τάγαρη)

Η μεσαία εγγονή

Η Φανή είναι η μεσαία και η πιο ήσυχη εγγονή της γιαγιάς. Είναι το παιδί που έχει μεγαλώσει στον αυτόματο. Πρόκειται για ένα γλυκό πλάσμα, υπάκουο και φιλήσυχο, αλλά κάτω από τη σεμνή της εξωτερική εικόνα κρύβεται μια όμορφη και παθιασμένη γυναίκα. Η Φανή είναι πολύ ρομαντική και της αρέσει να βλέπει ρομαντικές κομεντί στην τηλεόραση. Είναι ερωτευμένη με τον Πατέρα Αριστείδη και θα αρπάξει κάθε ευκαιρία για να βρεθεί κοντά του. Δεν έχει τολμήσει να εκφράσει τα αισθήματά της,

απλά τον θαυμάζει και πιστεύει ότι μπορεί να ζήσει για πάντα έτσι. Βλέπει πάντα τη θετική πλευρά των πραγμάτων και επιλέγει να πιστεύει ότι όλοι οι άνθρωποι είναι καλοί.

 

Ελένη Καραβοκύρη (Άννα Παυλίδου)

Η μικρή εγγονή

Η Ελένη έχει αυτοπεποίθηση, είναι φωνακλού, της αρέσει να γίνονται τα πράγματα όπως θέλει εκείνη και να έχει δίκιο σε όλα. Πιστεύει ακράδαντα ότι είναι η πιο όμορφη γυναίκα στο χωριό και προσέχει πολύ τον εαυτό της. Φυσικά έχει προφίλ σε όλα τα social media και θα ήθελε να είναι influencer, αλλά το χωριό την περιορίζει. Κάποιες φορές χειραγωγεί τους άλλους με όχημα τη γοητεία της. Της αρέσουν τα όμορφα πράγματα και θέλει συχνά να διακοσμήσει το σπίτι τους, αλλά η Γιαννούλα δεν της το επιτρέπει καθώς δεν της αρέσουν οι αλλαγές και η αισθητική της Ελένης. Ακριβώς όπως κι ο Στέλιος, η Ελένη θεωρεί πολλές φορές τη Γιαννούλα ενοχλητική. Αν και όλοι πιστεύουν ότι είναι επιφανειακή και ρηχή, κάτι τέτοιο δεν ισχύει, απλά έχει διαφορετικά ενδιαφέροντα.

Ηρακλής Καλτσάς (Νίκος Πουρσανίδης)

Ο αστυνομικός που έρχεται να υπηρετήσει στα σύνορα

Ο Ηρακλής είναι όμορφος, έξυπνος, γοητευτικός, παρορμητικός και τον ιντριγκάρουν οι προκλήσεις. Είναι επιρρεπής στο να παρακάμπτει λίγο τους κανόνες, παρότι αστυνομικός, κάτι που τον φέρνει αντιμέτωπο συχνά με προβλήματα. Συνήθως οι προϊστάμενοί του απελπίζονται με την έλλειψη πειθαρχίας, που τον χαρακτηρίζει, αλλά ο Ηρακλής πάντα καταφέρνει να τη «βγάζει λάδι». Ή σχεδόν πάντα. Έχει και ένα άλλο σοβαρό ελάττωμα: νιώθει έλξη για γυναίκες που δεν πρέπει. Ο Ηρακλής μετατέθηκε στα Αχούρια για να βοηθήσει στον έλεγχο των συνόρων, ως πειθαρχική ποινή. Παρ’όλα αυτά περιμένει πώς και πώς να ξαναγυρίσει στην Αθήνα. Στον δρόμο του για το χωριό, συναντά την Ιωάννα και από την πρώτη στιγμή τον γοητεύει. Όταν μαθαίνει από τον διευθυντή του ότι η γιαγιά της Ιωάννας διευθύνει μια επιχείρηση λαθρεμπορίου στα σύνορα, βρίσκει την Ιωάννα ακαταμάχητη, όμως σύντομα συνειδητοποιεί ότι δεν είναι ο μόνος. Υπάρχουν και άλλοι ανταγωνιστές που διεκδικούν την Ιωάννα και θα του αντεπιτεθούν, όποτε χρειαστεί. Αυτή θα είναι μόνο η αρχή των περιπετειών του στα Αχούρια για τον Ηρακλή!

Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΣΑΟΥΣΗ

Βασικοί συνεργάτες της γιαγιάς, ζουν στην Αλβανία, κοντά στα σύνορα, όπου διατηρούν κατάστημα και αποθήκη, την οποία χρησιμοποιούν για το λαθρεμπόριο.

Βαγγέλης Τσαούσης (Κώστας Αποστολάκης)

Ο πατέρας

Ο Βαγγέλης είναι εξωστρεφής, γλεντζές και αρκετά ικανοποιημένος με τη ζωή του. Είναι προικισμένος ηθοποιός και χρησιμοποιεί το ταλέντο του όχι μόνο σε γιορτές, αλλά και για να αποσπάσει την προσοχή της αστυνομίας, με κάποια ιστορία που τον καθιστά αβοήθητο θύμα. Ο Βαγγέλης βλέπει τον εαυτό του ως «αφεντικό». Θεωρεί

τη Γιαννούλα λίγο ενοχλητική και αρνείται να δεχτεί ότι μια γυναίκα μπορεί να είναι ανώτερη από αυτόν, αλλά καθώς δεν εξαρτάται πλήρως από εκείνη, δεν μιλάει άσχημα, όπως έχει την τάση να κάνει ο Στέλιος. Όποιος κι αν είναι ο κίνδυνος, ο Βαγγέλης σκέφτεται πάντα πρώτα τον εαυτό του και φροντίζει να σώσει το τομάρι του. Ο Βαγγέλης έχει μια καλή επιχείρηση, ένα μεγάλο σπίτι, μια ευτυχισμένη γυναίκα και δύο γιους, στους οποίους είναι απόλυτα αφοσιωμένος. Τα έχει βρει με τον μεγαλύτερο γιο του, τον Σωτήρη, αλλά δεν καταλαβαίνει καθόλου τον μικρότερο γιο του, τον Έντι.

Μπαρντάνα Τσαούση (Σύνθια Μπατσή)

Η μητέρα

Η Μπαρντάνα είναι Αλβανή και λίγο πολύ το αφεντικό της οικογένειας. Είναι καλοπροαίρετη, λατρεύει τις γιορτές, της αρέσει να έχει κόσμο στο σπίτι και να μαγειρεύει. Η ερωτική της ζωή με τον Βαγγέλη ήταν πάντα καλή και… πικάντικη. Είναι αφοπλιστικά ειλικρινής και αστεία και οι άνθρωποι τη συμπαθούν. Είναι εξαιρετική μαγείρισσα και φτιάχνει τα καλύτερα γλυκά. Η Μπαρντάνα είναι αυτή που θα ετοιμάσει την παιδική τούρτα σε όλα τα παιδικά πάρτι της γειτονιάς. Λατρεύει τους γιους της και ανυπομονεί να αποκτήσει εγγόνια.

Σωτήρης Τσαούσης (Ρένος Ρώτας)

Ο μεγάλος γιος

Ο Σωτήρης θεωρείται ο τέλειος άντρας. Είναι ψηλός, όμορφος και φερέγγυος, αν και λίγο αφελής. Ο Σωτήρης θα κάνει ό,τι του πει ο Βαγγέλης. Η σκέψη δεν είναι το δυνατό του σημείο και χαίρεται να υπακούει σε ο,τιδήποτε τον διατάζει ο πατέρας του. Μέσα σε όλο το κάπως αυστηρό και λιγομίλητο προφίλ του, ο Σωτήρης είναι πολύ καλός χορευτής. Όταν δεν δουλεύει στο μαγαζί τους εργάζεται στην Πυροσβεστική. Αγαπά την Ελένη και θα έκανε τα πάντα για αυτήν. Καθώς δεν είναι και το πιο κοφτερό μυαλό, τον κοροϊδεύουν εύκολα και κάποιοι τείνουν να τον εκμεταλλεύονται σε μεγάλο βαθμό.

Έντι Τσαούσης (Γιάννης Λάφης)

Ο μικρός γιος

Ο Έντι αντικειμενικά είναι ένα πολύ όμορφο παιδί. Όταν ήταν μικρός, οι άγνωστοι στο δρόμο πίστευαν πάντα ότι ήταν κορίτσι, κάτι που εξόργιζε τον Βαγγέλη. Παίζει μπάσο, θέλει να έχει το δικό του μουσικό συγκρότημα και δεν τον ενδιαφέρει καθόλου να δουλέψει στην οικογενειακή επιχείρηση. Ωστόσο, είναι πάντα πρόθυμος να κάνει δουλειές για τη Γιαννούλα και να χρησιμοποιεί τα χρήματα που κερδίζει για να αγοράσει gadgets. Ο Έντι είναι γυναικοκατακτητής. Διατηρεί ερωτική σχέση με τη σύζυγο του αρχηγού της αστυνομίας. Λατρεύει να σπάει τα νεύρα του πατέρα του και του αδερφού του. Του αρέσει να ξενυχτά και να κοιμάται τη μέρα.

Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΠΑΡΛΑ

Η οικογένεια του συνοριοφύλακα, ο οποίος μάταια προσπαθεί να εφαρμόσει το νόμο.

Μελέτης Μπάρλας (Γιάννης Μποσταντζόγλου)

Ο συνοριοφύλακας

Ο Μελέτης ήταν ένας πολύ ικανός και εργατικός αστυνομικός πριν απογοητευτεί από το σύστημα και τη ζωή του. Συνήθως δείχνει βαριεστημένος και κουρασμένος αλλά μπορεί να γίνει σκληρό καρύδι. Δυσκολεύεται να εκφράσει τα συναισθήματά του, αλλά προσπαθεί να δείξει την εκτίμησή του με μικρά πράγματα. Το μόνο που σκέφτεται είναι η σύνταξη. Έχασε πριν μερικά χρόνια τη γυναίκα του και δεν έχει βρει ακόμη τον τρόπο να ζει μόνος του. Παρόλο που η κόρη και ο γιος του εξακολουθούν να ζουν μαζί του, ο Μελέτης νοσταλγεί τη γυναίκα του και δεν ξέρει πραγματικά πώς να επικοινωνεί με τα παιδιά του. Παρότι γνωρίζει για τις παράνομες δραστηριότητες της Γιαννούλας, δεν κατηγορεί εκείνη, κατηγορεί το σύστημα. Ανησυχεί για τον γιο του, τον Νικόλα, ωστόσο ο Νικόλας εργάζεται για τον Στέλιο στο συνεργείο αυτοκινήτων. Αν ο Στέλιος δεν του έδινε δουλειά, θα έμενε άνεργος. Έτσι, ο Μελέτης κρατάει ουδέτερη στάση, παρόλο που συχνά τσακώνεται με τον Νικόλα για τη συμμετοχή του στην επιχείρηση λαθρεμπορίου.

Νικόλας Μπάρλας (Βασίλης Τριανταφύλλου)

Ο γιος του Μελέτη, συνεργάτης της γιαγιάς Γιαννούλας και βασικός διεκδικητής της καρδιάς της Ιωάννας

Σύμφωνα με τα τοπικά πρότυπα, ο Νικόλας είναι το κελεπούρι του χωριού. Δεν μιλάει πολύ, είναι ένας διακριτικός, λογικός και ήπιων τόνων

Άντρας, του οποίου η σιωπή λέει πολλά. Είναι ψύχραιμος τις δύσκολες στιγμές, ατρόμητος και εξαιρετικός οδηγός. Ο Νικόλας θεωρείται παράδειγμα για όλους, καθώς ήταν πάντα πιο ώριμος από τους συνομηλίκους του και οι γυναίκες τον έβρισκαν ανέκαθεν ελκυστικό. Παρόλο που δεν βγαίνει ραντεβού με κορίτσια από το χωριό και δεν καυχιέται ποτέ για τις ερωτικές του περιπέτειες, όλοι ξέρουν πως έχει πολλές κατακτήσεις. Η μόνη γυναίκα με την οποία ο Νικόλας ένιωσε ανασφάλεια είναι η Ιωάννα και αυτό τον ενοχλεί. Με την επιστροφή της στο χωριό και υπό την παρότρυνση της γιαγιάς θα διεκδικήσει την καρδιά της. Η Γιαννούλα τον αντιμετωπίζει ως δικό της άνθρωπο, αλλά ο Νικόλας κατανοεί τη θέση του και θεωρεί τον εαυτό του ως υπάλληλο της Γιαννούλας.

Ιφιγένεια Μπάρλα (Χριστίνα Μηλιού)

Η κόρη

Η Ιφιγένεια είναι μια όμορφη κοπέλα, που ακόμα δεν έχει βρει τον δρόμο της. Δεν θα μπορούσε ποτέ να έχει αγόρι, λόγω του αστυνομικού πατέρα της και του αδελφού της Νικόλα, ο οποίος έκανε τους πάντες να αισθάνονται ανεπιθύμητοι. Με τον δικό της τρόπο, η Ιφιγένεια είναι μια επαναστάτρια χωρίς αιτία, τολμηρή και κάπως απόμακρη.

Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΦΑΤΟΥΡΟΥ

Η τρίτη οικογένεια – συνεργάτες της γιαγιάς, στους οποίους ανήκει η καλύβα στο δάσος, που χρησιμοποιούν για το λαθρεμπόριο.

Αντώνης Φατούρος (Σπύρος Πούλης)

Ο πατέρας

Ο Αντώνης είναι ο άνθρωπος με «το χρυσό άγγιγμα». Το ταλέντο του στην χειροπρακτική, το οποίο έχει κληρονομήσει από τη μητέρα του, είναι πράγματι εκπληκτικό. Ο Αντώνης είναι περήφανος για την ικανότητά του να διώχνει τον πόνο. Του αρέσει να ενημερώνεται για τις παγκόσμιες εξελίξεις και να τις συζητά με τους φίλους του. Δυστυχώς, ο Στέλιος και ο Βαγγέλης δεν παίρνουν στα σοβαρά τις ανησυχίες του, γι’ αυτό συχνά καταφεύγει στον Πατέρα Αριστείδη για να συζητήσει, παρόλο που ξέρει ότι πολύ σύντομα θα διαφωνήσουν. Όσον αφορά τη σύζυγό του, την Καίτη, νιώθει ανασφάλεια και ανησυχεί πάντοτε ότι κάποιος μπορεί να του την κλέψει. Πεινάει όλη την ώρα, καθώς η Καίτη επιμένει σε υγιεινή διατροφή και ψάχνει για λίγο «αληθινό φαγητό», όποτε η γυναίκα του απουσιάζει. Ο Αντώνης θα έκανε τις χειροπρακτικές του θεραπείες δωρεάν, αλλά η Καίτη τον πίεσε να μετατρέψει το ταλέντο του σε μια επιχείρηση, που θα διευθύνει εκείνη. Ο Αντώνης δε θέλει να δουλεύει πολύ. Του αρέσει να πληρώνεται από τη Γιαννούλα, κάθε φορά που χρειάζεται να χρησιμοποιήσει την καλύβα. Ο ρόλος του στην επιχείρηση λαθρεμπορίου είναι παθητικός, παρόλο που του αρέσει να επισημαίνει ότι η όλη επιχείρηση θα ήταν αδύνατη χωρίς τη συμβολή του.

Καίτη Φατούρου-Τσιτσιμπλιού (Έλενα Ασημακοπούλου)

Η σύζυγος

Η Καίτη είναι σνομπ και πολλές φορές οι συνομιλητές της δεν την ανέχονται. Πιστεύει ότι είναι ανώτερη από τους άλλους στο χωριό, επειδή δεν γεννήθηκε στα Αχούρια. Επίσης έχει σπουδάσει Ιστορία της Τέχνης κι αυτό από μόνο του πιστεύει ότι την κάνει να ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες γυναίκες γύρω της. Σε αντίθεση με την Ολυμπία ή την Μπαρντάνα, της αρέσει να επενδύει χρήματα σε ρούχα και παπούτσια. Η Καίτη βλέπει τον εαυτό της ως επιχειρηματία, αφού έκανε το μικρό γραφείο του Αντώνη «ιατρική κλινική» και τον Αντώνη «γιατρό». Η Καίτη δεν φοβάται κανέναν, ούτε καν τη Γιαννούλα. Έχει μάλιστα ιδρύσει και έναν πολιτιστικό σύλλογο, τον οποίο φιλοδοξεί να αναβαθμίσει σε πόλο ανάπτυξης της περιοχής. Η Καίτη προσπαθεί να κάνει την οικογένειά της την πιο επιφανή οικογένεια στο χωριό, όπως είναι η οικογένεια της Γιαννούλας. Ως εκ τούτου, απογοητεύεται από την παθητική στάση του Αντώνη απέναντι στη Γιαννούλα και την προθυμία του να κάνει ο,τιδήποτε για αυτήν.

Στέφανος Φατούρος (Άγγελος Νεράντζης)

Ο μεγάλος γιος, ιδιοκτήτης του καφέ του χωριού και έτερος διεκδικητής της καρδιάς της Ιωάννας

Ο Στέφανος δεν είναι ούτε ψηλός, ούτε όμορφος, αλλά εξακολουθεί να θεωρεί τον εαυτό του τον πιο περιζήτητο άντρα του χωριού. Έχει το καφέ του χωριού, παίζει κιθάρα και ήταν ο πρώτος στο σχολείο που φόρεσε δερμάτινο μπουφάν. Διηγείται

συνέχεια ιστορίες για τις επιτυχίες του στις επιχειρήσεις και τις γυναίκες, όμως καμία από αυτές δεν ισχύει. Δεν σταματά ποτέ να καυχιέται, λέει ότι του αρέσει η άσκηση και η διατροφή αλλά… η εικόνα του προδίδει το αντίθετο. Ο Στέφανος είναι το λατρεμένο αγόρι της μαμάς, η οποία πάντα του δίνει την απαραίτητη επιβράβευση και αυτοπεποίθηση. Δεν ξέρει τι σημαίνει «όχι» και δεν τα παρατά ποτέ. Περνά τον χρόνο του στο καφέ του, το οποίο έχει διακοσμήσει με τη βοήθεια της Ελένης και μοιάζει με ένα πολύ χίπστερ μαγαζί πρωτεύουσας με φυτά, παλιά έπιπλα και σπάνιες ποικιλίες καφέ. Του αρέσει να λέει πως είναι σκληρά εργαζόμενος. Έχει βάλει στο μάτι την Ιφιγένεια, αλλά εκείνη δεν ασχολείται μαζί του κι αυτό τον απογοητεύει, αλλά δε χάνει το θάρρος -θράσος του!

ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΩΝ ΑΧΟΥΡΙΩΝ

Περικλής Σαμπάνης (Γιάννης Στεφόπουλος)

Ο διοικητής του τοπικού αστυνομικού τμήματος

Ως επικεφαλής της αστυνομίας, ο Περικλής είναι καλός άνθρωπος και με ευγενείς προθέσεις, αλλά οι άνθρωποι στα Αχούρια τον τρελαίνουν και συχνά βρίσκεται στα πρόθυρα νευρικού κλονισμού. Έχει εμμονή με τη Γιαννούλα και χάνει την ψυχραιμία του. Ο Περικλής γνωρίζει ότι οι άλλοι αστυνομικοί, ενδεχομένως, τον θεωρούν ιδιόρρυθμο, αλλά δεν θα σταματήσει ποτέ να προσπαθεί να την εκθέσει και να αποδείξει ότι ο ίδιος έχει δίκιο. Παίρνει τον εαυτό του πολύ στα σοβαρά και νιώθει πολύ έξυπνος. Επιβλέπει τις γενικές αστυνομικές υπηρεσίες, τη συνοριοφυλακή και το τμήμα προστασίας των συνόρων, με το τελευταίο να είναι το αγαπημένο του. Παίρνει το καθήκον της προστασίας των εθνικών συνόρων στα σοβαρά, είναι εξαιρετικά ευσυνείδητος και εργατικός, αλλά όχι ιδιαίτερα επιτυχημένος. Βρισκόταν σε πόλεμο με την οικογένεια της Γιαννούλας για πολύ καιρό, αλλά δεν μπόρεσε ποτέ να αποδείξει ότι κάνουν λαθρεμπόριο. Η γιαγιά Γιαννούλα είναι ο αιώνιος εχθρός του. Ο Περικλής συνεχίζει να επινοεί περίπλοκα σχέδια για να την παγιδεύσει, αλλά πάντα απογοητεύεται και καταλήγει στο μηδέν. Θεωρεί τον Ηρακλή ως τον μοναδικό αληθινό συνεργάτη και φίλο του.

Πατέρας Αριστείδης (Πάρις Θωμόπουλος)

Ο ιερέας του χωριού

Ο Πατέρας Αριστείδης είναι ένας γλυκομίλητος και ευγενικός ιερέας, που θα ήθελε να του φέρονται ως σεβάσμια φιγούρα στα Αχούρια, αλλά αυτό δεν συνηθίζεται από το ποίμνιο του. Ξέρει τι κάνουν οι ενορίτες του και γνωρίζει ότι δεν μπορεί να τους πείσει να σταματήσουν το λαθρεμπόριο, επειδή οι περισσότεροι συγχωριανοί ζουν από αυτά τα έσοδα. Δεν ανακατεύεται, αλλά ούτε τους βοηθάει. Έχει κοφτερό μυαλό και καλή καρδιά. Το μόνο του μειονέκτημα είναι ότι δεν του αρέσει να χάνει. Παρόλο που είναι βαθιά αφοσιωμένος στο λειτούργημά του, ο Πατέρας Αριστείδης δεν έχει κλειστή την πόρτα στην αγάπη. Για πολύ καιρό, προσποιούνταν ότι δεν έχει προσέξει το βλέμμα της Φανής, αλλά τελικά θα καταλάβει ότι το μέλλον του δεν είναι στην εκκλησία.

Ντίνος (Βαγγέλης Γιακουμάρος)

Αγοραστής – «καρφί» της αστυνομίας

Ο Ντίνος είναι ένας εκ των αγοραστών και βασικών πελατών της Γιαννούλας, ο οποίος καλύπτει τις παράνομες δραστηριότητές της. Παράλληλα, όμως, δουλεύει και για τον Περικλή, ο οποίος τον χρησιμοποιεί ως «καρφί», για να αποκαλύψει τη Γιαννούλα. Ο διπλός του ρόλος δε θα αργήσει να βγει στο φως και να τον βάλει σε μπελάδες.

Ελόνα (Μαίρη Μπατή)

Η Αλβανίδα αστυνομικός

Η Ελόνα είναι μια εμφανίσιμη και εργατική αστυνομικός, αφοσιωμένη στη δουλειά της. Παλεύει ενάντια στην προκατάληψη ότι οι γυναίκες δεν κάνουν γι’ αυτή τη δουλειά και έρχεται συνέχεια αντιμέτωπη με τον Μελέτη, που της συμπεριφέρεται σαν να είναι κόρη του και συνεχίζει να την ενοχλεί εν ώρα υπηρεσίας, αλλά παρόλα αυτά τον συμπαθεί. Στην αρχή, η Ελόνα έβρισκε τον Ηρακλή αρκετά ενοχλητικό. Δυσκολευόταν να αποδεχτεί την άνετη και χαλαρή στάση του. Ο Ηρακλής θα κερδίσει τον σεβασμό της, όμως, όταν έρθει αντιμέτωπος με τη Γιαννούλα.

Η υπόθεση της σειράς

Σε ένα ακριτικό χωριό στα σύνορα με την Αλβανία, τα Αχούρια, ζει μία αξιαγάπητη γιαγιά, η Γιαννούλα (Υρώ Μανέ), με την οικογένειά της. Η μεγάλη της εγγονή, η Ιωάννα (Λίλα Μπακλέση), επιστρέφει ύστερα από δέκα χρόνια απουσίας, λόγω σπουδών, στο πατρικό της. Την ίδια περίοδο, ένας αστυνομικός από την Αθήνα, ο Ηρακλής (Νίκος Πουρσανίδης), παίρνει δυσμενή μετάθεση στο Αστυνομικό Τμήμα του χωριού. Οι δυο τους θα συναντηθούν τυχαία και θα νιώσουν ακαριαία έλξη ο ένας για τον άλλο.

Όμως, η μοίρα τους επιφυλάσσει πολλές εκπλήξεις. Αυτό που δε γνωρίζει η Ιωάννα επιστρέφοντας στο χωριό, είναι πως η οικογένειά της εμπλέκεται σε μια επιχείρηση λαθρεμπορίου. Και αρχηγός αυτής της επιχείρησης δεν είναι άλλη από τη γιαγιά της, τη Γιαννούλα. Μια φαινομενικά κλασσική Ελληνίδα γιαγιά, με τη μαγειρική της, το πλέξιμό της, που, όμως, όταν μιλάει για δουλειές, την τρέμουν όλοι!

Η Γιαννούλα περιμένει με ανυπομονησία την εγγονή της να επιστρέψει, για να τη διαδεχτεί στην ηγεσία, όμως η Ιωάννα δε δείχνει να ενδιαφέρεται να μπει στην παρανομία. Από την άλλη, το να εισχωρήσει η Ιωάννα στην οικογενειακή επιχείρηση, θα την φέρει αντιμέτωπη με τον Ηρακλή, ο οποίος είναι αναγκασμένος να κυνηγήσει την οικογένεια, υπό τις διαταγές του διοικητή του, που είναι ορκισμένος εχθρός της γιαγιάς Γιαννούλας. Η Γιαννούλα, που προφανώς δεν εγκρίνει τον έρωτα της Ιωάννας μ’ έναν αστυνομικό, θα επιστρατεύσει το «πρωτοπαλίκαρο» της και παιδικό φίλο της Ιωάννας, τον Νικόλα (Βασίλης Τριανταφύλλου), ελπίζοντας να καταφέρει να κερδίσει την καρδιά της και να την πείσει να αναλάβει την επιχείρηση. Ο Ηρακλής, όμως, δε θα σταματήσει να διεκδικεί την Ιωάννα και δε θα διστάσει να τα βάλει με όλους τους υποψήφιους μνηστήρες. Θα καταφέρει ο έρωτάς τους να νικήσει όλα τα εμπόδια ή θα καταλήξουν στο τέλος άσπονδοι εχθροί;

Πώς θα αντιμετωπίσουν η Ιωάννα και ο Ηρακλής τη «σπίθα», που δημιουργείται ανάμεσά τους;

Τι υποδοχή θα συναντήσει ο νέος αστυνόμος στο χωριό;

Και πώς θα αντιδράσει η Ιωάννα, όταν ανακαλύψει ότι η επιχείρηση της γιαγιάς της… δεν είναι και τόσο νόμιμη;

Ένα θεότρελο χωριό με απίθανους κατοίκους!

Μία δαιμόνια γιαγιά, που λύνει και δένει!

Μία επιχείρηση λαθρεμπορίου, που αναζητά… διάδοχο!

Ένα κορίτσι, με πολλούς υποψήφιους μνηστήρες!

Και ένας αστυνομικός, αποφασισμένος να διεκδικήσει τον έρωτα... αλλά και να επιβάλλει το Νόμο!

Μπορεί ο έρωτας να γεννηθεί, ακόμα και κάτω από τις πλέον απρόβλεπτες συνθήκες;

Γέλιο, έρωτας, απρόοπτα και ένα «ανορθόδοξο» χωριό «ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ».... στη νέα κωμική σειρά του Star, που θα σας κάνει να ξεκαρδιστείτε!

Πρωταγωνιστούν: Υρώ Μανέ (Γιαγιά Γιαννούλα Περδικιώτη), Κώστας Κόκλας (Στέλιος Καραβοκύρης), Νίκος Πουρσανίδης (Ηρακλής Καλτσάς), Λίλα Μπακλέση (Ιωάννα Καραβοκύρη), Σπύρος Πούλης (Αντώνης Φατούρος), Κώστας Αποστολάκης (Βαγγέλης Τσαούσης), Βαλέρια Κουρούπη (Ολυμπία Καραβοκύρη), Γιάννης Μποσταντζόγλου (Μελέτης Μπάρλας), Ρένος Ρώτας (Σωτήρης Τσαούσης), Πάρις Θωμόπουλος (Πατέρας Αριστείδης), Έλενα Ασημακοπούλου (Καίτη Φατούρου-Τσιτσιμπλιού), Βασίλης Τριανταφύλλου (Νικόλας Μπάρλας), Γιάννης Στεφόπουλος (Περικλής Σαμπάνης), Σύνθια Μπατσή (Μπαρντάνα Τσαούση), Δανάη Τάγαρη (Φανή Καραβοκύρη), Άννα Παυλίδου (Ελένη Καραβοκύρη), Γιάννης Λάφης (Έντι Τσαούσης), Χριστίνα Μηλιού (Ιφιγένεια Μπάρλα), Άγγελος Νεράντζης (Στέφανος Φατούρος), Βαγγέλης Γιακουμάρος (Ντίνος), Μαίρη Μπατή (Ελόνα)

Σκηνοθεσία: Βασίλης Θωμόπουλος

Διασκευή σεναρίου: Γιάννης Διακάκης

Διεύθυνση Φωτογραφίας: Κυριάκος Βλοντάκης, Μάρκος Παπαϊωάννου

Εxecutive Producer: Μιχάλης Δασκαλάκης

Εταιρία Παραγωγής: Green Pixel

#StaSynora #NeoProgramma #StarChannelTV #Let’sStar

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top