ΕΣΗΕΑ: Με επιτυχία το πρώτο διήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο

Με θέμα: «Η ισότητα των φύλων στο δημόσιο και πολιτικό λόγο»

ΕΣΗΕΑ: Με επιτυχία το πρώτο διήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε σήμερα το πρώτο διήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα: «Η ισότητα των φύλων στο δημόσιο και πολιτικό λόγο», το οποίο πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων (ΔΟΔ), με εισηγήτρια τη δημοσιογράφο-μέλος της ΕΣΗΕΑ, Νεφέλη Αγκυρίδου.

Κατά τη διάρκεια του εκπαιδευτικού προγράμματος αναλύθηκαν εκτενώς οι τρόποι για την καταπολέμηση των στερεοτυπικών αυτοματισμών, συνειδητά ή ασυνείδητα, από τους δημοσιογράφους.

Οι συμμετέχοντες/ουσες ενημερώθηκαν για τα αποτελέσματα ερευνών σε διεθνές επίπεδο, σχετικά με το επίπεδο εκπροσώπησης των φύλων στα Μέσα Ενημέρωσης, τόσο με ποσοτικά όσο και με ποιοτικά κριτήρια. Επιπλέον, είχαν την ευκαιρία να πάρουν μέρος σε έναν γόνιμο και εποικοδομητικό διάλογο σχετικά με την ισότιμη μεταχείριση των συνεντευξιαζόμενων και της παρουσίασης των δημοσίων προσώπων στα ελληνικά Μέσα Ενημέρωσης, εφημερίδες, ραδιοτηλεοπτικά και ιστοσελίδες.

Κατά τη διάρκεια της διημερίδας αναδείχθηκε η σημασία της προώθησης με ισότιμους όρους των φύλων σε όλα τα είδη ρεπορτάζ, και σε όλα τα επίπεδα (προσωπικό, οργανισμού, εθνικό/διεθνές) για την καταπολέμηση στερεοτύπων στην κοινωνία.

Μέσα από την κριτική ανάλυση του Λόγου για την αναγνώριση των στερεοτυπικών αναφορών και της δυναμικής που εμπεριέχουν οι συντακτικές επιλογές, με πολλαπλά παραδείγματα από τον εθνικό και διεθνή Τύπο, αναγνωρίστηκε ότι το θέμα της ισότιμης μεταχείρισης των φύλων παραμένει επίκαιρο μέχρι σήμερα.

Υπενθυμίζεται ότι το σεμινάριο θα επαναληφθεί την Παρασκευή 20 και το Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2023 και οι θέσεις έχουν ήδη πληρωθεί.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top