Πέθανε η Barbara Walters

«Έφυγε» σε ηλικία 93 ετών η κορυφαία Αμερικανίδα δημοσιογράφος

Την τελευταία της πνοή σε ηλικία 93 ετών αφησε χθες η Αμερικανίδα δημοσιογράφος Barbara Walters, από τις πιο προβεβλημένες γυναίκες στην αμερικανική τηλεόραση. 

Η δημιουργός του δημοφιλούς γυναικείου talk show «The Views» πέθανε στο σπίτι της στη Νέα Υόρκη, όπως ανακοίνωσε στο Twitter ο διευθύνων σύμβουλος της Walt Disney Co, Ρόμπερτ Άιγκερ.

Η Barbara Walters πέθανε σε ηλικία 93 ετών στο σπίι της στη Νέα Υόρκη - AP

Η Barbara Walters πέθανε σε ηλικία 93 ετών στο σπίι της στη Νέα Υόρκη - AP

«Η Μπάρμπαρα Γουόλτερς πέθανε ειρηνικά στο σπίτι της περιτριγυρισμένη από αγαπημένα πρόσωπα», δήλωσε η δημοσιογράφος Σίντι Μπέργκερ το βράδυ της Παρασκευής. «Έζησε τη ζωή της χωρίς τύψεις. Ήταν πρωτοπόρος όχι μόνο για τις γυναίκες δημοσιογράφους, αλλά για όλες τις γυναίκες».

Η Barbara Walters επί πέντε δεκαετίες πήρε συνεντεύξεις από όλους του Αμερικανούς προέδρους και τις Πρώτες Κυρίες μετά τους Ρίτσαρντ Νίξον και της συζύγου του Πατ. Είχε πάρει επίσης συνέντευξη από τον Φιντέλ Κάστρο, από τη Μάργκαρετ Θάτσερ, τον Μουαμάρ Καντάφι, τον Σαντάμ Χουσεΐν και τον Ανουάρ Σαντάτ.

Στα 53 χρόνια της καριέρας της πήρε συνεντεύξεις από όλους σχεδόν τους Αμερικανούς προέδρους - AP

Κέρδισε 12 βραβεία Emmy, τα 11 από αυτά όσο εργαζόταν για το ABC News.

Άρχισε τη δημοσιογραφική καριέρα της στην εκπομπή «The Today Show» του NBC News τη δεκαετία του 1960, ως κειμενογράφος και παραγωγός, έγινε όμως διάσημη όταν παρουσίαζε το βραδινό δελτίο ειδήσεων του δικτύου μαζί με τον Χάρι Ρίζονερ.

Ήταν η πρώτη γυναίκα δημοσιογράφος που παρουσίασε βραδινό δελτίο ειδήσεων στο ABC News - AP

Ήταν η πρώτη γυναίκα δημοσιογράφος που παρουσίασε βραδινό δελτίο ειδήσεων στο ABC News - AP

Ήταν η πρώτη γυναίκα που ανέλαβε ποτέ την παρουσίαση βραδινού τηλεοπτικού δελτίου ειδήσεων, όταν εντάχθηκε στο δυναμικό του ABC News το 1976.

Στην ιστορία έχει μείνει η συνέντευξη που είχε πάρει από τη Μόνικα Λεβίνσκι - AP

Το 1999, περίπου 74 εκατομμύρια τηλεθεατές συντονίστηκαν για να παρακολουθήσουν τη συνέντευξη που πήρε η Γουόλτερς από τη Μόνικα Λεβίνσκι για τη σχέση της με τον τότε πρόεδρο Μπιλ Κλίντον.

Αποσύρθηκε το 2014 μετά από 52 χρόνια καριέρας στη δημοσιογραφία - AP

Αποσύρθηκε το 2014 μετά από 52 χρόνια καριέρας στη δημοσιογραφία - AP

Αποσύρθηκε από μια καριέρα 52 ετών το 2014 με μια τελευταία εμφάνιση στην ημερήσια εκπομπή της, «The View». Μαζί της σε εκείνη την εκπομπή ήταν η Χίλαρι Κλίντον και η Όπρα Γουίνφρεϊ, από τις οποίες έπαιρνε συχνά συνεντεύξεις. 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top