MasterChef 2022: Ένα πιάτο αντιγραφής με απαιτητικές τεχνικές

Πώς αντέδρασαν οι παίκτες όταν είδαν τι έκρυβε η καμπάνα;

Η πρώτη δοκιμασία αποχώρησης γι’ αυτή την εβδομάδα στο MasterChef 2022 είναι γεγονός!

MasterChef: Ο Γιάννος θέλει να δώσει την ασυλία στον Δημήτρη

Οι έξι υποψήφιοι προς αποχώρηση, Καλλιόπη, Φανή, Μάριος, Παναγιώτης, Δημήτρης και Βασίλης φορούν τις μαύρες ποδιές και περιμένουν να δουν το πιάτο αντιγραφής που βρίσκεται κάτω από την καμπάνα.

Για πρώτη φορά φέτος βρίσκονται τόσοι διαγωνιζόμενοι στη Δοκιμασία Αποχώρησης, ενώ κάποιοι από αυτούς καλούνται να διεκδικήσουν για πρώτη φορά την παραμονή τους στον διαγωνισμό.

Μόλις οι κριτές σηκώνουν την καμπάνα, οι υποψήφιοι προς αποχώρηση αντικρίζουν ένα πιάτο με απαιτητικές τεχνικές μια και πρόκειται για: «Μοσχαρίσιο φιλέτο με parfait συκωτάκια πουλερικών, τερίνα πατάτας και μανταρίνι».

MasterChef: Σε άσχημη ψυχολογία οι παίκτες!


Και οι έξι έχουν στη διάθεσή τους 75 λεπτά.


Δείτε αναλυτικά την συνταγή αυτού του ιδιαίτερου πιάτου


Για το φιλέτο
Υλικά
 

Μοσχαρίσιο φιλέτο
Προσούτο
Αυγό
Αλεύρι
Φρυγανιά
 

Εκτέλεση
•    Κόβουμε το φιλέτο στο μέγεθος που θέλουμε.
•    Το ρολάρουμε  και το βάζουμε στο τσίλερ για 10 λεπτά, να πάρει σχήμα.
•    Αφού το βγάλουμε, το σοτάρουμε σε δυνατό τηγάνι
•    Μόλις κρυώσει, το τυλίγουμε  με προσούτο, ρολάρουμε ξανά και το βάζουμε στο τσίλερ για άλλα 10 λεπτά.
•    Αφαιρούμε, πάναρουμε αλ ανγκλέζ και ξαναβάζουμε στο τσίλερ να σφίξει.
•    Στην συνέχεια τηγανίζουμε.
•    Το αφήνουμε να ξεκουραστεί και κόβουμε το κομμάτι που θέλουμε.


Parfait Συκωτάκια
Υλικά

 
200 γρ. συκωτάκια πουλερικών
50 γρ. εσαλότ
2 γρ. σκόρδο
6 γρ. θυμάρι
90 γρ. κρασί Σάμος
90 γρ. porto
30 γρ. μπράντι
8 γρ. Ανθό αλατιού
120 γρ. αυγά
150 γρ. βούτυρο
 

Εκτέλεση
•    Σε ένα κατσαρολάκι σοτάρουμε το εσαλότ, το σκόρδο, προσθέτουμε τα συκωτάκια και τα υγρά.
•    Αλατίζουμε και τ΄ αφήνουμε να μαγειρευτεί μέχρι να πιεί όλα τα υγρά.
•    Τοποθετούμε στο θερμομπλέντερ και χτυπάμε στους 50ο  στην ταχύτητα 10.
•    Προσθέτουμε σιγά-σιγά τ΄ αυγά και το βούτυρο λιωμένο.
•    Τοποθετούμε το μείγμα σε μία φόρμα, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε μπεν μαρί, στον φούρνο – στους 120ο C για 5΄-10΄ μέχρι να φθάσει σε εσωτερική θερμοκρασία 64ο C.
•    Όταν είναι έτοιμο, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και τοποθετούμε στο τσίλερ.
•    Μόλις κρυώσει, αφαιρούμε το λίπος.
•    Αφρατεύουμε, προσθέτουμε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και μετά στη φόρμα σιλικόνης.
•    Παγώνουμε και ξεφορμάρουμε πριν το πάσο.


Τερίνα Πατάτας
Υλικά

 
Πατάτες
Λίπος πάπιας
Μοσχοκάρυδο
Παρμεζάνα
Θυμάρι
Μαύρο σκόρδο
βούτυρο
 
Εκτέλεση
•    Κόβουμε τις πατάτες σε μαντολίνο και τις βάζουμε σε παγόνερο για 5΄.
•    Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το λίπος πάπιας και το μαύρο σκόρδο.
•    Σε μια φόρμα του κέικ, αλείφουμε με το μίγμα του λίπους και βάζουμε μία στρώση πατάτες.
•    Πασπαλίζουμε μία στρώση, μοσχοκάρυδο, θυμάρι και παρμεζάνα και επαναλαμβάνουμε την διαδικασία.
•    Τοποθετούμε στον φούρνο με βάρος και ψήνουμε στους 170 για 25’.
•    Βάζουμε στο τσίλερ για 5΄ με 10΄ μέχρι να σφίξει.
•    Ξεφορμάρουμε, κόβουμε το κομμάτι που θέλουμε και τους δίνουμε χρώμα στο τηγάνι με το λίπος πάπιας απ΄ όλες τις πλευρές.

Τσιμιτσούρι
Υλικά
 
Μαϊντανός
Κόλιανδρος
Σχοινόπρασο
Βασιλικό
Ελαιόλαδο
Σκόρδο
Ξύδι
μπούκοβο
 
Εκτέλεση
Αναμειγνύουμε  όλα τα υλικά μαζί.

Για το Pudding Μανταρίνι
Υλικά

300 γρ. πουρέ μαντάρι
2,5 γρ. αγάρ-αγάρ
1 τμχ. lemongrass
100 ml Cointreau
Εκτέλεση
•    Σε ένα κατσαρολάκι φλαμπάρουμε το Cointreau.
•    Προσθέτουμε το lemongrass και τον πουρέ.
•    Βράζουμε μέχρι να έχουμε 250 γρ. υγρού.
•    Σουρώνουμε σε άλλο κατσαρολάκι και βράζουμε μαζί με το αγάρ για 3΄.
•    Τοποθετούμε σε ταψάκι και κρυώνουμε μέχρι να σφίξει.
•    Χτυπάμε στο μπλέντερ μέχρι να γίνει τζελ.
•    Τοποθετούμε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και μεταφέρουμε σε μπιμπερό.

Ζαχαρωμένο μανταρίνι
Υλικά
Φιλέτα από μανταρίνι
Ζάχαρη
Εκτέλεση
Παίρνουμε 2 φιλέτα μανταρίνι, τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη και καίμε με το φλόγιστρο.

Λάχανο Σαβόι
Υλικά

 
Λάχανο σαβόι
Ξύδι
Αλάτι
Πιπέρι
 
Εκτέλεση
•    Μπλανσάρουμε το λάχανο σαβόι και το κρυώνουμε σε παγώνερο.
•    Το αφαιρούμε πάνω σε χαρτί κουζίνας και στεγνώνουμε.
•    Τοποθετούμε σε ένα ταψάκι αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε λίγο ξύδι και σοτάρουμε σε σχαροτήγανο, μέχρι να πάρει χρώμα.

Δείτε όλα τα επεισόδια του MasterChef 2022

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top