Δημοσιογράφος καταγγέλλει σεξουαλική παρενόχληση από πρώην υφυπουργό

Τα απαράδεκτο σχόλιο που της έκαναν στο Facebook

Με αφορμή τη σεξουαλική κακοποίηση της Ολυμπιονίκη της ιστιοπλοΐας Σοφίας Μπεκατώρου, δεν είναι οι λίγες οι γυναίκες που ανοίγουν το στόμα τους για τις αντίστοιχες επιθέσεις που δέχτηκαν.

Πριν από δύο ημέρες η δημοσιογράφος Ιωάννα Ηλιάδη, διαπιστευμένη στο ρεπορτάζ του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, κατήγγειλε σεξουαλική παρενόχληση από πρώην υφυπουργό πριν από δύο μέρες με ανάρτησή της στο Facebook. 

Το πρωί της Πέμπτης η δημοσιογράφος μίλησε στο «T Live» της Τατιάνας Στεφανίδου για τα όσα βίωσε το 1994 ως νεαρή συντάκτρια του «Ριζοσπάστη» στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, από τον τότε υφυπουργό.

«Πηγαίνω κι εγώ λοιπόν στο γραφείο, η γραμματέας μου ανοίγει την πόρτα, και κάθομαι μπροστά από το γραφείο του. Κάνω κάποιες ερωτήσεις κι όταν τέλος πάντων ολοκληρώθηκε η συνομιλία και ήταν η ώρα να φύγω, σηκώνεται και μου λέει ωραίο φόρεμα φοράς και πάει να το ξεκουμπώσει. Σαστισμένη πετάγομαι επάνω και απομακρύνομαι. Κι αρχίζει να με κυνηγάει γύρω από ένα τραπέζι συσκέψεων που υπήρχε για να με φιλήσει. Εγώ να ουρλιάζω ότι δεθέλω να με φιλήσει κανένας και να τρέχω γύρω γύρω από το τραπέζι. Και να με κυνηγάει και να λέει ένα φιλάκι. Πρέπει να έκανε 2-3 φορές το γύρο του τραπεζιού, εγώ μπροστά κι αυτός ξοπίσω να θέλει ντε και καλά να με φιλήσει. Μέχρι που φθάνω στην πόρτα και πάει κι αυτός και πλέον πρέπει να είχα πάθει παράκρουση γιατί άρχισε να λέει εντάξει μόνο μη φωνάζεις. Έξω ήταν η γραμματέας και στο σαλονάκι κάθονταν μάλλον κάτι ψηφοφόροι του που είχαν κλείσει ραντεβού να τον δουν. Λογικά πρέπει να με άκουσαν άπαντες», αποκάλυψε.

«Δε θυμάμαι καν τη στιγμή που βγήκα. Θυμάμαι μόνο τα νεύρα κι ότι ήμουν σε μια κατάσταση που δεν ήξερα τι να κάνω. Κατέβηκα έναν όροφο και πήγα σε γραφείο συνεργάτη του Γεράσιμου Αρσένη για να ενημερώσει τον υπουργό. Προσπάθησαν και με έπεισαν να μείνει εκτός δημοσιότητας. Λίγα χρόνια αργότερα, σε κάποια συζήτηση με συναδέλφους είπα ότι κάποτε είχα δεχθεί παρενόχληση από πολιτικό στο υπουργείο κι ένας από αυτούς μου είπε ότι το ήξερε. Οι φωνές μου είχαν ακουστεί έξω και η γραμματέας του υφυπουργού με είχε ακούσει και του το είχε μεταφέρει», έγραψε στην ανάρτησή της.

«Θεώρησα τότε ότι ήταν μια κίνηση αβρότητας να με συνοδεύσει στην πόρτα κι αντί αυτού όμως άρχισε να λέει ότι θέλει να με φιλήσει και πήγε να μου ξεκουμπώσει το φόρεμα. Πετάχτηκα στην άλλη μεριά κι άρχισα να τρέχω γύρω από ένα τραπέζι. Σοκαρίστηκα. Με τις πολλές φωνές βγήκα από την πόρτα και έφυγα. Ενημέρωσα στο υπουργείο και στην εφημερίδα. Ήταν άλλες εποχές, αλλά συνεχίζει το πρόβλημα να υφίσταται και να διογκώνεται. Γιατί το είπα τόσα χρόνια μετά; Γιατί υπήρχαν συνάδελφοι που είπαν “που να ανοίξουν το στόμα τους οι δημοσιογράφοι”! Ε, και το ανοίξαμε», δήλωσε η δημοσιογράφος στην εκπομπή κι αναρωτήθηκε πώς μια νεαρή κοπέλα τότε, 26 ετών, θα μπορούσε να αντιπαρατεθεί απέναντι σε έναν υπουργό.

Μετά την αποκάλυψη της Ιωάννας Ηλιάδη, ο αντιπρόεδρος του σωματείου ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου έκανε μια εμετική επίθεση έκανε εναντίον της δημοσιογράφου που κατήγγειλε τη σεξουαλική παρενόχληση. «Νομίζω ότι είναι αυτονόητο πως θα προσφύγω στη δικαιοσύνη, οποιοσδήποτε στη θέση μου αυτό θα έκανε» δήλωσε η δημοσιογράφος στην Τατιάνα Στεφανίδου.

Στην εκπομπή ακούστηκε μάλιστα και δήλωση του συγκεκριμένου άντρα, ο οποίος «δικαιολογήθηκε» στον «αέρα», λέγοντας το εν λόγω σχόλιο αφορούσε τον άντρα που έκανε αυτή την πράξη κι όχι την κ. Ηλιάδη. 

 

Ήταν Αύγουστος του 1994 όταν ως νεαρή συντάκτρια του Ριζοσπάστη, διαπιστευμένη στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, είχα...

Δημοσιεύτηκε από Ioanna Iliadi στις Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου 2021
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top