Ρένα Κουβελιώτη: Η απώλεια μνήμης, οι «ταμπέλες» και η αγάπη του κόσμου

Η δημοσιογράφος μιλά στο star.gr για το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει

«Ένα πρωινό μου είπανε πως σύντομα θα σωπάσει η μνήμη, το θησαυροφυλάκιό μου, το απόσταγμα του Εγώ. Δεν πεθαίνει το σώμα μου, πεθαίνει όμως το μυαλό μου, σιγά, σιγά. Τι αξία έχει η ζωή χωρίς μνήμη; Δηλαδή θα ξεχάσω ποια είμαι; Τι έχω; Τι θέλω; Τα όνειρά μου; Θα ξεχάσω τα παιδιά μου;». Είναι όσα γράφει η γνωστή δημοσιογράφος Ρένα Κουβελιώτη στο βιβλίο της «Θα μ' αγαπάς όταν δε θα σε θυμάμαι;»

Μιλώντας στο star.gr και τον Βαγγέλη Καράλη, αναφέρεται στην απώλεια μνήμης. Το σοκ όταν της ανακοίνωσαν οι γιατροί το πρόβλημα με την υγεία της ήταν μεγάλο. Τώρα, όμως, καταφέρνει να ξεπερνάει τις δυσκολίες με αισιοδοξία και χαμόγελο. Αυτό που θέλει είναι να μεταδώσει τη θετική της ενέργεια στον κόσμο. 

«Η φράση συρρίκνωση εγκεφάλου είναι μη ιατρική. Δεν είναι πάθηση αυτό που έχω είναι μια κατάσταση που εκδηλώθηκε το 2015. Είμαι σε όλα λειτουργική και στην δουλειά και την οικογένειά μου. Κάποιες φορές έχω αυτά τα κενά μνήμης που κρατούν όμως λίγο. Βρίσκομαι στα χέρια καλών γιατρών και με την φαρμακευτική αγωγή εύχομαι ότι όλα θα πάνε καλά» δήλωσε στο star.gr 

Πώς αποφάσισε, όμως, να μιλήσει δημόσια για την απώλεια της μνήμης της; 

«Ποτέ δεν έκρυψα ότι έκανα παιδί μόνη μου, ότι είμαι δυσλεκτική, ότι είμαι παιδί χωρισμένων γονιών. Από μικρή είχα την διαστροφή να μετατρέπω την όποια ταμπέλα που μου έβαζαν, σε στολίδι» λέει με χαμόγελο. 

Το βιβλίο της με τίτλο «Θα μ' αγαπάς όταν δε θα σε θυμάμαι;» έχει καταφέρει να εξαντληθεί μέσα μόλις σ΄έναν μήνα από την κυκλοφορία του, ενώ τώρα έχει βγει η δεύτερη έκδοση: «Είναι μεγάλη υπόθεση η αγάπη του κόσμου και την αισθάνθηκα από την πρώτη στιγμή. Πολλοί αναγνώστες βρήκαν τμήματα από τις ζωές τους μέσα από το βιβλίο μου»,αναφέρει.

Χαρακτηριστικά αναφέρεται σε ένα περιστατικό που την σημάδεψε: «Μια κυρία, πλέον φίλη μου, που η μητέρα της δεν είχε επικοινωνία μαζί της για πέντε χρόνια, όταν της διάβαζε το βιβλίο και σε ένα σημείο που η ηρωίδα κάνει μια βαθιά εξομολόγηση στον γιο της για το ενδεχόμενο της σιωπής της, η φίλη είδε την μητέρα της να κλαίει, να τρέχουν τα μάτια της και η φίλη μου είπε ότι για εμένα είναι ένα σημάδι ότι αντιλαμβάνεται.» δηλώνει η αγαπημένη δημοσιογράφος.

Συνέντευξη: Bαγγέλης Καράλης

Κάμερα – Μοντάζ: Αmber Doku

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top