Πώς άλλαξε ο κορωνοϊός την κινηματογραφική βιομηχανία;

Με δημιουργικό τρόπο επαναλειτουργούν τα σινεμά

σινεμά

Ο κορωνοϊός έχει καταστροφικές συνέπειες σε όσους δραστηριοποιούνται στον κινηματογράφο καθώς τα box offices παγκοσμίως αντιμετωπίζουν απώλειες δισεκατομμυρίων και οι διακοπές στα γυρίσματα έχουν αφήσει χιλιάδες ανθρώπους χωρίς δουλειά.

Οι ημερομηνίες κυκλοφορίας έχουν επίσης επηρεαστεί. Η τελευταία ταινία του Bond «No Time to Die» αναβλήθηκε μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, ενώ το remake της Disney «Mulan» έχει αναβληθεί για τον Ιούλιο.

Γνωστός Έλληνας σκηνοθέτης: «Ο Τσιόδρας θα μπορούσε να γίνει ταινία»

Ωστόσο, ορισμένα στούντιο κρατούν μια διαφορετική στάση. Για παράδειγμα, το «Universal Trolls World Tour» κυκλοφόρησε σε ψηφιακές πλατφόρμες ενοικίασης νωρίτερα αυτό τον μήνα και κέρδισε σχεδόν 100 εκατομμύρια δολάρια (91,9 εκατομμύρια ευρώ) τις τρεις πρώτες εβδομάδες του, ένα ποσοστό υψηλότερο από αυτό που έκανε η αρχική ταινία «Trolls» πέντε μήνες προβολής στους κινηματογράφους, σύμφωνα με το The Wall Street Journal.

Όπως είπε στο Euronews ο βραβευμένος δημιουργός των special effects, Doug Larmour, το κύριο πρόβλημα με την πανδημία είναι ότι ο κόσμος θα φοβάται να πηγαίνει στον κινηματογράφο και αυτό θα έχει τεράστιο αντίκτυπο στα ταμεία. 

Με δημιουργικό τρόπο επαναλειτουργούν τα σινεμά

Ο Oliver Meek, διευθυντής του Rio Cinema στο Λονδίνο, δήλωσε ότι έχει ήδη ξεκινήσει η δουλειά για την προετοιμασία ενός «κοινωνικά αποστασιομένου» ανοίγματος του σινεμά.

Ένα θέατρο στην Ιταλία έλαβε την απόφαση εν μέσω της χαλάρωσης των αυστηρών μέτρων να τοποθετήσει οθόνες εξωτερικά του σινεμά και να μπορεί να φιλοξενήσει εκατοντάδες πολίτες με τα αυτοκίνητά τους. 

Η τοπική αυτοδιοίκηση στη Μαδρίτη έχει χρηματοδοτήσει έναν κινητό κινηματογράφο να παρακολουθούν οι πολίτες τις ταινίες από τα μπαλκόνια τους. Και στο Βίλνιους, το αεροδρόμιο στεγάζει τώρα έναν τεράστιο κινηματογράφο.

Αλλάζει η διαδικασία παραγωγής ταινιών

Η διαδικασία παραγωγής και η βιομηχανία στο σύνολό της θα πρέπει να αλλάξει και να ενταχθεί στη νέα κανονικότητα που επιτάσσει η πανδημία του κορωνοϊού. 

Σύμφωνα με τον Larmour, η παραγωγή ταινιών «δε θα είναι πλέον η ίδια» λόγω της κοινωνικής απόστασης, ενώ πολλοί ηθοποιοί μπορεί να υποχρεωθούν να φορούν μάσκα ή να κάνουν διαγνωστικλα τεστ καθημερινά. 

«Θα υπάρχουν περισσότεροι γιατροί στο προσωπικό και περισσότεροι περιορισμοί σχετικά με το τι θα φοράει το cast. Εάν ένας ηθοποιός αρρωστήσει, ολόκληρη η παραγωγή θα είναι σε μπελάδες» συμπλήρωσε ο ίδιος. 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top