Κ. Παναγοπούλου: «Στο πρώτο μου δελτίο είχα στο πλευρό μου τη Μάρα Ζαχαρέα»

Θα παρουσιάζει το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Σαββατοκύριακου στο STAR

Κατερίνα Παναγοπούλου

Η Κατερίνα Παναγοπούλου, η οποία από τον Σεπτέμβριο θα παρουσιάζει και επισήμως πλέον το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Σαββατοκύριακου στο Star Channel, μιλά στο TV Έθνος, για την επαγγελματική διαδρομή της, τη στήριξη από τη Μάρα Ζαχαρέα και δηλώνει ότι τα νούμερα τηλεθέασης δεν καθορίζουν τις επιλογές της.

H δημοσιογράφος είναι ένα κορίτσι που ξέρει πώς να σταθεί απέναντι στην ειδησεογραφία, ξέρει πώς να χαμογελάσει στον φακό και πώς να διαχειριστεί μια κρίση on air. Επιπλέον χαίρεσαι να συζητάς μαζί της. Σε κερδίζει από την πρώτη στιγμή με την απλότητα που τη διακατέχει και το χαμόγελο της. Παράλληλα με τις σπουδές της στο Πάντειο Πανεπιστήμιο έκανε την πρακτική της στον ραδιοσταθμό Flash όπου παρέμεινε για περισσότερο από 10 χρόνια ασχολούμενη κυρίως με το ρεπορτάζ του υπουργείου Εργασίας.

Στο Πάντειο είχε καθηγητή τον Φώτη Γεωργελέ, ο οποίος όταν άνοιξε την Athens Voice την πήρε μαζί του για να τη μυήσει στα μυστικά της δημοσιογραφίας.

Η Κατερίνα Παναγοπούλου έκτοτε συνεχίζει και στην εφημερίδα αλλά και στο ραδιόφωνο της Athens Voice ενώ κάποια στιγμή μπαίνει στη ζωή της και η τηλεόραση. Ήταν η χρονιά που το Star προσπαθούσε να ξεφύγει από το lifestyle και να γίνει πιο ενημερωτικό. 

«Και επειδή τότε στο κανάλι δεν υπήρχε άτομο που να καλύπτει το υπουργείο Εργασίας με ρώτησαν αν θα ήθελα να ασχοληθώ με αυτό το ρεπορτάζ, απάντησα θετικά και έτσι ξεκίνησα» λέει στο TV Έθνος, η Κατερίνα Παναγοπούλου.

Η στήριξη της Μάρας Ζαχαρέα και οι συμβουλές της

«Η Μάρα Ζαχαρέα φρόντισε με κάθε λεπτομέρεια το πώς θα βγω στον αέρα. Δεν θα ξεχάσω ότι ανήμερα τα Χριστούγεννα που είπα το πρώτο μου δελτίο με έπαιρνε μέχρι τελευταία στιγμή και μου έδινε οδηγίες για τα πάντα - ακόμα και για το πώς θα ντυθώ, φροντίζοντας να είμαι άψογη. Είναι ο τύπος της διευθύντριας που δεν φοβάται να χρεωθεί την όποια «αποτυχία» ακόμα και αν δεν είναι δική της η ευθύνη και αντίθετα θα σου πει πάντα μπράβο και θα σου πιστώσει την επιτυχία. Συνήθως στην τηλεόραση συμβαίνει το αντίθετο». 

Πόσο άλλαξε η καθημερινότητά της μέσα στην κρίση

«Σίγουρα άλλαξε η ζωή μου. Από την άλλη βέβαια θεωρώ ότι η κρίση ήταν και μια ευκαιρία για να γίνει ένα μικρό ξεσκαρτάρισμα. Δόθηκε ευκαιρία σε πιο νέα πρόσωπα όπως εγώ να προχωρήσουν». 

Για τα νούμερα τηλεθέασης

«Προφανέστατα και κοιτάζω τα νούμερα τηλεθέασης, αλλά δεν καθορίζουν τις επιλογές μου. Θεωρώ ότι δεν πρέπει να τρελαινόμαστε με τα νούμερα. Αλλά φυσικά θα ήταν ψέμα να πω ότι ένας άνθρωπος που κάνει τηλεόραση δεν θέλει να πηγαίνει καλά». 

Τι δεν της άρεσε πέρυσι στην τηλεόραση

«Θα ήθελα περισσότερη ενημέρωση, γιατί όσο ενημερωμένος είναι ένας πολίτης τόσο πιο υπεύθυνος είναι, τόσο πιο σωστές επιλογές κάνει». 

Η προσωπική της ζωή 

«Δεν νομίζω ότι στη φάση που είμαι εγώ απασχολεί τον οποιονδήποτε το τι κάνω στην προσωπική μου ζωή. Θεωρώ γενικότερα ότι οι δημοσιογράφοι δεν πρέπει να είμαστε οι ίδιοι είδηση, πρέπει να παρουσιάζουμε τις ειδήσεις. Επίσης έχω παρατηρήσει ότι οι άνθρωποι, οι οποίοι διαφημίζουν το πόσο ευτυχισμένοι είναι στην προσωπική τους ζωή, εκ των υστέρων αποδεικνύεται ότι έχουν πάρα πολλά προβλήματα». 

Η οικογένεια είναι στα σχέδια της; 

«Προς το παρόν είμαι τόσο αφοσιωμένη στη δουλειά μου που δεν το σκέφτομαι. Αλλά σίγουρα θα ήθελα κάποια στιγμή να έρθει. Γιατί μεγάλωσα σε μια πολύ αγαπημένη οικογένεια και θα ήθελα κάποια στιγμή να δημιουργήσω κι εγώ μια ευτυχισμένη οικογένεια.»
 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top