Πολιτική μέσα από την Eurovision- Ο κόκκινος αετός της Ελένης Φουρέιρα

Τα τελευταία χρόνια η πολιτική έχει κάνει την εισβολή της και στον μουσικό διαγωνισμό

Δεν είναι λίγες οι φόρες που ο διαγωνισμός της Eurovision προκάλεσε ακόμα και διπλωματικά επεισόδια. Τα τελευταία χρόνια η πολιτική έχει κάνει την εισβολή της και στον μουσικό διαγωνισμό. 

Με οπτικό εφέ που παραπέμπει στα κόκκινα φτερα ενός αετού η Ελένη Φουρέιρα ξεκινάει την εμφάνιση της στις πρόβες του 63ου διαγωνισμού της Eurovision.

Ο θόρυβος από τις περίεργες πόζες της ανήξερης και αθώας τραγουδίστριας δεν έχει κοπάσει. Η ιδια προσπάθησε στην χθεσινή τελετή έναρξης να διασκεδάσει μια ακόμα φορά τις εντυπώσεις.

Τα προγνωστικά την θέλουν στην 4η θέση στον διαγωνισμό, ενώ η Γιάννα Τερζή όσο περνούν οι μέρες καταποντίζεται.

Στο μυαλό όλων έρχονται περιπτώσεις που η πολιτική καπέλωσε την τέχνη για σοβαρό λόγο και όχι για σοβαρό λόγο και όχι για εθνικισμούς κάποιων ανιστόρητων.

 

ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΡΩΣΙΑΣ

 

Το 2016 η Τζαμάλα έτριψε στα μούτρα των Ρώσων την πρωτιά  με ένα τραγούδι που αναφερόταν στην εθνοκάθαρση των ταρτάρων από τους Ρώσους.

Το σήριαλ είχε και συνέχεια καθώς ένα χρόνο μετά οι Ρώσοι μποϊκοτάρουν τον διαγωνισμό. Η Σαμοιλοβα δεν ταξιδεύει ποτέ στο Κίεβο.

 

ΟΙ ΚΥΠΡΙΟΙ ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ

Την αντίδραση της EBU και το σχετικό ψαλίδι στην συνέχεια έφερε η αναφορά του Κωνσταντίνου Χριστοφόρου απο την Λευκωσία το 2006. Μετά απο τουρκική παρέμβαση το απόσπασμα κόπηκε από το cd του διαγωνισμού.

Οι Τούρκοι έδειξαν την μεγάλη χαρά τους για την πρώτη κυπριακή συμμετοχή το 1981 όταν την ώρα που ανέβηκε στην σκηνή το συγκρότημα Island επέλεξαν να προβάλουν τον χορό της κοιλιάς.

Δείτε εδώ ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top