Μια από τις πιο δημοφιλείς τεχνικές στον κόσμο διδάχτηκαν στο διάσημο εστιατόριο «Disfrutar» από τον «μάστερ» του είδους ο Χρήστος Γλωσσίδης και ο Τιμολέων Διαμαντής.
Οι δυο φιναλίστ, έπαθαν σοκ όταν ως «δάσκαλός» τους στο MasterClass εμφανίστηκε ο Oriol Castro, ο «εγκέφαλος» πίσω από όλες τις μοντέρνες τεχνικές και ένας από τους κορυφαίους σεφ στον κόσμο.
Το πιάτο που τους έδειξε για να αντιγράψουν ήταν απλά… άπιαστο, με τον Τιμολέοντα να δηλώνει:
«Είναι τέρμα σουρεαλιστικό. Ο τύπος είναι παλαβός».
Όπως τους εξήγησε ο Oriol Castro, μια από τις «πιο δημοφιλείς τεχνικές στον κόσμο που επινοήθηκε το 2003 στο «El Bulli», ήταν η άμεση σφαιροποίηση. Το 2005 πραγματοποιήθηκε η αντίστροφη σφαιροποίηση».
Ο Castro τους έδειξε πώς να κάνουν την εύπλαστη αντίστροφη σφαιροποίηση. Από το 2005-2017 τη δοκίμασαν πολλές χιλιάδες μάγειρες αλλά κανείς δεν την κατάφερε.
Δείτε στο video τη διαδικασία
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.