«MasterChef»: Σοκαρισμένοι στο «MasterClass» Tιμολέων και Χρήστος

Ο κορυφαίος σεφ Oriol Castro τους έδειξε την τεχνική της εύπλαστης αντίστροφης σφαιροποίησης

Μια από τις πιο δημοφιλείς τεχνικές στον κόσμο διδάχτηκαν στο διάσημο εστιατόριο «Disfrutar» από τον «μάστερ» του είδους ο Χρήστος Γλωσσίδης και ο Τιμολέων Διαμαντής.

Οι δυο φιναλίστ, έπαθαν σοκ όταν ως «δάσκαλός» τους στο MasterClass εμφανίστηκε ο Oriol Castro, ο «εγκέφαλος» πίσω από όλες τις μοντέρνες τεχνικές και ένας από τους κορυφαίους σεφ στον κόσμο.

Το πιάτο που τους έδειξε για να αντιγράψουν ήταν απλά… άπιαστο, με τον Τιμολέοντα να δηλώνει:

«Είναι τέρμα σουρεαλιστικό. Ο τύπος είναι παλαβός».

Όπως τους εξήγησε ο Oriol Castro, μια από τις «πιο δημοφιλείς τεχνικές στον κόσμο που επινοήθηκε το 2003 στο «El Bulli», ήταν η άμεση σφαιροποίηση. Το 2005 πραγματοποιήθηκε η αντίστροφη σφαιροποίηση».

Ο Castro τους έδειξε πώς να κάνουν την εύπλαστη αντίστροφη σφαιροποίηση. Από το 2005-2017 τη δοκίμασαν πολλές χιλιάδες μάγειρες αλλά κανείς δεν την κατάφερε.

 

Δείτε στο video τη διαδικασία

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top