Κυκλοφόρησε το trailer της τουρκικής τηλεοπτικής σειράς «Μωάμεθ, ένας πορθητής του κόσμου»

ΤΟΥΡΚΙΑ : Η Άλωση της Πόλης

Η Τουρκία συνεχίζει να προκαλεί, χρησιμοποιώντας την μυθοπλασία ως το τέλειο εργαλείο προπαγάνδας. Ετοιμάζουν τηλεοπτική σειρά για τον κατακτητή της Κωνσταντινούπολης, τον Μωάμεθ τον Πορθητή.

Οι Τούρκοι επιστρατεύουν το μεγάλο τους όπλο , τον θελκτικό ηθοποιό Κενάν Ιμιρζαλίογλου για τον ρόλο του Μωάμεθ τον Πορθητή .

Ο Οθωμανός σουλτάνος που κατέλυσε την Κωνσταντινούπολη, λέγεται ότι λάτρευε την ιστορία του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Μελετούσε ό,τι είχε σχέση με τον μεγάλο στρατηλάτη. Από μικρός είχε  ένα όνειρο: να δημιουργήσει μια δική του αυτοκρατορία.

Η μητέρα του ήταν Ελληνίδα σκλάβα και χριστιανή. Η δόξα και το κύρος του ήταν πια πελώρια . Άρχισε να θεωρεί τον εαυτό του διάδοχο των Ρωμαίων αυτοκρατόρων. Ζήτησε να τον αποκαλούν  «Καίσαρα».

Την άνοιξη του 1481, άφησε την τελευταία του πνοή έξω από την Κωνσταντινούπολη. Ακόμη και σήμερα ο τάφος του παραμένει ερμητικά κλειστός καθώς κυκλοφορούν έντονες φήμες πώς αν ανοιχτεί θα αποκαλυφτεί ότι είχε ασπαστεί  την Ορθοδοξία. Η παράδοση λέει  πώς γι' αυτόν τον λόγο τον δηλητηρίασαν.

Δείτε το βίντεο...

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ΕΔΩ

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top