«Ελεύθερος Σκοπευτής»: Μη χάσετε την ταινία απόψε στο STAR!

Στις 21:00

Ο Κρις Κάιλ είναι ο πιο φονικός ελεύθερος σκοπευτής στη στρατιωτική ιστορία των ΗΠΑ. Το Αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό τον στέλνει στο Ιράκ με μία μόνο αποστολή: να προστατεύσει τους συμπατριώτες και συμπολεμιστές του. Η σκοπευτική του δεινότητα σώζει αμέτρητες ζωές στο πεδίο μάχης και μετά από πολλά θαρραλέα κατορθώματα, κερδίζει τον τίτλο του “Θρύλου”. Η φήμη του όμως, εξαπλώνεται μέχρι το εχθρικό στρατόπεδο, καθιστώντας τον πρωταρχικό στόχο εξόντωσης. Την ίδια στιγμή, ο Κρις δίνει μία εξίσου δύσκολη μάχη στην προσπάθεια του να είναι καλός σύζυγος και πατέρας στην μεριά του κόσμου. Παρά τον κίνδυνο και το τίμημα της απόστασης από την οικογένεια του, ο Κρις εκτελεί το καθήκον του στο Ιράκ, συμμετέχοντας σε τέσσερις στρατιωτικές αποστολές. Δυστυχώς για τον ίδιο, επιστρέφοντας κοντά στη σύζυγο και τα παιδιά του, συνειδητοποιεί πως δεν μπορεί να αφήσει τον πόλεμο πίσω του…

Σε σκηνοθεσία του βραβευμένου με Όσκαρ Κλιντ Ίστγουντ («Million Dollar Baby», «Gran Torino», «J Edgar»), ο «Ελεύθερος Σκοπευτής» βασίζεται στην ομώνυμη αυτοβιογραφία του Κρις Κάιλ, του σκοπευτή, που επισήμως σκότωσε 150 ανθρώπους και κατατάχθηκε στην πρώτη θέση των ελεύθερων σκοπευτών στην ιστορία των ΗΠΑ. Το βιβλίο αποτέλεσε μεγάλη επιτυχία στις ΗΠΑ, μένοντας για 18 εβδομάδες στην λίστα των bestseller των New York Times, 13 από αυτές στην κορυφή.

Στην ταινία πρωταγωνιστούν ο 2 φορές υποψήφιος για Όσκαρ, Μπράντλεϊ Κούπερ («Silver Linings Playbook», «American Hustle») και η Σιένα Μίλερ («The Girl», «The Edge of Miller».

Η ταινία βραβεύτηκε με Όσκαρ στην κατηγορία «Καλύτερο Ηχητικό Μοντάζ». Επίσης ήταν υποψήφια για Όσκαρ στις κατηγορίες «Καλύτερη Ταινία», «Α΄Ανδρικός Ρόλος», «Καλύτερο Διασκευασμένο Σενάριο», «Καλύτερο Μοντάζ».

Τα γυρίσματα διήρκησαν 42 μέρες.

Ο Μπράντλεϊ Κούπερ, εκτός από τον πρωταγωνιστικό ρόλο, συνυπογράφει και την παραγωγή της ταινίας.

Στις 2 Φεβρουαρίου του 2013, ένα τραγικό γεγονός μετέστρεψε το αίσθημα ευθύνης των δημιουργών σε υπόσχεση. Ο Κρις Κάιλ, που είχε επιζήσει της εξαιρετικά επικίνδυνης τετραπλής θητείας του στο Ιράκ και είχε αφιερώσει την μετέπειτα ζωή του στην ψυχολογική υποστήριξη των συναδέλφων του, σκοτώθηκε σε ένα σκοπευτήριο στο Τέξας. Ο φερόμενος ως δράστης ήταν ένας άλλος βετεράνο,  που εκείνη την εποχή ο Κάιλ προσπαθούσε να βοηθήσει.

Ο Μπράντλεϊ Κούπερ, που ενσαρκώνει τον Κρις Κάιλ δεν πρόλαβε να τον γνωρίσει. Είχαν μιλήσει μόνο κάποιες φορές τηλεφωνικά.

Μετά τον θάνατο του Κρις Κάιλ, η χήρα του, Τάγια, αποτέλεσε μια ιδιαίτερα χρήσιμη πηγή για την παραγωγή, καθώς μέσα από τις διηγήσεις της κατάφερε να τους μεταδώσει το ποιος ήταν αυτός ο άνθρωπος πριν τον πόλεμο, πόσο τον άλλαξε ο πόλεμος και πόσο επίπονο ήταν για όλους τους να ξαναβρεί τον παλιό εαυτό του.

Έναν χρόνο μετά τον θάνατό του, ο Κλιντ Ίστγουντ και ο Μπράντλεϊ Κούπερ ταξίδεψαν στο Τέξας όπου συνάντησαν την οικογένεια του Κρις: την Τάγια, τους γονείς του, Γουέιν και Ντέμπι και τον αδερφό του, Τζεφ.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top