ΕΙΤΗΣΕΕ: Προσφυγή στο ΣτΕ για το πόθεν έσχες

Επικαλείται τα επιχειρήματα των δικαστικών ενώσεων και υποστηρίζει ότι τίθεται θέμα άμεσου κινδύνου διαρροής των στοιχείων που θα υποβάλλουν τα μέλη της ΕΙΤΗΣΕΕ

ΕΙΤΗΣΕΕ: Προσφυγή στο ΣτΕ για το πόθεν έσχες

Αντιμετώπιση ανάλογη με αυτή που επιφύλαξε το ΣτΕ στους δικαστικούς λειτουργούς για το πόθεν έσχες ζητούν και οι καναλάρχες με προσφυγή τους στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο.

Με αυτήν η Ένωση Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας (ΕΙΤΗΣΕΕ) ζητεί αφενός την προσωρινή διαταγή αναστολής της υποχρέωσης υποβολής των δηλώσεων πόθεν έσχες των μελών της (και για όλα τα διευθυντικά και μετοχικά στελέχη της), μέχρι να εκδοθεί η απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ επί της προσφυγής των πέντε δικαστικών Ενώσεων.

Ζητεί αφετέρου να μην υποβάλλουν καθόλου δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης και οικονομικών συμφερόντων τα μέλη της ΕΙΤΗΣΕΕ. Αυτό το αίτημα εδράζεται «στον παράνομο και αντισυνταγματικό χαρακτήρα της νομοθετικής πρόβλεψης για τις εν λόγω δηλώσεις (έτσι όπως τροποποιήθηκε) και αφορά ιδιοκτήτες, μέτοχους, εταίρους, πρόεδρους, διευθύνοντες σύμβουλους και τα εκτελεστικά μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, διαχειριστές, καθώς και  γενικούς διευθυντές και διευθυντές ειδήσεων και ενημέρωσης κάθε μορφής επιχειρήσεων ή εταιρειών, που κατέχουν άδεια λειτουργίας ή εν γένει έχουν την εκμετάλλευση τηλεοπτικών σταθμών, ελεύθερης λήψης, όπως και οι βασικοί μέτοχοι των μελών της ΕΙΤΗΣΕΕ».

Η ΕΙΤΗΣΕΕ επικαλείται τα επιχειρήματα των δικαστικών ενώσεων και υποστηρίζει επίσης ότι τίθεται θέμα άμεσου κινδύνου διαρροής των στοιχείων που θα υποβάλλουν.

Η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων σε ηλεκτρονική μορφή λήγει την ερχόμενη Κυριακή, 15 Ιανουαρίου 2017.

Όμως, για τους δικαστές και εισαγγελείς δεν λήγει η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων τούς, καθώς η Ολομέλεια του ΣτΕ τον περασμένο  Δεκέμβριο  «πάγωσε» προσωρινά την ηλεκτρονική κατάθεση των δηλώσεων πόθεν έσχες μέχρι να εκδοθεί οριστική απόφαση επί της  κυρίας προσφυγής που έχουν  καταθέσει πέντε δικαστικές Ενώσεις,  η οποία θα συζητηθεί στην Ολομέλεια του ΣτΕ την 13η Ιανουαρίου 2017.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top